sql در دلفی

syrp64

New Member
سلام
لطفاً در مورد استفاده از دستورات
sql در دلفی به طور کامل توضیح بدین:oops:

flashdes

Active Member
سلام
توضیحاتش زیاد هست
فقط اینو بدونین که دستورات اسکیو ال در قسمت query & stored procedure استفاده میشه
مثلا کافیه یه query روی صفحه بذارین و مثلا دستور زیر برای استفاده از یک table به نام flash هست
query.close;
query.sql.clear;
s:='select * from flash where name =HASAN';
query.sql.add(s);
query.open;
و خلاص
توضیحش اینکه میاد از جدول فلش رکوردهایی رو جدا میکنه که فبلد نام اونها برابر حسن باشه
توضیح اینکه این فقط یه شمه بود و بقیش رو استادان عزیز اگه دلشون خواست میان توضیح میدن
یاعلی

syrp64

New Member
خیلی ممنون flashdes ولی اگه میشه یه کم توضیح بیشتر مثلاً query را از کجا بیارم و این قسمت که گفتید کجاست ؟

flashdes

Active Member
query در تب BDE هست دقیقا کنار table خاصیتاشون یکی هست و دقیقا به یک منبع داده وصل میشه
بعد شروع میفرمایین دستورات اس کیو ال رو در خاصیت sql این کامپوننت می نویسی یادر برنامه نویسی به شکلی که بهت گفتم عمل می کنی در کل یک صفحه جستجو رو به راحتی میشه با دستورات اسکیو ال که دستورات پرسش و پاسخ هست درست کرد و میگم معمولا واسه صفحات جستجو و یا گزارشگیری استفاده میشه ....
یا علی

syrp64

New Member
flashdes با این روشی که شما گفتید آیا می شه
یه مقدار رو از کاربر گرفت و رو اون جستجو کرد اگه میشه چه جوری ؟

MnavidM

Active Member
سلام.

ببینید ، توضیخ sql از اول یکم سخت هست ، اما اگر شما یکم مطالعات در این زمینه داشته باشید ، خیلی راحت تر میشه .

اما در کل برای جستجو به این صورت میشه :

کد:
select * from my_table where (myfield=myvalue)

مثلا : 

select * from student where (name="ali")

برای راه نمایی در مورد sql و VB می تونید به مقاله دوست خوبمون saalek در اینجا مراجعه کنید ؛ چون در کل دستورات sql یکی هست فقط در اونجا از VB استفاده شما ، اما شما در اینجا از دلفی استفاده می کنید.(صفحه 2 3 آموزش رو هم ببینید)

موفق باشید.
نوید.

flashdes

Active Member
مجددا سلام
واسه اونی که از من سوال کردم باید بگم اگه نمیشد که بسیار زبان مزخرفی بود من اینجا مثلا از یک editbox استفاده کردم تا مثلا رشته داخل اونو بگرده ؟!؟!؟ خوبه؟
query1.close
query1.sql.clear
s:='select * from ar where name like ';
s:=s+QuotedStr('%'+trim(edit1.Text)+'%'); //dدر اینجا میاد میگه که مثلا فیلد ناممون یه چیزی شبیه اینی که توی ادیت باکس نوشته شده باشه مثلا تا حالا دیدین یه جا که بخواین هر چی علی اعم از اینکه اسم طرف علیرضا ، علی حسین ، علی اکبر ، محمد علی ، غلامعلی و یا غیره باشه این باعث همون میشه میگه هر چی تو ادیت باکس نوشته شد رو بیا به هر صورت که توی فیلد ناممون بود رو بگرد پیدا کن
آخرش رو هم بلد بودین ولی می نویسم چون الاکرام بالاتمام
Query1.SQL.Add(s);
Query1.Open;
Query1.First;// finish
امیدوارم بقیش رو خودتون برین دنبالش

syrp64

New Member
خیلی ممون flashdes من دستورات sql را در حد نیاز کامل بلدم مشکل این جاست که نمی دونم این
دستورات که شما گفتید را مثلاً باید در رویداد onclick یه باتن بنویسم یا یه جای دیگه
اگه بتونید یه نمونه برنامه برام بزارین در این زمینه خیلی ممنون می شم
آدرس میل من:[email protected]

syrp64

New Member
مشکل من به طور کامل حل شد از همه ی دوستان که تو این مدت منو کمک کردند بسیار متشکرم...

syrp64

New Member
من یه چیزی بگم و اونم اینه که وقتی از component آدوکوری برای sql استفاده می شه برای دستوراتی که مقدار برنمیگردونند مثل insert و delete و ... بایستی از exesqlاستفاده کرد....

آخرین ویرایش:

1Program

Member
سلام :
دستورات SQL را در موارد متعددی به کار می رود .
مثلا برای جستجو کاربر با زدن دکمه "جستجو" باید اطلاعات مورد نظر به وی نشان داده شود .
برای نوشتن Queryها می توانی از کمپوننتهای متفاوتی بسته به بانک اطلاعاتی مورد استفاده شما ، استفاده شود .
برای مثال : برای کسانی که از MSSQL استفاده می کنند کار با برگه ADO کارها را راحتتر می کند و حتی گاهی ضروری است .

برای راهنمایی شما قدری هم از برگه ADO می گویم :
ADOConnection : برای اتصال به بانک اطلاعاتی مورد استفاده قرار می گیرد .
شما با استفاده از این شی یک اتصال به بانک اطلاعاتی دارید .
اگر می خواهید در اتصالها از شما USerName,Password را نپرسد گزینه Login Prompt را FAlse کنید .

ADOTAble : برای اتصال به جدول مورد نظر از این شی می توانید استفاده کنید .
شما باید از یک شی Connection مثل AdoConnection برای اتصال به بانک خود استفاده کنید .
یا (این راه اصلاً توصیه نمی شود) با استفاده از خصوصیت ConnectionString به بانک اتصال پیدا کنید .

AdoQuery : برای پرس و جوهای SQL از این شی استفاده می شود .
خاصیت SQL این شی برای وارد کردن Query استفاده می شود .
DSQUery1.Dataset:=ADOQuery1;
DBGrid1.datasource:=DSQuery1;
With ADOQuery1 do
begin
Close;
Sql.text:='Select * from Table1 where NAme=' +''''+Ali+'''' ;
Exesql
open
end;

َADoParmeters : برای استفاده پارامتریک از جداول مورد استفاده قرار می گیرد .
برای اطلاعات بیشتر یک تاپیک به همین نام باز می کنم . چون بحث بسیار مفصلی است .

----------------------------------------------------
همیشه خوش باشی .

جدیدترین ارسال ها

بالا