کاربرد خمیر سیلیکون قالب گیری طلا، یراق و سیلیکون ریخته گری چیست؟

talashnet_yalda

New Member
سیلیکون قالب گیری

سیلیکون چیست؟
سیلیکون از جمله مواد پلیمری می باشد که آن را از ترکیب اکسیژن و سیلیسیم تولید کرده اند. مقاومت حرارتی این ماده یکی از مهمترین ویژگی های آن است. با فرمول های متنوعی که مربوط به این ماده می باشد می توان طیف وسیعی از آن را در حالت های فیزیکی به کار برد.
سیلیکون در حالت عادی به عنوان یک مایع شناخته می شود که آن را هاردنر ترکیب می کنند. پس از ترکیب حالت جامد به خود می گیرند و مدل های زیادی از آنها می توانید خارج کرد.



سیلیکون قالب گیری چیست؟
سیلیکون قالب گیری موادی است که به شما اجازه می دهد از کلیه‌ی آثار و اشیای اطرافتان یک نمونه قالب بسازید. سیلیکون به دلیل ساختار مولوکولی خود از مقاومت حرارتی و کشسایی خوبی برخوردار است. همین مورد امکان بریدن قالب تولیدی به قطعات کوچکتر و عدم تاثیر پذیری از شرایط محیطی مانند آب و هوا بعد از سخت شدن را فراهم می کند. همچنین می تواند خواص لاستیکی خود را تا دمای ۲۶۰ الی ۳۱۵ درجه سانتی‌گراد حفظ و نگهداری کند.

سیلیکون قالب‌ گیری یک روش محبوب در صنعت قالب‌ گیری است. در این روش، قالب‌های تزریق پلاستیک با استفاده از مواد سیلیکونی تولید می‌شوند. سیلیکون به دلیل ویژگی‌های خاصی مانند انعطاف‌پذیری، مقاومت در برابر حرارت و شفافیت برای این کار مورد استفاده قرار می‌گیرد. فرایند ساخت قالب با سیلیکون شامل مراحل فوق است: ابتدا، نمونه اصلی یا قطعه مورد نظر با استفاده از مواد مختلف ساخته می‌شود. سپس، قالب سیلیکونی به صورت دقیق بر روی نمونه قرار می‌گیرد و مواد سیلیکون را در اطراف نمونه تزریق می‌کنند. پس از خنک شدن و سفت شدن سیلیکون، قطعه اصلی از داخل محل قالب خارج می‌شود. سپس مواد پلاستیکی درون قالب تزریق می‌شوند و بعد از خنک شدن، قالب باز می‌شود و قطعه پلاستیکی نهایی خارج می‌شود. سیلیکون قالب‌ گیری به دلیل امکان تولید قالب‌های پیچیده و دقیق، زمان و هزینه کمتر در تولید قطعات و امکان تعویض و تغییر سریع قالب‌ها مورد توجه قرار می‌گیرد. که در ادامه بیشتر به ویژگی ها و کاربرد آن می پردازیم...


خصوصیات و ویژگی های سیلیکون قالب گیری
  • انعطاف‌پذیر
  • عایق آب
  • عایق هوا
  • عایق صدا
  • عایق رطوبت
  • عایق الکتریسیته
  • مقاوم در برابر حرارت
  • مقاوم در برابر برودت
  • مقاوم در برابر اسید
  • مقاوم در برابر روغن (چربی)


هر یک از انواع سیلیکون قالبگیری را باید به خوبی بشناسید تا از آنها استفاده کنید. برخی از مهمترین سیلیکون هایی که کاربرد زیادی برای قالب گیری دارند عبارتند از:

۱) سیلیکون های مایع
یکی از مهمترین انواع سیلیکون قالبگیری که در صنعت کاربرد زیادی دارد، سیلیکون مایع می باشد که در بخش های متنوع صنعت از آن استفاده می کنند موادی که درون این سیلیکون وجود دارد سختی پس از عملیات پخت را تا حد بسیار زیادی، کاهش می دهد.

در برخی از مواقعی که می خواهید ویسکوزیته سیلیکون را تا حد زیادی پایین بیاورید باید از این نمونه سیلیکون استفاده نمایید.

۲) سیلیکون های گرما پخت
با توجه به این مورد که خواص این ماده بسیار بالا می باشد، می توان از آن برای ساخت قطعاتی که باید در معرض حرارت قرار بگیرند استفاده کرد. یکی از مهمترین کاربردهایی که از این نمونه سیلیکون دریافت می شود، این است که از آن برای واشر سازی، قالب های سرامیک و… استفاده می کنند. کاربردهای دیگر مانند ریخته گری و ساخت قالب هایی که عمومی می باشند نیز، از این نمونه سیلیکون دریافت می شود.

