مرکز جامع توانبخشی نیل
New Member
کودکان نوپا و خردسال به دلایل مختلفی ممکن است رفتارهای چالشبرانگیزی از خود نشان دهند. گرسنگی، خستگی، هیجان بیش از حد، ناامیدی و بیحوصلگی از جمله این دلایل هستند.
ناراحتی والدین: کودکان به سرعت متوجه اضطراب و ناراحتی والدین میشوند. اگر در خانواده مشکلی وجود دارد قطعا به کودک هم منتقل خواهد شد. ممکن است زمانی که شما در حال عبور از یک چالش سخت زندگی هستید، کودک شما هم شروع به بدرفتاری کند. در این مورد لازم نیست شروع به سرزنش خودتان کنید ، اما ممکن است تغییر رفتار و لجبازی کودک به دلیل اضطراب و ناراحتی والدین باشد.
بد عادت کردن کودک در موارد لج بازی قبلی: گاهی اوقات، رفتار کودک به نحوه برخورد شما با مشکلات مشابه در گذشته مربوط میشود. مثلا در یک فضای عمومی که کودک شروع به لجبازی کرده یا در یک مهمانی برای آرلم کردن او از خوراکی مورد علاقهاش استفاده کردید. به این ترتیب کودک تصور میکند در هر بار لجبازی یک خوراکی خوشمزه در انتظار اوست.
نیاز به توجه: ممکن است کودک از طریق جلب توجه منفی، به دنبال توجه والدین خودباشد. سعی کنید زمانی که کودک رفتار خوبی از خود نشان میدهد، بیشتر به او توجه کنید و زمانی که رفتار نامناسبی دارد، توجه خود را از او کم کنید.
اگر به دنبال یک مرکز رفتاردرمانی در تهران هستید، کلینیک تخصصی توانبخشی نیل با مدیریت دکتر همدانی یکی از گزینههای برتر است. این کلینیک با بهرهگیری از تیمی متخصص و با تجربه، به ارائه خدمات رفتاردرمانی با کیفیت با استفاده از جدیدترین تکنیکها و روشهای درمانی در خدمت خانوادههی محترم است.
منبع: بهترین مرکز توانبخشی در غرب تهران
دلایل لجبازی کودکان
تغییرات در زندگی: هر گونه تغییر در زندگی کودک میتواند برای او دشوار باشد. این تغییر میتواند تولد یک نوزاد جدید، اسبابکشی، تغییر پرستار کودک، رفتن به مهدکودک یا حتی اتفاقات خیلی کوچکتر باشد.ناراحتی والدین: کودکان به سرعت متوجه اضطراب و ناراحتی والدین میشوند. اگر در خانواده مشکلی وجود دارد قطعا به کودک هم منتقل خواهد شد. ممکن است زمانی که شما در حال عبور از یک چالش سخت زندگی هستید، کودک شما هم شروع به بدرفتاری کند. در این مورد لازم نیست شروع به سرزنش خودتان کنید ، اما ممکن است تغییر رفتار و لجبازی کودک به دلیل اضطراب و ناراحتی والدین باشد.
بد عادت کردن کودک در موارد لج بازی قبلی: گاهی اوقات، رفتار کودک به نحوه برخورد شما با مشکلات مشابه در گذشته مربوط میشود. مثلا در یک فضای عمومی که کودک شروع به لجبازی کرده یا در یک مهمانی برای آرلم کردن او از خوراکی مورد علاقهاش استفاده کردید. به این ترتیب کودک تصور میکند در هر بار لجبازی یک خوراکی خوشمزه در انتظار اوست.
نیاز به توجه: ممکن است کودک از طریق جلب توجه منفی، به دنبال توجه والدین خودباشد. سعی کنید زمانی که کودک رفتار خوبی از خود نشان میدهد، بیشتر به او توجه کنید و زمانی که رفتار نامناسبی دارد، توجه خود را از او کم کنید.
چگونه با کودک لجباز و عصبانی برخورد کنیم؟
- روشی را انتخاب کنید که تمام اعضای خانواده به آن پایبند باشند. اگر به روشی که انتخاب میکنید اعتقاد نداشته باشید یا درگر اعضاء خانواده که در ارتباط مستقیم با کودک هستند از روش شما پیروی نکنند، احتمالاً مؤثر نخواهد بود.
- ثابت قدم باشید. به محض اینکه تصمیمی گرفتید، به آن پایبند باشید. به یاد داشته باشید که تغییر رفتار زمان میبرد. از همسرتان، دوستانتان، سایر والدین یا متخصصان سلامت کودک کمک بگیرید. صحبت کردن با کسی که در مورد روشتان با او همفکر باشد، میتواند به شما آرامش دهد.
