آرایش و پیرایش مردانه چقدر درآمد دارد؟
یک آرایشگر حرفه ای اگر درصدی کار کند می توند دو سه میلیون تومان درآمد داشته باشد اما اگر خودتان آرایشگاه نیمه لوکس داشته باشید، می توانید روی سود شش، هفت میلیون تومانی آن در ماه حساب کنید.
کسی را می شناسم که اصلا حوصله نشستن زیر دست آرایشگر ندارد. هر چقدر او اهل تفریط است، دوست دیگری دارم که ماهی دو بار به آرایشگاه می رود. از این یکی دوستم افراطی تر، چند نفر دیگر بودند که گروهی هر هفته دو بار اول صبح می رفتند تا آن آرایشگری که چندین دوره در خارج از کشور دیده بود، موهای سر و صورت شان را اصلاح کند. فکر کنید اگر چندتا از این مشتری های وسواسی داشته باشد، آن آرایشگر چه پولی به جیب می زند؟
آشنایی با شغل آرایشگری مردانهباورکردنی نیست. آن هم با دستمزدهایی که آرایشگرها این روزها از مشتریان شان می گیرند. فکر کنید یک اصلاح 10 دقیقه ای انجام می دهند و حداقل 10 هزار تومان در تهران دستمزد می گیرند. نوش جانشان، بخیل که نیستیم. البته در شهرستان ها قیمت ها خیلی کمتر است؛ در عوض هزینه های اجاره مغازه و کلا خرج و مخارج کمتر است.
آرایشگرها با کلی مشکل درگیر هستند. ممکن است دیسک گردن و مچ یا حتی کمر بگیرند اما در عوض تحقیقات نشان داده که آرایشگری شادترین شغل دنیاست. آرایشگرها کار متنوعی دارند. هر مشتری که می آید موهایی با رنگ و جنس و حجم مختلفی دارد و شما می توانید ایده های خود را روی آن موها پیاده کنید اما این وجه بامزه و قشنگ ماجراست.
برای تاسیس یک آرایشگاه جمع و جور باید حداقل 8، 9 میلیون تومان البته منهای رهن و اجاره مغازه داشته باشید. سالن های لوکس تر ممکن است فقط 100 میلیون تومان هزینه تجهیزات داشته باشد. درآمدشان هم بد نیست. می شود روی حدود دو، سه میلیون تومان حساب باز کرد اما این نگاه، نگاه بدبینانه ای است. اگر آرایشگاه برای خودتان باشد می توانید ماهی شش، هفت میلیون تومان سود دشت کنید. پس پیش به سوی یک شغل مفرح، سخت و پردرآمد.
اوضاع آرایشگرهایی که به نرخ های دولتی وفادارند
نرخ های دولتی به شوخی می ماند. اگر آرایشگرهای مردانه بخواهند چنین قیمت هایی را از مشتریان شان بگیرند، باید بعد از یکی، دو ماه که از جیب بخورند، در مغازه را ببندند و بروند پی یک کار دیگر. اصلاح سر بدون آرایش می شود 15 هزار تومان. این برای یک اصلاح درجه یک است. برای یک کار درجه دو روی موهای سر 12 هزار تومان و برای اصلاح درجه سه 10 هزار تومان باید خرج کرد.
اگر بخواهید موهای فرزندتان را در یک آرایشگاه درجه یک اصلاح کنید باید 12 هزار تومان، برای اصلاح درجه دو 10 هزار تومان و برای اصلاح درجه سه باید 9 هزار تومان هزینه کنید.
یک تعرفه هم برای اصلاح صورت مدل دار وجود دارد. برای چنین اصلاح صورتی باید به ترتیب 10، 9 و 7 هزار تومان آن هم برای اصلاح های درجه یک تا سه پرداخت کنید. اگر هم اهل ته ریش گذاشتن هستید باید بین پنج تا هفت هزار تومان بابت اصلاح های درجه یک تا سه بپردازید. البته این نرخ ها، قیمت هایی هستند که بهمن ماه پارسال 25 درصد افزایش پیدا کرد و به این سطح رسید.
