افزونه 1 وبلاگ » ، جذابترين ابزار براى ارايه انديشه هاى شخصى به ديگران

  • شروع کننده موضوع Mahmoodi
  • تاریخ شروع
M

Mahmoodi

کاربر مهمان
بشر در طى چند سال گذشته قدم در دنياى جديدى گذاشته که بدون شک يکى از مهمترين دستاوردهاى آن تحول و دگرگونى اساسى در ارتباط با نحوه نشر اطلاعات است .

به گزارش بخش خبر شبكه فن آوري اطلاعات ايران، به نقل از ايرنا، به کارگيرى پتانسيلهاى وب در نشر دانش و اطلاعات ضمن غلبه بر محدوديت هاى زمانى و مکانى حق انتخاب مخاطب را ارج نهاده و بسترى مناسب براى تعاملات اطلاعاتى دوسويه فراهم کرده است .
در اين ميان وبلاگ (Weblog) يا بلاگ (Blog) يکى از جذابترين ابزارهايى است که به افراد امکان مىدهد تا نظرات ، افکار و انديشه هايشان و هر آنچه !در دل دارند را به جهانيان ارايه دهندامکان انتشار انديشه ها و عقايد تا به امروز تنها براى بخش خاصى از جامعه همچون نويسندگان ، انديشمندان ، دولتمردان و اديبان فراهم بوده است ،
اما وبلاگ اين امکان را براى اقشار مختلف اعم از زن ، مرد، پير و جوان ايجاد کرده است .

روزنامه الکترونيک ، يادداشت هاى شخصى، مجله الکترونيک ، دفتر خاطرات ديجيتال، يا هر نام ديگر مىتواند پاسخ همه يا هيچ کدام باشد.
در نگاه اول وبلاگ ها نوعى وب سايت ساده اند که يادداشت هاى شخصى و ناويراسته افراد عادى را از طريق ابزارهاى خودکار به طور متناوب روى شبکه گسترده جهانى اينترنت منتشر مى‌کنند.
در سالهاى اخير پيشرفت در فن آورى ايجاد صفحات وب، ساختن صفحات شخصى را تا آنجا آسان کرده است که کاربران غير حرفه اى مىتوانند به سادگى صفحاتى براى خود ايجاد و صفحات ايجاد شده را هر موقع که خواستند روزآمد کنند.
ابزارهاى ساده ايجاد صفحات وب مى‌توانند براى ساختن وبلاگ مورد استفاده قرار گيرند، ممکن است از طرق مختلفى- و غالبا به طور رايگان - در اختيار علاقمندان قرار گيرد که متداولترين آن ها وب سايت هايى هستند که اصطلاحا (Bloger) ناميده مىشوند که علاوه بر ابزارهاى ساده و متنوع طراحى صفحات وب، امکانات ميزبانى (HOST) رايگان صفحات وب ايجاد شده را نيز براى کاربران فراهم آورده اند.
اين وب سايت ها عموما هزينه هاى خود را از طريق فروش آگهى در وبلاگ هاى ايجاد شده تامين مىکنند، علاوه بر آن ابزارهاى متنوعى نيز به صورت رايگان يابا قيمت هاى ناچيز در شبکه جهانى وجود دارد که علاقمندان مىتوانند با به کارگيرى آنان وبلاگ هاى شخصى براى خود ايجاد کنند.
يک وبلاگ عموما داراى سه بخش محتوا ( CONTENT)، پيوند ( LINK) و بازخورد (COMENT) مىباشد، البته به موازات افزايش تعداد وبلاگ ها، مطالعه وبلاگ ها توسط ساير وبلاگ نويسان باعث شده تا معرفى وبلاگ هاى ديگران در خلال متون وبلاگ ها و يا در يک ستون جانبى صفحه وبلاگ نيز به اجزاى آن اضافه شود.
برخى بر اين عقيده اند که نخستين وبلاگ به وسيله تيم برنزلى ( مخترع وب) ايجاد شده است که در آن وى به سايت هاى جديد که در آن زمان ايجاد و بر روى اينترنت فعال مىشدند، اشاره مىکند(http : / /info.cern.ch).
Andreessen" در , سپس در اواسط۱۹۹۶ ميلادى دومين وبلاگ توسط "s Marc NCSAايجاد شد، وى نيز در عملياتى مشابه وبلاگ "برنزلى" را انجام مىداد، در فاصله بين سالهاى ۱۹۹۶ تا۱۹۹۷ ميلادى چندين وبلاگ جديد ديگر نيز ايجاد شد.
محتويات وبلاگ هاى اوليه اغلب شامل مجموعه اى از لينک ها و توضيحاتى بود که متناسب باعلاقه نويسنده ، ايجاد مىشد، از وبلاگ هاى اوليه مىتوان به وبلاگ متعلق به Dave Winer( اخبار مربوط Scripting) و وبلاگ هاى Bargerو Cameron barrettاشاره کرد.
گفته مىشود که ۱۶ شهريور۸۰ ۷( سپتامبر۲۰۰۱ ميلادى) نخستين وبلاگ فارسى به وسيله "سلمان جريرى" روى شبکه جهانى اينترنت متولد شد.
پس از وى "حسين درخشان " دومين فرد فارسى زبان بود که وبلاگ شخصى خود را راه انداخت و از آنجا که تا مدت ها کسى از وبلاگ جريرى اطلاع نداشت، حسين درخشان به عنوان اولين بلاگر ايران شناخته شده بود.
اما حسين درخشان به دليل ديگرى در تاريخ وبلاگ ايران نقش دارد، وى قالبهايى براى وبلاگ فارسى و راهنمايى براى ساخت وبلاگ در وبلاگ "سردبير خودم " منتشر کرد تا کاربران بتوانند با سهولت و سادگى و در عرض تنها چند دقيقه با استفاده از آنها براى خود وبلاگ بسازند.
صاحب وبلاگ يا به عبارت ديگر کسى که اقدام به راه اندازى وبلاگ کرده است را معمولا بلاگر( BLOGER)، وبلاگر و يا مولف وبلاگ مى‌نامند.
يکى از مهمترين بحث هايى که هم اکنون در زمينه وبلاگ و وبلاگ نويسى مطرح است نوه ارتباط اين پديده با روزنامه نگارى حرفه اى و تاثير اين پديده بر روى روش هاى قديمى روزنامه نگارى است .
در نظر اول وبلاگ پديده اى در مقابل روزنامه نگارى سنتى به شمار مى آيد ، اما در هر حال صفحه آزاد وبلاگ از منظرى به عنوان جريده اى که مخاطبان خاص خود را دارد قابل بررسى و اعتناست .
در فضاى وبلاگ خبرنگاران و روزنامه نگاران از پيش کسوتان به شمار مى روند و بسيارى از خبرنگاران و روزنامه نگاران حرفه اى اقدام به راه اندازى وبلاگ اختصاصى براى خود کرده اند.
اين گزارش برگرفته از ماهنامه تخصصى اطلاعرسانى "کتاب ماه کليات " است که توسط رضا بهبهانى تهيه شده است .


منبع فناوري اطلاعات ايران
 

جدیدترین ارسال ها

بالا