پرینت بار رنگ دلخواه

samoraee1368

New Member
اساتید محترم من یه مبتدی هستم و امیدوارم تو این انجمن از شما مطالب زیادی یاد بگیرم
سوالی که داشتم اینه که چه جوری می تونم رنگ دلخواه که در سیستم Rgb فتو شاپ و جود داره رو چاپ کنم
به طور مثال من تو عکس پایین رنگ سمت چپی رو می خوام چاپ کنم اما در سیستم Cmyk رنگ سمت راستی رو به من میده ایا راهی وجود داره که بتونم رنگ دلخواهم رو روی کاغذ یا تو سیستم Cmykببینم با پرینترهای گرون قیمت این امر امکان پذیره اگه راهی وجود داره ممنون می شم راهنمایی کنید

پیوست ها

• Untitled-1.jpg
    Untitled-1.jpg
    27.2 کیلوبایت · بازدیدها: 4

lpi

مدیر انجمن اصول چاپ
سلام دوست من
راستش دنبال شما گشتم تا پيدا كردم كجا هستي . خوب بالاخره يكي بايد به سوالت جواب بده.
RGB يعني قرمز / سبز / آبي و اينها نور رنگ هايي هستند كه مانيتور شما با اونها رنگ هاي ديگه رو مي سازه.
‍CMYK يعني سايان / ماژنتا / زرد (يلو) / سياه ( كه مجموع سه تا رنگ CMY هست) مركبهايي هستند كه شما در چاپ با تركيب اونها در درصدهاي مختلف رنگ رو بازسازي مي كني.
حالا مساله اينجاست كه تعداد رنگهايي كه با تركيب RGB بدست مي يان بيشتر از CMYK هست. دليلش اينه كه RGB نور رنگ هست و نور زرد و سبز و آبي كه در اين روش استفاده مي شه خالص و 100 % هست. بنابراين هم تعداد رنگها بيشتر هست و درخشندگي اونها بالاتر. اما در روش CMYK ‌هر چند در تئوري ما قادر به ساخت همه رنگها هستيم اما از لحاظ شيميايي تا حالا نتونستيم اين رنگها رو به صورت خالص بسازيم. بنابراين خالص نبودن و همينطور عوامل فيزيكي و محيطي اجازه نمي دن تا ما با تركيب اين 4 رنگ همه رنگها رو بدست بياريم. مثلا ما نمي تونيم با تركيب اين 4 مركب رنگ فسفري يا مثلا فيروزه اي يا طلايي رو بدست بياريم اما با RGB hl اين امكان هست.
اما راه حل چي هست؟
راه حل اينكه كه شما اون رنگها رو به صورت آماده تهيه كني . آماده يعني اين كه اين رنگها ي ويژه قبلا ساخته شده باشن و شما از اونها به عنوان يك مركب جداگانه و نه بصورت يك مركب تركيب شده از 4 رنگ استفاده كني. ما شركتهايي رو داريم كه براي صنايع چاپ مركب هاي تعريف شده و آماده شده اينطوري مي سازن و به هر رنگ هم يك كد مي دن مثلا شركت پنوتن يك مركب خاص نارنجي داره كه شما تهيه مي كني و چاپ خونه تو دستگاهش مي ريزه و اون قسمت هاي طرح شما بصورت مجزا به اون رنگ چاپ مي شه. اما در مورد پرينتر ها هم اين قضيه وجود داره منتهي در رنگهاي خاص و در ايران هم سخت گير مي ياد هر رنگي. بنابراين راه شما يا استفاده از چاپ متداول هست يا اين كه بياي با آزمون و خطا و استفاده از كاغذ مخصوص پرينتر و به قول خودت پرينتر حسابي اين اختلاف رو به حداقل برسوني. پس راه حل 100 %‌ وجود نداره دوست من.
اگر باز هم سوال داشتي بپرس
مرسي

samoraee1368

New Member
دوست عزیز ممنون از پیگیری و جواب کاملتون :wink: اما در مورد رنگهایی که بالا می بینید (ابی روشن خودکاری و ابی تیره ) یه مساله و جود داره که من این رنگها رو روی کاغذهای چاپی زیادی دیدم ایا فکر می کنید همه ی اینها از ترکیب رنگهای خاص از پیش تهیه شده استفاده می کنند؟ :cool:
اگه ممکنه خود شما هم یه امتحانی تو فتوشاپ بکنید ببینید می تونید رنگ ابی روشنی که من می خواهم رو تو سیستم cmyk بدست بیارید ؟ :wink:
باز هم ممنون

lpi

مدیر انجمن اصول چاپ
دوست عزيز دوباره سلام .
عزيزم شما حق داري در روشهاي چاپي متداول مثل افست مي شه و با چاپ، اون هم يا با استفاده از مركبهاي آماده يا با احتمال كمتر با تركيب 2 رنگ سايان و ماژنتا مي شه اين رنگ رو تا حدودي بدست آورد.
اما اجازه بده رنگ شما رو بررسي كنيم :
رنگ شما در حالت Rgb كه در فتوشاپ نمونه گيري مي شه مساوي هست با :254 قسمت آبي/ 1 قسمت سبز و 4 قسمت قرمز/ .
حالا جالبه وقتي شما با ابزار قطره چكان فتوشاپ نمونه برداري مي كني خود نمونه گير هنگام نمونه برداري اخطار مي ده و در كنار يك علامت تعجب رنگ دوم شما رو نشون مي ده . اين يعني كه رنگ شما با تنظيم Cmyk برابر با رنگ دوم شما خواهد بود كه در Cmyk برابر هست با : 88 سايان و 77 ماژنتا . بنابراين اگر شما بخواي رنگ اول بدست بياري با استفاده از روش افست رنگ دوم بدست مي ياد كه مد نظر شما نيست. مگر اينكه شما بگردي رنگ آماده رو پيدا كني كه به اين رنگ نزديك باشه و درخشندگي لازم رو به شما بده . مي توني تو خيابون ظهير السلام سراغ بگيري. منتها اين مركب آماده هم بايد بدوني رويه همون جنس كاغذي كه فروشنده نشون شما مي ده رنگ رو به شما مي ده نه رو هر كاغذي و با هر جنسي. بنابراين با استفاده از پرينت جوهر افشان به احتمال بالا نمي شه شايد با پرينتر ليزري و روي كاغذ براق مخصوص بتوني نزديك بشي به رنگ . در روش عادي چاپ هم مي توني سايان 100 و ماژنتا رو به 85 برسوني و تا حدودي درخشندگي بدست بياري اما بايد دقت كني كه زياد بنفش نشه . به هر حال تا مطمئن نشدي اقدام نكن.

آخرین ویرایش:

جدیدترین ارسال ها

بالا