چند نفر از طریق آرایشگری روزی می خورند؟
رییس اتحادیه آرایشگران مردانه تهران می گوید، حدود دو هزار و 100 آرایشگاه با مجوز در تهران وجود دارد. قبلا پنج هزار واحد بدون مجوز در تهران فعالیت می کردند. این تعداد در بهار امسال به اندازه دو هزار و 400 واحد کاهش پیدا کرد.
مصطفی گواهی اینطور ادامه می دهد که به دلیل اینکه بخش زیادی از آرایشگاه های مردانه بدون مجوز، مستاجر هستند؛ شناسایی این واحدها به راحتی قابل انجام نیست و این واحدها سالانه جابجا یا تعطیل می شوند. همین الان که دارید گزارش ما را می خوانید 90 تا 95 آرایشگاه لوکس در سطح شهر تهران مشغول به فعالیت هستند.
آشنایی با شغل آرایشگری مردانهاین را از خودمان نمی گوییم. مصطفی گواهی، رییس اتحادیه آرایشگران مردانه تهران به فارس گفته است. متراژ و وسعت این جور آرایشگاه های لوکس باید بیشتر از 40 متر باشد. او توضیح می دهد که این واحدها باید به سرویس بهداشتی، بیش از چهار صندلی، آرایشگرهای حرفه ای و دستگاه های اتوکلاو و یووی مجهز باشند. البته آنها باید اینترنت رایگان و حوله و پیش بند یک بار مصرف هم به مشتریان خود بدهند.
چطور آرایشگر شویم؟
می توانید مثل قدیم، بروید «وردست» یک آرایشگر حرفه ای بایستید و بعد از چند هفته، کم کم راه بیفتید اما اگر می خواهید خودتان مغازه بزنید باید آموزش ببینید و مدرک بگیرید تا مجوز تاسیس سلمانی را به شما بدهند.
به نوشته دریک آنلاین، برای آموزش دیدن اصولی و گرفتن مجوز باید دوره های سه تا شش ماهه تئوری و عملی آموزشگاه هایی را که زیر نظر سازمان فنی و حرفه ای کشور کار می کنند، بگذرانید. بعد در آزمون وزارت کار شرکت کنید و مدرک معتبر فنی و حرفه ای بگیرید. خود اتحادیه هم رایگان آموزش می دهد و فقط لازم است تا هزینه مواد مصرفی تان را حساب کنید.
بعد از گرفتن مدرک باید امتحان بدهید تا به شما مجوز بدهند. صورت شناسی و ابزارشناسی دوتا از مهم ترین مباحثی هستند که باید آموزش ببینید. اگر هم خودتان مدرک ندارید، یعنی به صورت کارآموزی کار را یاد گرفته اید و می خواهید مجوز بگیرید، باید به اصطلاح مباشر تعیین کنید؛ یعنی از طریق کسی که مدرک آرایشگری دارد، مجوز بگیرید.
آرایشگرها باید به چه ویژگی مشتری شان دقت کنند؟
آرایشگرها باید به ساز مشتری برقصند. اولین چیزی که «اوستاکار»های این حرفه به جوان ترها سفارش می کنند، همین است. اینکه وقتی مشتری می گوید یک مدل خاص را بزنید، اگر می توانید حتما به نظر مشتری احترام بگذارید. فرم صورت از نظر استخوانی یا گوشتی بودن، جنس مو، اندازه گردن، اشکال هندسی سر و سایر گزینه ها را باید آرایشگر در نظر بگیرد و بعد، تصمیم می گیرد که مو را چگونه اصلاح کند.
حتما باید آرایشگاه را در حاشیه خیابان تاسیس کرد؟
جواب، یک نه بزرگ است. هیچ ربطی ندارد. چون تعداد مشتری های گذری خیلی کم هستند. معمولا هر کسی یک آرایشگر ثابت دارد و حاضر نیست پیش آرایشگر دیگری برود و موهایش را اصلاح کند؛ بنابراین مهم نیست در حاشیه یک بلوار یا خیابان معروف آرایشگاه خود را تاسیس کنید.
شما می توانید مثل یکی از آرایشگرهایی که با او گفتگو کرده ایم، در یکی از کوچه پس کوچه های مناطق متوسط شهر، یک خانه را کرایه کنید و غم تان هم نباشد. او هر جا که می رود، مشتری های خودش را هم با خود به مکان جدید می برد.