طور کلی بیشتر قالب هایی که انعطاف پذیری بالایی دارند و حرارت به آنها آسیب نمی رساند را با استفاده از این سیلیکون تولید کرده اند.

۳) سیلیکون های هوا پخت
این نمونه از سیلیکون ها انعطاف پذیری بسیار عالی دارند. قابلیت پخت این نمونه سیلیکون در دمای اتاق یکی از مهمترین و اصلی ترین کاربردهای آن به شمار می رود. عدم چسبندگی این سیلیکون به سطوح موجب شده است که از آن برای تولید بسیاری از مواد استفاده کنند. با توجه به این مورد که ویسکوزیته این سیلیکون بالا است از آن برای کپی برداری بسیاری از مدل ها و سطوح استفاده می کنند. این ماده بسیار منعطف می باشد و استفاده زیاد از آن تاثیر زیادی روی کیفیت مواد نمی گذارد.



کاربرد مایع جدا کننده نمونه از قالب
برای جدا نگه داشتن قطعه کار از لاستیک سیلیکون که با تشکیل یه لایه بسیار نازک روی آن بدون این که آسیبی به لاستیک بزند.
بدون مواد سمی
سریع خشک می شود.
مناسب برای نمونه های رزینی برای جدا نکه داشتن از لاستیک و گچ
جهت کل سطح کار حتی جاهایی که با اسپری کردن قابل دسترسی نیست.

خمیر سیلیکون قالب گیری طلا

مراحل ساخت قالب سیلیکونی با سیلیکون
  1. انتخاب یک قالب را برای قالب گیری​
  2. ساخت یک جعبه قالب گیری​
  3. آماده و پرینت کردن​
  4. قرار دادن مدل اصلی در جعبه قالبگیری و آماده کردن آن برای قالبگیری​
  5. باز کردن ظرف های سیلیکون و با هم ترکیب کردن آن ها​
  6. اندازه گیری​
  7. مخلوط کردن سیلیکون قالب گیری​
  8. ریختن سیلیکون به درون قسمت اول قالب​
  9. اجازه ددادن به قالب تا پخته شود​
  10. چسباندن و آماده کردن قسمت دوم قالب​
  11. ریختن رزین در قسمت دوم قالب​
  12. صبر کردن تا رزین سفت شود​
  13. باز کردن و جدا کردن قالب​
  14. سرهم کردن قالب ها و آماده شدن برای قالبگیری​
  15. اندازه گیری حجم رزین و اضافه کردن رنگ​
  16. مخلوط کردن رزین​
  17. ریختن رزین​
  18. اجازه دادن به رزین تا سفت شود​
  19. بازکردن قالب و جدا کردن مدل​


کاربرد سیلیکون ها در صنعت
سیلیکون ها در موارد زیر به صورت گسترده مورد استفاده قرار می‌گیرند:
  • استفاده از سیلیکون‌ها در صنعت لاستیک
  • استفاده از سیلیکون‌ها در روغن‌های صنعتی
  • استفاده از سیلیکون‌ها در ترکیب کردن انواع مختلف رنگ‌ها
  • استفاده از سیلیکون‌ها در قالب گیری طلا و یراق
  • استفاده از سیلیکون‌ها در ریخته گری


انواع سیلیکون های تولیدی گروه صنعتی آریاسایان گستر
۱) سیلیکون ریخته گری
این سیلیکون به علت دمای پخت در دمای 90 درجه قابلیت قالبگیری از نمونه هایی که مقاومت حرارتی کمی دارند مانند نمونه های پلاستیکی، واکس ، رزین پرینت شده، چوب و … را در حداقل فشار ممکن دارا می باشد و می توان با این سیلیکون مذاب زاماک یا سرب یا قلع را مستقیم ریخته گری کرد. عدم تغییر سایز نمونه و نرمی و قابلیت کشسانی بالا از دیگر مزایای این سیلیکون می باشد.

۲) سیلیکون طلاسازی مخصوص ماهیچه گذاری
این سیلیکون به علت قبلیت کشسانی بالای 800 میلی متر و نرمی مناسب صرفا به عنوان ماهیچه استفاده می شود مخصوصا جاهایی که سیلیکون با کشیدن امکان پاره شدن یا کنده شدن دارد.

۳) سیلیکون تولید واشر
این سیلیکون با داشتن مواد افزودنی خاص و گران قیمت باعث می شود که سیلیکون مقاوم در برابر حرارت کارکرد بیش تری نسبت به سایر سیلیکون ها دارد.​



____________________________________________________________________

منبع: https://ariasayan.com/
 

جدیدترین ارسال ها

بالا