نظرتون درباره تنظيم اصولى براى طراحى نرم افزار هاى مالتى مديا فارسي

pcj

Member
به نظرم ديگه اين انجمن اون قدر گسترده و پر كاربر شده كه بتونه اصولى براى طراحى‌ نرم افزار هاى مالتى‌ مديا تنظيم كنه البته در حوضه بيلدر و در آينده آپادانا:cool:

اين اصول بايد به گونه اى باشند تا طراح رو از سرگردونى براى طراحى در بياره و شامل سبك هاى گونا گونى باشه:paint: و توسط اساتيد گسترش پيدا كنه

البته اين اصول نبايد محدود كننده باشه

اگر موافق هستيد موافقت خود را با نظر دادن در همين تايپيك اعلام كنيد اگر استقبال بشه خيلى كمك مى كنه:green:

pcj

Member
ببينيد مثلا من قبل از اين كه يك برنامه نويس بيلدر بشم طراح وب بودم
تو وب ما اصولى داريم كه طبق اون مثلا براى اين كه حجم سايت كم تر زحمت برنامه نويس كم تر بشه مثلا بايد به جاى اين كه چند دستور شرطى بنويسيم آن ها رو در يك دستور شرطى و يك حلقه خلاصه مى‌كنيم اين از نظر كد نويسى
ولى اين اصول شامل گرافيك نيز مى شود
كه مثلا چه رنگ هايى رو با هم به كار ببريم
مثلا بهترين جايگاه ها براى يك شي كجا ها است
يا استفاده از چه چيد مانى غير استاندارد است و كاربر را زده مى كند

و...
اين استاندارد مى تواند تاييدى بر كيفيت نرم افزار باشد و خريدار را از نرم افزار مطمئن سازد

pcj

Member
چه شد كسى اين جا نيست
يعنى ما استاد ديگه اى نداريم بعد از 38 بازديد
اگر حتى نظر خاصى نداريد موافقت و يا موافق نبودن خود را اعلام كنيد

اين مى تونه يك تحول بزرگ در بيلدر باشد

silvercover

کاربر متخصص
خب قبلا در مورد موارد امنیتی یا بهینه شدن سرعت راهکارهایی ارائه شده. شما باید توجه کنید که مخاطب نرم افزار بیلدر و دامنه توانایی هاش به قدری نیست که بشه از توش فهرست بالا بلندی از بهترین راهکار ها (Best Practices) رو استخراج کرد.

• Like
Reactions: pcj

nevercom

کاربر متخصص انجمن مولتی مدیا بیلدر
خب یک قسمت موضوع مربوط میشه به گرافیک و چیدمان عناصر و غیره که تو حوزه ی گرافیک بحث میشه و میتونه خیلی هم گسترده باشه، گمان نمیکنم بشه یک اصول کلی براش درنظر گرفت
یک بخش هم مربوط میشه به MMB و مثلاً بهینه سازی کدها، یا راهکارهای امنیتی و افزایش سرعت مثلاً که حامد هم اشاره کردن
این مورد البته گستردگی زیادی با توجه به محدود بودن توابع و دستورات MMB نداره، اما میتونه مفید باشه
درکل موافقم که بصورت یکجا راهکارها و توصیه هایی برای اجرای روانتر برنامه ها و توسعه پذیری بهتر اونها ارائه بشه
مثل راهکارهایی برای افزایش سرعت اجرای برنامه ها (مثلاً Embed نکردن فایلهای حجیم یا نحوه ی کامپایل) و یا استفاده از روشی برای اطمینان از نمایش صحیح فایل فلش و غیره

جمع آوری اینها میتونه خیلی مفید باشه و بیشتر برای کاربرانی که زیاد با MMB آشنایی ندارن
ضمن اینکه اگر بشه مطالبی رو برای طراحی مناسب ظاهر برنامه و رابط کاربری هم گرآوری کرد کمک زیادی میتونه بکنه.

Ehssan_it

Well-Known Member
من شخصا خودم مراحلی که برای یک برنامه مالتی مدیا طب میکنم :
اول پیاده ساری اونچه که از برنامه می خوام
دوم طرح چند اینتذفیس مناسب که نیاز هام رو براورده کنه
همین دو مرحله گاهی اشک من رو در میاره
تهیه ملزومات کار ( گرافیک ، صدا و ... )
بعدش هم که سر هم کردن کلی کار
وو اینطوری یک کار تموم میشه

• Like

silvercover

کاربر متخصص
من شخصا خودم مراحلی که برای یک برنامه مالتی مدیا طب میکنم :
اول پیاده ساری اونچه که از برنامه می خوام
دوم طرح چند اینتذفیس مناسب که نیاز هام رو براورده کنه
همین دو مرحله گاهی اشک من رو در میاره
تهیه ملزومات کار ( گرافیک ، صدا و ... )
بعدش هم که سر هم کردن کلی کار
وو اینطوری یک کار تموم میشه

از توی این نمیشه به سر نخی مفید رسید.