- قاطع باشید. کودکان به ثبات و نظم نیاز دارند. اگر یک روز به رفتار فرزندتان به گونهای و روز دیگر به گونهای دیگر واکنش نشان دهید، او گیج خواهد شد. همچنین مهم است که همه افراد نزدیک به کودک، با رفتار او به یک شیوه برخورد کنند.
- سعی کنید بیش از حد واکنش نشان ندهید. زمانی که فرزندتان کار آزاردهندهای انجام میدهد، عصبانیت و ناامیدی شما افزایش مییابد. کنترل اعصابتان سخت است، اما سعی کنید آرام بمانید. در اسرع وقت به دنبال راههایی برای تخلیه آرامشتان باشید، مانند صحبت با یک دوست یا انجام فعالیتهای مورد علاقهتان.
- با فرزندتان صحبت کنید. کودکان حتی اگر حرف نزنند، میتوانند بفهمند. توضیح دلیل خواستههایتان میتواند به آنها کمک کند. به عنوان مثال، به فرزندتان بگویید که چرا باید هنگام عبور از خیابان دست شما را بگیرد.
- زمانی که فرزندتان صحبت میکند، به او گوش دهید و به او فرصت دهید تا دلیل عصبانیت یا ناراحتیاش را توضیح دهد. این کار به او کمک میکند تا احساس ناامیدی کمتری کند.
- بر جنبههای مثبت تمرکز کنید. زمانی که رفتار فرزندتان دشوار است، ممکن است کارهای خوب او را نادیده بگیرید. زمانی که از کاری که انجام داده راضی هستید، به او بگویید. میتوانید با لبخند زدن، در آغوش گرفتن یا توجه کردن به او، خوشحالیتان را نشان دهید.
- از سیستم پاداش استفاده کنید. میتوانید با جایزه دادن به فرزندتان در ازای رفتار خوب، به او کمک کنید تا رفتارهای مثبت را یاد بگیرد. مثلاً میتوانید او را تشویق کنید یا غذای مورد علاقهاش را به او بدهید.
- زمانی که فرزندتان رفتار خوبی دارد، به او بگویید چقدر از او راضی هستید. دقیق باشید و به طور خاص به رفتارش اشاره کنید. به عنوان مثال، بگویید: "آفرین که وقتی ازت خواستم اسباببازیهاتو جمع کنی، این کارو انجام دادی."
- قبل از اینکه فرزندتان کاری را که از او میخواهید انجام دهد، به او پاداش ندهید. این رشوه است، نه پاداش.
- از تنبیه بدنی خودداری کنید. تنبیه بدنی ممکن است در لحظه جلوی رفتار بد را بگیرد، اما تأثیر مثبتی در بلندمدت ندارد. به یاد داشته باشید که کودکان از طریق مشاهده یاد میگیرند. اگر فرزندتان را بزنید، به او میگویید که زدن کار درستی است. کودکانی که مورد خشونت والدین قرار میگیرند، احتمال بیشتری دارد که خودشان پرخاشگر شوند. به جای تنبیه بدنی، سعی کنید الگوی رفتاری خوبی برای فرزندتان باشید.
رفتار درمانی کودکان لجباز
اگر کودک لجباز و پرخاشگری دارید فکر نکنید که شما تنها هستید یا به تنهایی باید از پس این چالش بربیایید.توصیه میکنیم از مشاوران کودک کمک بگیرید شغل این افراد برای حمایت از والدین و کمک به کودک است تا در مراحل رشد هیچکدام آسیب نبینند . رفتاردرمانی یکی از روشهای بسیار کارآمد برای ایجاد تغییر رفتارهای ناسالم و ایجاد رفتارهای مثبت کودکان لجباز است. تکنیکهای رفتاردرمانی با تحلیل دقیق رفتارهای کودک، تمرکز اصلی بر روی رفتارهای فعلی کودک است و سعی میشود تا با تغییر این رفتارها، از مشکلات کودک و والدین کاهش یابد.اگر به دنبال یک مرکز رفتاردرمانی در تهران هستید، کلینیک تخصصی توانبخشی نیل با مدیریت دکتر همدانی یکی از گزینههای برتر است. این کلینیک با بهرهگیری از تیمی متخصص و با تجربه، به ارائه خدمات رفتاردرمانی با کیفیت با استفاده از جدیدترین تکنیکها و روشهای درمانی در خدمت خانوادههی محترم است.
منبع: بهترین مرکز توانبخشی در غرب تهران