فرصت شغلی و بازار کار آرایشگری
شما می توانید در آرایشگاه های مختلف کار کنید. در این نوع کار معمولا به صورت درصدی و توافقی با صاحب آرایشگاه کار می کنید. در صورت داشتن تجربه لازم و سرمایه مورد نیاز، می توانید مستقل شده و برای خود آرایشگاهی راه اندازی کنید.
اگر سرمایه کافی ندارید، می توانید با چند آرایشگر دیگر به صورت مشترک، آرایشگاهی تاسیس کنید. همچنین می توانید با گذراندن دوره های تخصصی و گرفتن مدرک مربیگری، آموزشگاه آرایشگری راه اندازی کنید.
هزینه های راه اندازی یک آرایشگاه یا آموزشگاه آرایشگری ممکن است زیاد باشند اما آرایشگران اگر بتوانند خدمات خوبی ارائه کرده و مشتری جذب کنند، به زودی با درآمد خود می توانند این هزینه ها را جبران کنند.
برای تاسیس آرایشگاه چقدر باید سرمایه داشته باشیم؟
برای تاسیس یک آرایشگاه ابتدا باید یک مکان مناسب که حداقل 12 متر مربع باشد، تهیه کرد که به طور میانگین 15 تا 20 میلیون تومان رهن و 1.5 تا 4 میلیون تومان هم اجاره نیاز است.
بعد از تهیه مکان مناسب باید سراغ تجهیزات و تزیینات مغازه برویم. این روزها هر صندلی برقی سلمانی بین یک میلیون و 200 هزار تا چهار میلیون تومان خرج برمی دارد که برای داشتن یک آرایشگاه متوسط حداقل سه صندلی لازم است.
هزینه دکوراسیون، سیستم گرمایش و سرمایش و تجهیزات پیرایش هم بالغ بر 10 تا 20 میلیون می شود. پس شما برای راه اندازی یک آرایشگاه متوسط اما زیبا و با کیفیت به حداقل 50 میلیون تومان سرمایه اولیه احتیاج دارید.
یک آرایشگر می گوید می شود با هزینه های خیلی کمتری هم یک آرایشگاه را راه انداخت و نیازی به این همه ریخت و پاش نیست. او تاکید می کند که می شود با حدود 8، 9 میلیون تومان هم یک آرایشگاه را تجهیز کرد.
سروش شیرازی می گوید البته در مناطق لوکس شهر نمی شود با چنین هزینه هایی کار را آغاز کرد. او به تجربه خود اشاره می کند که حدود شش سال پیش یک آرایشگاه را با 55 میلیون تومان سرمایه تجهیز کرد که هزینه فوق العاده بالایی بود.
درصد آرایشگرها چقدر است؟
اگر فرض کنیم با توجه به محدودیت زمانی که آرایشگر با آن روبروست ساعات مفید کاری آرایشگاه در طول روز نهایتا 8 ساعت باشد و یک آرایشگر در هر ساعت به طور متوسط دو موی سر اصلح کند، بنابراین در طول روز می تواند 16 موی سر اصلاح کند که اگر تعرفه اصلاح را طبق نرخ اتحادیه (اصلاح مو بدون شستشو 15000 تومان) در نظر بگیریم، روزانه 240 هزار تومان درآمد برای هر صندلی خواهیم داشت که با در نظرگیری 25 روز مفید کاری در ماه، شش میلیون تومان درآمد حاصل خواهد شد. پس اگر صاحب آرایشگاهی که سه صندلی دارد خود شش میلیون تومان کار کند و 50 درصد از دو صندلی دیگر سهم دریافت کند 12 میلیون تومان درآمد خواهد داشت و دو آرایشگر دیگر هر کدام سه میلیون تومان سود خواهند برد.
