افعال بیقاعده چیست؟
افعال بیقاعده از قواعد صرف افعال با قاعده پیروی نمیکنند. درواقع میتوان گفت افعال بیقاعده افعالی هستند که از قوانین منحصر به خودشان پیروی میکنند.
افعال با قاعده از قواعد دستور زبان استاندارد انگلیسی مدرن پیروی میکنند و «-d» و «-ed» را برای تشکیل فرمهای زمان گذشته و وجه وصفی ماضی اضافه میکنند. با این حال، افعال بی قاعده زمانی که فعل اصلی یک جمله هستند، از اشکال مختلف فعل برای صرف خود استفاده میکنند.
نکته: در زبان انگلیسی، رایجترین مثال فعل بیقاعده، فعل «to be» است.
افعال با قاعده افعالی هستند که هنگام صرف شدن از یک الگوی خاص پیروی میکنند. به عنوان مثال فعل «to walk» از الگوی صرف زیر پیروی میکند.
به جدول زیر توجه کنید:
نکته: همانطور که میبینید، فعل «to walk» زمانی که صرف میشود از همان الگوی صرف افعال باقاعدۀ دیگر پیروی میکند. با این حال، الگوی صرف فعل «to be» متفاوت است.
به جدول زیر توجه کنید:
نکته: بنابراین، فعل «to be» از همان الگوی صرف فعل «to walk» پیروی نمیکند. اینگونه میفهمیم که فعل بیقاعده است.
صرف افعال «to be» در گذشته نیز متفاوت به نظر میرسد. «to be» در گذشته به صورت زیر میشود:
I am (I’m) …………………………… I was
(من بودم)
You are (you’re) …………………………… you were
(تو بودی)
He is (he’s) ………………………… he was
(او بود)
She is (she’s) ……………………………. She was
(او بود)
It is (it’s) ………………………………. It was
(این بود)
We are (we’re) ………………………….. we were
(ما بودیم)
You are (you’re) ………………………………… you were
(شما بودید)
They are (they’re) ………………………………they were
(آنها بودند)
به همین دلیل است که یادگیری افعال بیقاعده در زبان انگلیسی مهم است. این کار چندان شهودی نیست و بیشتر زبان آموزان فقط باید نحوه عملکرد آن را به خاطر بسپارند.
برای دریافت اطلاعات بیشتر در رابطه با افعال بی قاعده و آشنایی با گرامر این افعال و همچنین انواع مختلف آنها با مثال های مختلف می توانید به مقاله آموزش گرامر افعال بی قاعده در انگلیسی که توسط آکادمی تات منتشر شده است سر بزنید.
منبع: آموزش گرامر افعال بی قاعده در انگلیسی + مثال کاربردی - آکادمی زبان تات
افعال بیقاعده از قواعد صرف افعال با قاعده پیروی نمیکنند. درواقع میتوان گفت افعال بیقاعده افعالی هستند که از قوانین منحصر به خودشان پیروی میکنند.
افعال با قاعده از قواعد دستور زبان استاندارد انگلیسی مدرن پیروی میکنند و «-d» و «-ed» را برای تشکیل فرمهای زمان گذشته و وجه وصفی ماضی اضافه میکنند. با این حال، افعال بی قاعده زمانی که فعل اصلی یک جمله هستند، از اشکال مختلف فعل برای صرف خود استفاده میکنند.
نکته: در زبان انگلیسی، رایجترین مثال فعل بیقاعده، فعل «to be» است.
افعال با قاعده افعالی هستند که هنگام صرف شدن از یک الگوی خاص پیروی میکنند. به عنوان مثال فعل «to walk» از الگوی صرف زیر پیروی میکند.
به جدول زیر توجه کنید:
صرف فعل | اشخاص |
Walk راه میروم | I من |
Walk راه میروی | You (singular) تو |
Walks راه میرود | He/she/it او/ او/ این |
Walk راه میرویم | We ما |
Walk راه میروید | You (plural) شما |
Walk راه میروند | They آنها |
نکته: همانطور که میبینید، فعل «to walk» زمانی که صرف میشود از همان الگوی صرف افعال باقاعدۀ دیگر پیروی میکند. با این حال، الگوی صرف فعل «to be» متفاوت است.
به جدول زیر توجه کنید:
صرف فعل | اشخاص |
Am هستم | I من |
Are هستی | You (singular) تو |
Is هست | He/she/it او/ او/ این |
Are هستیم | We ما |
Are هستید | You (plural) شما |
Are هستند | They آنها |
نکته: بنابراین، فعل «to be» از همان الگوی صرف فعل «to walk» پیروی نمیکند. اینگونه میفهمیم که فعل بیقاعده است.
صرف افعال «to be» در گذشته نیز متفاوت به نظر میرسد. «to be» در گذشته به صورت زیر میشود:
I am (I’m) …………………………… I was
(من بودم)
You are (you’re) …………………………… you were
(تو بودی)
He is (he’s) ………………………… he was
(او بود)
She is (she’s) ……………………………. She was
(او بود)
It is (it’s) ………………………………. It was
(این بود)
We are (we’re) ………………………….. we were
(ما بودیم)
You are (you’re) ………………………………… you were
(شما بودید)
They are (they’re) ………………………………they were
(آنها بودند)
به همین دلیل است که یادگیری افعال بیقاعده در زبان انگلیسی مهم است. این کار چندان شهودی نیست و بیشتر زبان آموزان فقط باید نحوه عملکرد آن را به خاطر بسپارند.
برای دریافت اطلاعات بیشتر در رابطه با افعال بی قاعده و آشنایی با گرامر این افعال و همچنین انواع مختلف آنها با مثال های مختلف می توانید به مقاله آموزش گرامر افعال بی قاعده در انگلیسی که توسط آکادمی تات منتشر شده است سر بزنید.
منبع: آموزش گرامر افعال بی قاعده در انگلیسی + مثال کاربردی - آکادمی زبان تات