جملات شرطی نوع اول یا Conditional Type 1 در زبان انگلیسی برای بیان شرایط ممکن یا حقیقتهای آینده استفاده میشود. این نوع از جملات شامل دو بخش است: شرط (If clause) و نتیجه (Result clause). در ادامه به قواعد و نکات مهم مربوط به جملات شرطی نوع اول میپردازیم:
1. سوالات بله/خیر یا yes/no question
2. سوالات کامل یا wh-questions
*** برای ساخت سوالات بله/خیر میتوانیم از فرمول زیر استفاده کنیم:
فعل وجهی will + فاعل (subject) + مصدر بدون to (یا همون infinitive) + ادامهی جمله
Will + بند فعلی مصدری (infinitive verb clause) + بند اگر (if-clause)
*** برای ساخت سوالات کامل میتوانید از مشتقات wh مانند «when, what, why, …» استفاده کنید.
برای اطلاع از نکات بیشتر در رابطه با جملات شرطی نوع اول و آشنایی با گرامر این جملات در انگلیسی می توانید به مقاله گرامر کامل جملات شرطی نوع اول در انگلیسی سر بزنید.
ساختار جملات شرطی نوع اول:
- شرط (If clause):
- از "if" برای معرفی شرط استفاده میشود.
- شرط در زمان حال ساده قرار میگیرد.
- مثال:
- If I study hard, I will accept in Harvard University.
- اگر من سخت مطالعه کنم در دانشگاه هاروارد پذیرفته خواهم شد.
- نتیجه (Result clause):
- نتیجه در زمان آینده ساده (will + فعل) قرار میگیرد.
- میتوان از "will"، "shall" یا "can" برای بیان نتیجه استفاده کرد.
- مثال:
- If she calls me, I will answer. (اگر او به من زنگ بزند، من جواب میدهم.)
چگونه با استفاده از شرطی نوع اول سوال بپرسیم؟
تشکیل سوالات شرطی اول بسیار آسان است. بهطور کلی با استفاده از جملات شرطی اول میتوانیم دو نوع سوال بپرسیم:1. سوالات بله/خیر یا yes/no question
2. سوالات کامل یا wh-questions
*** برای ساخت سوالات بله/خیر میتوانیم از فرمول زیر استفاده کنیم:
فعل وجهی will + فاعل (subject) + مصدر بدون to (یا همون infinitive) + ادامهی جمله
Will + بند فعلی مصدری (infinitive verb clause) + بند اگر (if-clause)
سوالات بله/خیر | جملۀ اصلی |
---|---|
Will you accept in Harvard University if you study hard? اگر سخت مطالعه کنی در دانشگاه هاروارد پذیرفته خواهی شد؟ | If I study hard, I will accept in Harvard University. اگر من سخت مطالعه کنم در دانشگاه هاروارد پذیرفته خواهم شد. |
Will you help your father to improve his business if you earn enough money? اگر به اندازۀ کافی پول در بیاورید به پدرت در ارتقای تجارتش کمک خواهی کرد؟ | If I earn enough money, I will help my father to improve his business. اگر من به اندازۀ کافی پول در بیاورم، به پدرم در ارتقای تجارتش کمک خواهم کرد. |
Will you kick me out if I enter your room? اگر وارد اتاقت شوم من را از خانه بیرون خواهی کرد؟ | If you enter my room, I will kick you out. اگر وارد اتاق من بشوی، تو را از خانه بیرون خواهم کرد. |
*** برای ساخت سوالات کامل میتوانید از مشتقات wh مانند «when, what, why, …» استفاده کنید.
سوالات کامل | جملۀ اصلی |
---|---|
What will happen if you study hard? اگر سخت مطالعه کنی چه اتفاقی خواهد افتاد؟ | If I study hard, I will accept in Harvard University. اگر من سخت مطالعه کنم در دانشگاه هاروارد پذیرفته خواهم شد. |
When will you help your father to improve his business? چه زمانی به پدرت در ارتقای تجارتش کمک خواهی کرد؟ | If I earn enough money, I will help my father to improve his business. اگر من به اندازۀ کافی پول در بیاورم، به پدرم در ارتقای تجارتش کمک خواهم کرد. |
Why will you kick me out if I enter your room? اگر به اتاقت وارد بشوم چرا من را از خانه بیرون خواهی کرد؟ | If you enter my room, I will kick you out. اگر وارد اتاق من بشوی، تو را از خانه بیرون خواهم کرد. |
برای اطلاع از نکات بیشتر در رابطه با جملات شرطی نوع اول و آشنایی با گرامر این جملات در انگلیسی می توانید به مقاله گرامر کامل جملات شرطی نوع اول در انگلیسی سر بزنید.