حال صاحب آرایشگاه باید هزینه های آرایشگاه را از درآمد خود پرداخت کند؛ هزینه هایی از قبیل انرژی، اجاره بها، مالیات و … که چیزی در حدود پنج تا شش میلیون تومان خواهد بود. بنابراین صاحب آرایشگاه بین پنج تا هفت میلیون تومان سود می کند که اگر فرض کنیم چهار میلیون آن را به عنوان دستمزد شخصی برای خود برداشت کند، بنابراین ماهانه بین یک تا سه میلیون تومان پس انداز می تواند کند و در نتیجه طی حداکثر حدود 15 ماه سرمایه گذاری اولیه خود را به دست می آورد اما این به حرف راحت است، پای عمل که می رسد باید مشتری داشته باشد.
اگر بخواهید آن اعداد و ارقامی که گفتیم را به دست بیاورید، باید برای هر سه صندلی در مجموع 48 مشتری وجود داشته باشد. بسیاری از آرایشگرها همین میزان مشتری را هم ندارند و بسیاری دیگر چندین برابر بیشتر دارند.
صاحب کار چقدر درآمد دارد، آرایشگر چقدر؟
در یک آرایشگاه میزان درآمد صاحب آرایشگاه با آرایشگری که برای او کار می کند متفاوت است. معمولا آرایشگرها یا به صورت درصدی از میزان درآمد با صاحب آرایشگاه همکاری می کنند و یا یک صندلی را از صاحب آرایشگاه اجاره می کنند که در صورت همکاری به صورت درصدی معمولا 60 درصد از درآمد به صاحب آرایشگاه و 40 درصد به آرایشگر مربوطه پرداخت می شود و در صورت حرفه ای بودن آرایشگر درصد توافق معمولا «پنجاه – پنجاه» است.
قیچی بزنید، پول پارو کنید
معمولا آرایشگرها تجهیزات پیرایشی و مصرفی خود را با خود همراه می آورند. سروش سالاری آرایشگر جوانی است که بیشتر از 10 سال کار آرایشگری می کند. می گوید خود من به نیرویم 40 درصد پرداخت می کنم اما به طور معمول همان فرمول پنجاه – پنجاه اجرا می شود اما در بحث گریم داماد چون هزینه مواد بالاست سهم صاحب کار 60 درصد و سهم آرایشگر فقط 40 درصد می شود.
منبع:
مقاله آرایشگری در کوکا
آموزش حرفه ای آرایشگری در 118فایل
یک آرایشگر حرفه ای اگر درصدی کار کند می توند دو سه میلیون تومان درآمد داشته باشد اما اگر خودتان آرایشگاه نیمه لوکس داشته باشید، می توانید روی سود شش، هفت میلیون تومانی آن در ماه حساب کنید.
کسی را می شناسم که اصلا حوصله نشستن زیر دست آرایشگر ندارد. هر چقدر او اهل تفریط است، دوست دیگری دارم که ماهی دو بار به آرایشگاه می رود. از این یکی دوستم افراطی تر، چند نفر دیگر بودند که گروهی هر هفته دو بار اول صبح می رفتند تا آن آرایشگری که چندین دوره در خارج از کشور دیده بود، موهای سر و صورت شان را اصلاح کند. فکر کنید اگر چندتا از این مشتری های وسواسی داشته باشد، آن آرایشگر چه پولی به جیب می زند؟
آشنایی با شغل آرایشگری مردانهباورکردنی نیست. آن هم با دستمزدهایی که آرایشگرها این روزها از مشتریان شان می گیرند. فکر کنید یک اصلاح 10 دقیقه ای انجام می دهند و حداقل 10 هزار تومان در تهران دستمزد می گیرند. نوش جانشان، بخیل که نیستیم. البته در شهرستان ها قیمت ها خیلی کمتر است؛ در عوض هزینه های اجاره مغازه و کلا خرج و مخارج کمتر است.
آرایشگرها با کلی مشکل درگیر هستند. ممکن است دیسک گردن و مچ یا حتی کمر بگیرند اما در عوض تحقیقات نشان داده که آرایشگری شادترین شغل دنیاست. آرایشگرها کار متنوعی دارند. هر مشتری که می آید موهایی با رنگ و جنس و حجم مختلفی دارد و شما می توانید ایده های خود را روی آن موها پیاده کنید اما این وجه بامزه و قشنگ ماجراست.
