اگر می خواهید کار کاملی بکنید که همه آمار ها را بتوانید استخراج کنید نیاز به دیتابیس دارید. من روند کار را می گویم:
ابتدا در یک دیتابیس یک جدول بازدیدکنندگان ایجاد کنید، حداقل با این فیلد ها:
ID: از نوع اتونامبر که خود دیتابیس برای هر رکوردی یک عددی منحصر به فرد تخصیص می دهد. این فیلد در برنامه نویسی های بعدی به کار می آید.
DateTime: از نوع تاریخ که در آن تاریخ و زمان با فرمت کاملشان ذخیره می شود مانند این '2007/11/11 07:37:30 ب.ظ'. در asp کلاسیک این نوع از تاریخ که زمان هم دارد با دستور ()Now قابل استخراج است.
این دو مورد برای کار شما حداقل بود، ولیکن معمولاً جداول بازدیدکنندگان این فیلد ها را نیز دارند:
IP: که با ثبت آی پی بازدیدکنندگان، بعداً می توانید با تجزیه و تحلیل آن ها، بفهمید بازدیدکنندگان شما از چه کشور ها و یا شهر هایی هستند.
Referer: که در آن ذخیره می کنید هر بازدیدکننده از چه سایتی به سایت شما فرستاده شده، یعنی لینک سایت شما را از کجا دیده و چه سایتی به شما لینک داده. اگر بازدیدکننده یکراست با وارد کردن آدرس سایت شما وارد شده باشد این پارامتر خالی می ماند. مهمترین کاربرد این فیلد بعد از فهمیدن سایت هایی که به شما لینک داده اند این خواهد بود که می توانید بفهمید افرادی که از طریق جستجوگر ها مانند گوگل به سایت شما آمده اند با جستجوی چه کلید واژه ای بوده است.
موارد دیگری هم هستند که مثلاً مشخصات مرورگر بازدیدکنندگان را ذخیره می کند یا صفحاتی که بازدید کننده از سایت ما می بیند و ... که همه برای مدیریت پیشرفته سایت ها لازم است.
پس از این کار برای همه صفحاتی که می خواهید بازدید از آنها کنتور بیندازد، باید قطعه کدی بنویسید که یک رکورد به این جدول بیفزاید و فیلدها را پر کند. می توانید از IP های یکسانی که پیاپی صفحه عوض می کنند و بازدید می کنند نیز تنها اولی را ثبت کنید. که بستگی به نظر خودتان دارد.
برای استخراج آمار نیز با برنامه نویسی هرچه بخواهید می توانید مثلاً:
آمار بازدید کنندگان ماه سپتامبر
آمار بازدید کنندگان دیروز
آمار بازدیدکنندگان از ابتدای سال
آمار بازدیدکنندگان روزهای دوشنبه
آمار بازدیدکنندگان از ساعت 12 شب الی 6 صبح
...
و تهیه انواع نمودار ها و گزارشات آماری
ولیکن اگر می خواهید آمار بازدیدکنندگان را پایین صفحه به صورت یک عدد بنویسید و نمودار های آماری را برای خودتان، پیشنهاد می کنم یک کنتور ساده نیز در دیتابیس یا همین که دوستمان گفت بسازید که با هر بازدید یکی به آن بیفزایید و فقط آن را نمایش دهید تا برای هر صفحه اینقدر کار از دیتابیس نکشید.
حالا در اجرا اگر برای هر مرحله کد می خواهید از دوستان net. کار بپرسید.