کامپیوتر های سال 2020 بجای الکتریسیته از نور استفاده خواهند کرد

mojcctv

Member
[h=2]کامپیوتر های سال 2020 بجای الکتریسیته از نور استفاده خواهند کرد[/h]یکی از شرکتهای انگلیسی که در زمینه فناوری تحقیق میکند ادعا کرده است کامپیوتر های سال 2020 قادر خواهند بود از نور به جای الکتریسیته استفاده کنند. این شرکت در اهداف کوتاه مدت خود تصمیم دارد یک مدل از این نوع کامپیوتر ها را که قادر به انجام محاسبات پیچیده با سرعت نور است تا سال 2015 به نمایش بگذارد.

Optalysys-optical-bench.jpg


شرکت Optalysys گفته است اگر همه مسائل طبق طرح و برنامه پیش برود با سوپر کامپیوتری روبرو خواهیم بود که تا به حال دیده نشده است. این فناوری که Optical Computing نام گرفته است با در کنار هم قرار گرفتن چند تکنولوژی پیشرفته بوجود خواهد آمد. به نظر میرسد واژه Optical Computing در وهله اول به معنای کامپیوتری است که از فوتونهای نوری به جای الکتریسیته استفاده میکند. قطعات الکترونیکی جای خود را به قطعات نوری خواهند داد و مدار های الکترونیکی نیز به جای سیم کشی از رسانا های نوری بهره خواهند گرفت. اما در Optalysys قضیه کمی متفاوت است.

روش کار به این صورت است که شما ابتدا یک منبع لیزر کم توان و کوچک لازم دارید. نور لیزر تولید شده بر روی شبکه عظیمی از کریستال های مایع تابانده و از آن عبور داده میشود که تا اینجا بسیار شبیه به نمایشگر های کریستال مایع یا همان LED خواهد بود. سپس یک جریان الکتریکی بسیار جزئی بر روی هر کریستال اعمال میشود که باعث میشود نور لیزری که در حال عبور از کریستال است تحت تاثیر قرار گیرد. سپس نوری که از کریستالها عبور داده شده توسط یک گیرنده در سمت مقابل دریافت و بررسی میشود. این گیرنده با تشخیص و محاسبه تغییراتی که در طول موج و شدت و ضعف نور لیزر در زمان عبور از کریستال بوجود آمده میتواند محاسبات پیچیده و سنگین را در آن واحد به انجام برساند. در این روش به دلیل اینکه امکان استفاده از چند شبکه کریستالی در امتداد هم و یا در حالت موازی وجود دارد، میتوان نور لیزر را از تعداد بیشماری کریستال عبور داد و Parallel computing یا محاسبه موازی به معنی واقعی اتفاق خواهد افتاد. همانطور که میدانیم ساختار رایانه های امروزی به نحوی است که جریان برق از قسمتی وارد سیستم میشود و عمل پردازش اطلاعات، توسط عبور سری مانند دستورات و سیگنالها یکی پس از دیگری و از بین قطعات مختلف به انجام میرسد. در واقع عملکرد یک قطعه بستگی به اطلاعاتی دارد که از قطعه ای دیگر دریافت میکند و بیشتر اجزاء سیستم، به صورت سری با هم ارتباط دارند اما در Optalysys نور لیزر میتواند به صورت موازی و به طور همزمان از تعداد بیشماری کریستال مایع عبور داده شود و به این ترتیب، پردازش حجم عظیمی از اطلاعات بصورت یکجا و در یک لحظه انجام خواهد شد.


opt2.jpg


در این روش از ترانزیستور و یا قطعات الکترونیکی رایج استفاده نخواهد شد و مصرف الکتریسیته نیز بسیار جزئی خواهد بود. در Optalysys هر کدام از کریستال های مایع در واقع به عنوان یک هسته پردازنده عمل خواهند کرد و چون محدودیتی در تعداد کریستالی که بطور همزمان میتوان بکار گرفت وجود ندارد، میتوان گفت قدرت پردازش اطلاعات هم نامحدود خواهد بود و در واقع یک سوپر کامپیوتر با قدرت نامحدود در اختیار خواهید داشت. طبق برآورد های انجام شده هزینه کار با یک کامپیوتر رومیزی Optalysys حدود 3500 دلار در سال خواهد بود. شاید رقم بزرگی به نظر برسد اما اگر قویترین سوپر کامپیوتر امروزی را که با سرعت 34 پتا فلاپس کار میکند بخواهید برای مدت یک سال روشن نگاه دارید هزینه مصرف انرژی آن حدود 21 میلیون دلار در سال خواهد بود.


Proof-of-Concept.jpg


Optalysys ادعا کرده است فناوری جدید فعلاً برای انجام آزمایشات عملی در اختیار ناسا قرار دارد. این شرکت قول داده است کار ساخت یک مدل از این کامپیوتر ها را که با سرعت 340 گیگا فلاپ کار میکند تا سال 2015 به اتمام برساند. تا سال 2017 دو سیستم تجاری، یکی با سرعت 1.32 پتا فلاپ و دیگری با سرعت 9 پتافلاپس برای حل معادلات پیچیده ریاضی و آنالیز داده وارد بازار خواهد کرد. این شرکت گفته است تا سال 2020 میتوان به سرعت 17.1 اگزافلاپس دست یافت. اگر چه چنین ادعا هایی برای یک فناوری نوپا که هنوز در مرحله آزمایش قرار دارد کمی مبالغه آمیز به نظر میرسد اما طی چند ماه آینده مشخص خواهد شد که این گفته ها تا چه حد عملی و قابل انجام خواهند بود.

منبع: Extremetech
 

جدیدترین ارسال ها

بالا