برای تاسیس یک آرایشگاه جمع و جور باید حداقل 8، 9 میلیون تومان البته منهای رهن و اجاره مغازه داشته باشید. سالن های لوکس تر ممکن است فقط 100 میلیون تومان هزینه تجهیزات داشته باشد. درآمدشان هم بد نیست. می شود روی حدود دو، سه میلیون تومان حساب باز کرد اما این نگاه، نگاه بدبینانه ای است. اگر آرایشگاه برای خودتان باشد می توانید ماهی شش، هفت میلیون تومان سود دشت کنید. پس پیش به سوی یک شغل مفرح، سخت و پردرآمد.
اوضاع آرایشگرهایی که به نرخ های دولتی وفادارند
نرخ های دولتی به شوخی می ماند. اگر آرایشگرهای مردانه بخواهند چنین قیمت هایی را از مشتریان شان بگیرند، باید بعد از یکی، دو ماه که از جیب بخورند، در مغازه را ببندند و بروند پی یک کار دیگر. اصلاح سر بدون آرایش می شود 15 هزار تومان. این برای یک اصلاح درجه یک است. برای یک کار درجه دو روی موهای سر 12 هزار تومان و برای اصلاح درجه سه 10 هزار تومان باید خرج کرد.
اگر بخواهید موهای فرزندتان را در یک آرایشگاه درجه یک اصلاح کنید باید 12 هزار تومان، برای اصلاح درجه دو 10 هزار تومان و برای اصلاح درجه سه باید 9 هزار تومان هزینه کنید.
یک تعرفه هم برای اصلاح صورت مدل دار وجود دارد. برای چنین اصلاح صورتی باید به ترتیب 10، 9 و 7 هزار تومان آن هم برای اصلاح های درجه یک تا سه پرداخت کنید. اگر هم اهل ته ریش گذاشتن هستید باید بین پنج تا هفت هزار تومان بابت اصلاح های درجه یک تا سه بپردازید. البته این نرخ ها، قیمت هایی هستند که بهمن ماه پارسال 25 درصد افزایش پیدا کرد و به این سطح رسید.
چند نفر از طریق آرایشگری روزی می خورند؟
رییس اتحادیه آرایشگران مردانه تهران می گوید، حدود دو هزار و 100 آرایشگاه با مجوز در تهران وجود دارد. قبلا پنج هزار واحد بدون مجوز در تهران فعالیت می کردند. این تعداد در بهار امسال به اندازه دو هزار و 400 واحد کاهش پیدا کرد.
مصطفی گواهی اینطور ادامه می دهد که به دلیل اینکه بخش زیادی از آرایشگاه های مردانه بدون مجوز، مستاجر هستند؛ شناسایی این واحدها به راحتی قابل انجام نیست و این واحدها سالانه جابجا یا تعطیل می شوند. همین الان که دارید گزارش ما را می خوانید 90 تا 95 آرایشگاه لوکس در سطح شهر تهران مشغول به فعالیت هستند.
آشنایی با شغل آرایشگری مردانهاین را از خودمان نمی گوییم. مصطفی گواهی، رییس اتحادیه آرایشگران مردانه تهران به فارس گفته است. متراژ و وسعت این جور آرایشگاه های لوکس باید بیشتر از 40 متر باشد. او توضیح می دهد که این واحدها باید به سرویس بهداشتی، بیش از چهار صندلی، آرایشگرهای حرفه ای و دستگاه های اتوکلاو و یووی مجهز باشند. البته آنها باید اینترنت رایگان و حوله و پیش بند یک بار مصرف هم به مشتریان خود بدهند.
چطور آرایشگر شویم؟
می توانید مثل قدیم، بروید «وردست» یک آرایشگر حرفه ای بایستید و بعد از چند هفته، کم کم راه بیفتید اما اگر می خواهید خودتان مغازه بزنید باید آموزش ببینید و مدرک بگیرید تا مجوز تاسیس سلمانی را به شما بدهند.
به نوشته دریک آنلاین، برای آموزش دیدن اصولی و گرفتن مجوز باید دوره های سه تا شش ماهه تئوری و عملی آموزشگاه هایی را که زیر نظر سازمان فنی و حرفه ای کشور کار می کنند، بگذرانید. بعد در آزمون وزارت کار شرکت کنید و مدرک معتبر فنی و حرفه ای بگیرید. خود اتحادیه هم رایگان آموزش می دهد و فقط لازم است تا هزینه مواد مصرفی تان را حساب کنید.