• Like

pcj

Member
مى تونيم از گرافيك شروع كنيم كه مثلا منو ها بايد داراى چه شكل هايى‌ باشند
تصاوير پيوست شده رو مشاهده كنيد
مثلا اين مى تونه يك چيدمان استاندارد براي يك اتوران باشه

پیوست ها

• g1.PNG
    g1.PNG
    20.3 کیلوبایت · بازدیدها: 27

BlueMMB

Well-Known Member
:)pcj جون حرفات خیلی خوبه و واقعا فکر خوبی داری البته اگه هممون همکاری کنیم و پیشنهادها بیشتر بشه

به نظر من طراحی فرم های آماده MMB برای این موارد می تونه بهت کمک کنه تا فکرت رو رواج بدی و علاقه مندات رو بیشتر کنی همچنین استفاده از یک برنامه یا پلاگین که اطلاعات کاربر رو درباره کاری که می خواد بکنه بگیره و بعد بوسیله اون اطلاعات فرم رو طراحی کنه . (امیدوارم خوشت بیاد)

آخرین ویرایش:
  • Like

pcj

Member
دقيقاً
ولى منظور فرم هاى آماده نيست بلكه پيدا كردن بهترين مكان ها براى قرار دادن اشيا كه برنامه نويس مناسب با سليقه خودش يكى از اين مكان ها رو انتخاب مى كنه
البته اين يكى از مهم ترين معيار ها براى انتخاب مكان مناسب مى تونه كاربر پسند بودن اون باشه و جلوى شلوغ شدن فرم و از اين قبيل مشكلات رو بگيره

silvercover

کاربر متخصص
مى تونيم از گرافيك شروع كنيم كه مثلا منو ها بايد داراى چه شكل هايى‌ باشند
تصاوير پيوست شده رو مشاهده كنيد
مثلا اين مى تونه يك چيدمان استاندارد براي يك اتوران باشه

نه اصلا هم اینطور نیست؟ بر چه اساسی و معیاری؟

• Like

BlueMMB

Well-Known Member
دوست عزیز فکرت عالیه و امیدوارم بتونی فکرت رو رواج بدی.
:)
به نظر من اگه بشه یه برنامه یا پلاگینی ساخت که با گرفتن اطلاعات و موضوع برنامه از کاربر بتونه یه فرم آماده در اختیار کاربر قرار بده که با قوانینی که برای موضوع انتخاب شده مطابقت کنه بتونه بهت کمک کنه . (امیدوارم از پیشنهادم خوشت بیاد )

• Like

pcj

Member
سيلور جون من گفتم مثلا

مطمئنا اين نمى تونه يك چيدمان استاندارد باشه
اگر من مى خواستم خودم اين هاى رو طرح كنم و بقيه قبول كنن كه اين جا نمى اومدم
قرار هست اساتيد با هم اين استاندارد ها رو تنظيم كنن من شما هر كس كه توى بيلدر سر رشته داره

pcj

Member
پس مى تونيم از اين جا شروع كنيم (با اجازه از استاد سيلور)
هر كس بنا به تجربه خودش چيز هايى رو كه مى دونه كاربر رو از نرم افزار راضي مى‌ كنه يا ناراضى بگه تا همه با هم برسى كنيم
تا در آينده كتابچه اى درست كنيم تا همه بتونن استفاده كنن

loo30fer

کاربر متخصص مولتی مدیا بیلدر
جناب pcj به نظر بنده همه مشکلات یک برنامه نویس تنها گرافیک کار نیست چون میشه گفت 80% نوع کدنویسی و بهینه کردن کدها و سریعتر کردن کار هست که تو بیلدر زیاد نمیشه کاری کرد چون چیزی مانند Select Case و امکان تنظیمات پیشرفته برای برنامه و آبجکتها وجود نداره که این باعث میشه مقدار کدنویسی بالا و سرعت عملکرد برنامه پایین بره و اما برای این چیدمان که قرار دادین اگه در نظر دارین برنامه ای ساخته بشه که کاربر عکس و آبجکت دلخواهش رو به برنامه بده و برنامه اون رو تو فرم پیش فرض اعمال کنه میتونم بگم کار چندان سختی نیست ولی زمان بر خواهد بود بنده قبلا در نظر داشتم پلاگین هگز رو بسازم که میشد برای اینکار استفاده کرد که البته برای اینکار باید تغییراتی داده میشد که دیگه نیازی به دادن مکان ثبت تو فایل نباشه و تنها با دادن عکس , هگز و مختصات عکس تو فایل اعمال بشه و در آخر ما یک فایل mbd خواهیم داشت که وقتی بازش میکنیم همه عکس ها و آبجکتها با تنظیماتی که به برنامه داده بودیم رو مشاهده میکنیم , البته این رو هم اینجا عارض بشم که ساخت پلاگین هگز رو معلق کردم و شاید بعدها ادامش خواهم داد.

