سلام
پیشنهاد میکنم اول در مورد نرم افزار تحقیق نکنید بلکه در مورد انیمیشن تحقیق کنید. مثالش هم اینه که فتوشاپ گرافیک نیست! اگه روال انیمیشن رو یاد بگیری میتونی درک کنی که جلوه ویژه یعنی چه جور انیمیشنی. چیزی که توش طراحی و شبیه سازی حرف اول رو میزنه...
ایده. خط خطی . آیکن و تامب نیل. استوری بورد. انیماتیک. طراحی کانسپت. طراحی کاراکتر و فضا. مدلسازی. یووی و تکسچر. ریگ و آماده سازی برای انیمیت. متحرک سازی. ... شما با یه سوال ساده میخوای همه چی رو یهو هم بدونی هم یاد بگیری؟
روش عملی برای فهم کامل و کاربردی نیاز شما آنالیز و مطالعه روشهای موجود از اپتدا تا انتهای یه پروژه هست که در making of های اون یا به صورت تاتوریال میتونی مطالعه کنی. با دیدن نمونه های موفق از اون طرف دوربین و از این طرف (در واقع پشت صحنه) میتونی به منطق ساخت و لزوم هر کار واقف بشی و نقش اون رو متوجه بشی.
مکس و فلش و هر برنامه دیگری بدون درک این روال یه جعبه ابزار سنگین بیشتر نیستند.
برای شروع تحقیقات پیشنهاد میکنم تاتوریال های سایت
http://www.3dtotal.com/ رو نگاه کنی. نکات بزرگ و کوچیک و از مبتدی تا حرفه ای اونجا هست. از اون گذشته پروژه های کاملی هم قدم به قدم توضیح داده شدند که خیلی دید و اطلاعات میده. فروم هایی که wip هستند هم مراحل تکمیل رو معمولا نشون میدهند و خیلی مفیدند.
نکته دیگه در مورد جلوه ویژه اینه که ابزارهای مخصوصی وجود دارند ولی همیشه باید جلوه ای را خوب یاد گرفت تا بشه ازش جلوه ویژه ای ساخت. جلوه های ویژه از قدیم مترادف با کلک و حقه های تصویری بوده و هنوز هم بر ابتکار و مهارت استوار هست.
موفق باشی استاد! من هم با اون انیمیشن توپ کاملا موافقم!
یا علی