بعد از گرفتن مدرک باید امتحان بدهید تا به شما مجوز بدهند. صورت شناسی و ابزارشناسی دوتا از مهم ترین مباحثی هستند که باید آموزش ببینید. اگر هم خودتان مدرک ندارید، یعنی به صورت کارآموزی کار را یاد گرفته اید و می خواهید مجوز بگیرید، باید به اصطلاح مباشر تعیین کنید؛ یعنی از طریق کسی که مدرک آرایشگری دارد، مجوز بگیرید.
آرایشگرها باید به چه ویژگی مشتری شان دقت کنند؟
آرایشگرها باید به ساز مشتری برقصند. اولین چیزی که «اوستاکار»های این حرفه به جوان ترها سفارش می کنند، همین است. اینکه وقتی مشتری می گوید یک مدل خاص را بزنید، اگر می توانید حتما به نظر مشتری احترام بگذارید. فرم صورت از نظر استخوانی یا گوشتی بودن، جنس مو، اندازه گردن، اشکال هندسی سر و سایر گزینه ها را باید آرایشگر در نظر بگیرد و بعد، تصمیم می گیرد که مو را چگونه اصلاح کند.
حتما باید آرایشگاه را در حاشیه خیابان تاسیس کرد؟
جواب، یک نه بزرگ است. هیچ ربطی ندارد. چون تعداد مشتری های گذری خیلی کم هستند. معمولا هر کسی یک آرایشگر ثابت دارد و حاضر نیست پیش آرایشگر دیگری برود و موهایش را اصلاح کند؛ بنابراین مهم نیست در حاشیه یک بلوار یا خیابان معروف آرایشگاه خود را تاسیس کنید.
شما می توانید مثل یکی از آرایشگرهایی که با او گفتگو کرده ایم، در یکی از کوچه پس کوچه های مناطق متوسط شهر، یک خانه را کرایه کنید و غم تان هم نباشد. او هر جا که می رود، مشتری های خودش را هم با خود به مکان جدید می برد.
فرصت شغلی و بازار کار آرایشگری
شما می توانید در آرایشگاه های مختلف کار کنید. در این نوع کار معمولا به صورت درصدی و توافقی با صاحب آرایشگاه کار می کنید. در صورت داشتن تجربه لازم و سرمایه مورد نیاز، می توانید مستقل شده و برای خود آرایشگاهی راه اندازی کنید.
اگر سرمایه کافی ندارید، می توانید با چند آرایشگر دیگر به صورت مشترک، آرایشگاهی تاسیس کنید. همچنین می توانید با گذراندن دوره های تخصصی و گرفتن مدرک مربیگری، آموزشگاه آرایشگری راه اندازی کنید.
هزینه های راه اندازی یک آرایشگاه یا آموزشگاه آرایشگری ممکن است زیاد باشند اما آرایشگران اگر بتوانند خدمات خوبی ارائه کرده و مشتری جذب کنند، به زودی با درآمد خود می توانند این هزینه ها را جبران کنند.
برای تاسیس آرایشگاه چقدر باید سرمایه داشته باشیم؟
برای تاسیس یک آرایشگاه ابتدا باید یک مکان مناسب که حداقل 12 متر مربع باشد، تهیه کرد که به طور میانگین 15 تا 20 میلیون تومان رهن و 1.5 تا 4 میلیون تومان هم اجاره نیاز است.
بعد از تهیه مکان مناسب باید سراغ تجهیزات و تزیینات مغازه برویم. این روزها هر صندلی برقی سلمانی بین یک میلیون و 200 هزار تا چهار میلیون تومان خرج برمی دارد که برای داشتن یک آرایشگاه متوسط حداقل سه صندلی لازم است.
هزینه دکوراسیون، سیستم گرمایش و سرمایش و تجهیزات پیرایش هم بالغ بر 10 تا 20 میلیون می شود. پس شما برای راه اندازی یک آرایشگاه متوسط اما زیبا و با کیفیت به حداقل 50 میلیون تومان سرمایه اولیه احتیاج دارید.
