سلام
برادر گرامی ، البته قیمت گذاری کار یکی از مشکلات شدید بنده هم بوده و هست ، و همین یک هفته پیش یک کار سه میلیون تومنی را بدلیل قیمت زحمت واقعی کار از دست دادم ... و بهرحال خستگی استفاده از کامپیوتر دیگر جائی برای من باقی نگذاشته که ارزان کار کنم و اصلا ناراحت نشدم که قیمت ارزان ندادم ... یک روزی که جوانتر بودیم 48 ساعت بدون وقفه بجز نماز و ناهار و دستشوئی :d ، پای کامپیوتر مینشستیم و کار می کردیم اما مسلما هر کس چنین کند بعد از چهار پنج سال ( پیر ) می شود و اکنون سردردهای شدید ، گرینانگیر بنده هست و گوئی که بدن دستور می دهد از پای کامپیوتر بلند شوم و دو سه روز استراحت کنم ... حواستان به سلامتی هم باشد که کار کامپیوتر ، دشمن سلامتی است ... و این چهار پنج سال ما هم در (تقریبا مجانی کار کردن) گذشت ... و کسی نبود که این حرفها را به ما بزند .... مثلا من دو دقیقه انیمیشن دو و سه بعدی مختلط ، برای یکی از مؤسسات خصوصی ساختم ، سیصد هزار تومن !
در حالیکه بعدا فهمیدم من راحت می تونستم دو سه میلیون تومن از این بابت بگیرم.
حال از توصیه های پدربزرگانه که بگذریم ، :d دو حالت دارد ، یکموقع هست که شما می خواهید تجربه کسب کنید که این حالت برای جوانهای 17-18 به بالا اتفاق میافتد و ما هم در این مدت تجربه های تلخی داشتیم که تا توانستیم کلاه مردم را میزبانی کردیم . و حالت دوم حالتی است که کاملا جدی است ، شما صرف درآمد کار می کنید و می خواهید زندگی تشکیل دهید و خرج زن و بچه را بدهید
در این حالت که حالت توصیه شده است و کار واقعی است ، شما طبیعتا باید مشتری پر داشته باشید و نگرانی از بابت از دست دادن کار نداشته باشید و می توانید با خیال راحت قیمت واقعی کار را بدهید ... بهرحال خدا روزی رسان است ، و فکر می کنم ظلم است که عده ای از جوانی عده ای جهت ارزان کردن کار خود استفاده می کنند.
اگر در حالت اول هستید و کار جایگزینی ندارید و دوست دارید بهرحال کاری دست داشته باشید می توانید با قیمتی متعادل شروع کنید ، اما بهرحال توصیه نمیکنم ارزان کار کنید ... مگر اینکه بطور هدفمند مشغول کسب تجربه باشید که این نباید بیشتر از یکی دو سال طول بکشد ، برای من بدون اینکه حواسم باشد چندین سال گذشت و شاید تا چند ماه پیش فکر می کردم هنوز هیجده سالم است در حالیکه هفت هشت سال گذشته بود ...
خلاصه دو راه دارید ، یکی اینکه ساعتی حساب کنید ... و دیگر اینکه کنتراتی یا پروژه ای ، اگر کار آنها مداوم و زیاد است می توانید با آنها قرار بگذارید که مثلا ساعتی 4-5 هزار تومن برای آنها کار کنید ، ( که به نظر بنده این حداقل است ... و اگر برای سرگرمی یا تجربه کار نمی کنید ، کمتر از این قطعا برای زندگی شما ضرر است ) ، یا می توانید پروژه ای کار کنید ، که این از لحاظ مادی برای شما بهتر است اگر مشتری شما راضی باشد ... مثلا یک جلد کتاب ممکن است 50 تومن باشد ، ممکن است 200 تومن باشد ، بنده وب بنر طراحی کرده ام 15 تومن ... 50 تومن ، قیمت 150 تومن هم برای همین بنر کوچولوی بالای صفحه (اما فلش) هم دیده ام که البته این قیمتها معمولا مربوط به شرکتهائی است که جزو صنف باشند ، مکان مفصل داشته باشند ... و پول مالیات و مکان و کلیه تجهیزات جانبی خود را از مشتری می گیرند و البته خود بدلیل اعتباری که دارند سود هنگفتی می کنند ... مثلا طراحی یک قالب سایت ، برای یک جوان مثل خودم نمی توانستم بیشتر از 50 تومن بگیرم ، در حالتیکه اگر یک شرکت یا یک مؤسسه دولتی چنین درخواستی بکند ، حداقل آن 150 تومن است . بهرحال قیمت به مشتری و خواست او و سنگینی کار ربط دارد که همانطور که دوستان گفتند توافقی است ...
اما بطور خلاصه ، اگر اینکار کاملا کارمندی نیست و برای شما کاملا جدی است و از دایره تجربه خارج است ... اگر مثلا در هفته تنها دو روز به شما احتیاج دارند ، برای 8 ساعت کار خود در این شرایط ، کمتر از 35-40 تومن نگیرید ... می شود 8 روز در ماه ، و حدود 300 تومن در ماه ، که شما کار گرافیکی یک شرکت را کاملا براه میاندازید ....
البته همه اینها در شرایطی است که کار شما قدرتمند باشد و آماتوری کار نکنید .
موفق باشید