• Like

silvercover

کاربر متخصص
اگر قرار به ذکر اصولی برای رعایت کردن در طراحی و چیدمان عناصر و اقلام گرافیکی باشه بنده چندین ویدئو آموزنده به زبان فارسی که حاصل تجاربم بود رو چند ماه پیش تدوین و در اختیار همه قرار دادم:

لینک دسترسی مستقیم به ویدئوها:
http://www.vimeo.com/silvercover/videos

pro-web-deigner-splash.png

توضیحات بیشتر:
http://forum.majidonline.com/showthread.php?t=153184

این سری ویدئو های ارزشمند در مورد طراحی در حوزه طراحی سایت هست اما تقریبا 80 درصد از نکاتش به درد طراحی برنامه های چند رسانه ای هم میخوره. توصیه میکنم که علی رغم تمام سختی هاش اعم از ف ی ل ت ر بودن و حجم به تماشای ویدئو ها بنشینید و شما هم مثل من از این تجارب بهره مند بشین.

برای دانلود ویدئو ها هم میتونین لینکش رو به این سایت بدین تا به شما فایل بده و دانلود و تماشا کنید:
http://savevideo.me

آخرین ویرایش:
  • Like

silvercover

کاربر متخصص
جناب pcj به نظر بنده همه مشکلات یک برنامه نویس تنها گرافیک کار نیست چون میشه گفت 80% نوع کدنویسی و بهینه کردن کدها و سریعتر کردن کار هست که تو بیلدر زیاد نمیشه کاری کرد چون چیزی مانند Select Case و امکان تنظیمات پیشرفته برای برنامه و آبجکتها وجود نداره که این باعث میشه مقدار کدنویسی بالا و سرعت عملکرد برنامه پایین بره و اما برای این چیدمان که قرار دادین اگه در نظر دارین برنامه ای ساخته بشه که کاربر عکس و آبجکت دلخواهش رو به برنامه بده و برنامه اون رو تو فرم پیش فرض اعمال کنه میتونم بگم کار چندان سختی نیست ولی زمان بر خواهد بود بنده قبلا در نظر داشتم پلاگین هگز رو بسازم که میشد برای اینکار استفاده کرد که البته برای اینکار باید تغییراتی داده میشد که دیگه نیازی به دادن مکان ثبت تو فایل نباشه و تنها با دادن عکس , هگز و مختصات عکس تو فایل اعمال بشه و در آخر ما یک فایل mbd خواهیم داشت که وقتی بازش میکنیم همه عکس ها و آبجکتها با تنظیماتی که به برنامه داده بودیم رو مشاهده میکنیم , البته این رو هم اینجا عارض بشم که ساخت پلاگین هگز رو معلق کردم و شاید بعدها ادامش خواهم داد.

بنا به مشاهداتم و با توجه به اهداف پروژه های چند رسانه ای، مهمترین فاکتوری که باید رعایت بشه Usability یا قابلیت استفاده یا کاربرد پذیری هست که در ویدئوهایی که در بالا گذاشتم به جنبه های مختلفی از اون اشاره کردم.

loo30fer

کاربر متخصص مولتی مدیا بیلدر
جناب Silvercover همونطور که خودتون هم گفتین این آدرسی که قرار دادین ف**I**ل**ت**R بود گفتم اگه اجازه بدین و لازم میدونید برای راحتی دوستان تمامی ویدیو ها رو اینجا آپ کنم

آخرین ویرایش:

silvercover

کاربر متخصص
جناب silvercover همونطور که خودتون هم گفتین این آدرسی که قرار دادین ف**i**ل**ت**r بود گفتم اگه اجازه بدین و لازم میدونید برای راحتی دوستان تمامی ویدیو ها رو اینجا آپ کنم

اگر که آپلودش کنید که خیلی خوب خواهد بود.

جدیدترین ارسال ها

بالا