یک آرایشگر می گوید می شود با هزینه های خیلی کمتری هم یک آرایشگاه را راه انداخت و نیازی به این همه ریخت و پاش نیست. او تاکید می کند که می شود با حدود 8، 9 میلیون تومان هم یک آرایشگاه را تجهیز کرد.
سروش شیرازی می گوید البته در مناطق لوکس شهر نمی شود با چنین هزینه هایی کار را آغاز کرد. او به تجربه خود اشاره می کند که حدود شش سال پیش یک آرایشگاه را با 55 میلیون تومان سرمایه تجهیز کرد که هزینه فوق العاده بالایی بود.
درصد آرایشگرها چقدر است؟
اگر فرض کنیم با توجه به محدودیت زمانی که آرایشگر با آن روبروست ساعات مفید کاری آرایشگاه در طول روز نهایتا 8 ساعت باشد و یک آرایشگر در هر ساعت به طور متوسط دو موی سر اصلح کند، بنابراین در طول روز می تواند 16 موی سر اصلاح کند که اگر تعرفه اصلاح را طبق نرخ اتحادیه (اصلاح مو بدون شستشو 15000 تومان) در نظر بگیریم، روزانه 240 هزار تومان درآمد برای هر صندلی خواهیم داشت که با در نظرگیری 25 روز مفید کاری در ماه، شش میلیون تومان درآمد حاصل خواهد شد. پس اگر صاحب آرایشگاهی که سه صندلی دارد خود شش میلیون تومان کار کند و 50 درصد از دو صندلی دیگر سهم دریافت کند 12 میلیون تومان درآمد خواهد داشت و دو آرایشگر دیگر هر کدام سه میلیون تومان سود خواهند برد.
حال صاحب آرایشگاه باید هزینه های آرایشگاه را از درآمد خود پرداخت کند؛ هزینه هایی از قبیل انرژی، اجاره بها، مالیات و … که چیزی در حدود پنج تا شش میلیون تومان خواهد بود. بنابراین صاحب آرایشگاه بین پنج تا هفت میلیون تومان سود می کند که اگر فرض کنیم چهار میلیون آن را به عنوان دستمزد شخصی برای خود برداشت کند، بنابراین ماهانه بین یک تا سه میلیون تومان پس انداز می تواند کند و در نتیجه طی حداکثر حدود 15 ماه سرمایه گذاری اولیه خود را به دست می آورد اما این به حرف راحت است، پای عمل که می رسد باید مشتری داشته باشد.
اگر بخواهید آن اعداد و ارقامی که گفتیم را به دست بیاورید، باید برای هر سه صندلی در مجموع 48 مشتری وجود داشته باشد. بسیاری از آرایشگرها همین میزان مشتری را هم ندارند و بسیاری دیگر چندین برابر بیشتر دارند.
صاحب کار چقدر درآمد دارد، آرایشگر چقدر؟
در یک آرایشگاه میزان درآمد صاحب آرایشگاه با آرایشگری که برای او کار می کند متفاوت است. معمولا آرایشگرها یا به صورت درصدی از میزان درآمد با صاحب آرایشگاه همکاری می کنند و یا یک صندلی را از صاحب آرایشگاه اجاره می کنند که در صورت همکاری به صورت درصدی معمولا 60 درصد از درآمد به صاحب آرایشگاه و 40 درصد به آرایشگر مربوطه پرداخت می شود و در صورت حرفه ای بودن آرایشگر درصد توافق معمولا «پنجاه – پنجاه» است.
قیچی بزنید، پول پارو کنید
معمولا آرایشگرها تجهیزات پیرایشی و مصرفی خود را با خود همراه می آورند. سروش سالاری آرایشگر جوانی است که بیشتر از 10 سال کار آرایشگری می کند. می گوید خود من به نیرویم 40 درصد پرداخت می کنم اما به طور معمول همان فرمول پنجاه – پنجاه اجرا می شود اما در بحث گریم داماد چون هزینه مواد بالاست سهم صاحب کار 60 درصد و سهم آرایشگر فقط 40 درصد می شود.
منبع:
مقاله آرایشگری در کوکا
آموزش حرفه ای آرایشگری در 118فایل