..:: مقاله رنگ بندی ::..

saeid.g

Member
سلام دوستان.
من توی سایت گشتم البته با امکانات جستجوی موجود اما پیدا نکردم.
چیو؟
من دارم دنبال یه مقاله ی شسته رفته ی ترو تمیز و نسبتا کامل در مورد رنگ بندی در کارهای گرافیکی می گردم.
خیلی نیازی نیست مربوط به کارهای چاپی باشی.
اگر کسی لینکی یا چیزی داره ممنون می شم.
سپاس می گزارم.
بدرود.
 

Erfan

Active Member
سلام آقا سعید، مشتاق دیدار :
این مقاله رو توی سیستمم داشتم، واسه یکی از دانشجویان داشنگاه بود که میذارم برات :


روانشناسي رنگها
رنگها بر نيازهاي روحي-رواني، شرايط يادگيري، کنترل رفتارهاي خشمگينانه، احساسات، درمان افسردگي و
اختلالات يادگيري و سطح انرژي اثر دارند.رنگها در کنترل نبض، تپش قلب، فشار خون، اشتها و حتي خواب مفيد هستند و همچنين در درمان بيماريهايي مثل ميگرن، سرطان، اعتياد و امراض پوستي و حتي تومورهاي مغزي اثر دارند.
رنگها در هر جا از دنيا و به تناسب فرهنگ و عرف هر جامعه معاني متفاوت و حتي متضاد دارند.براي مثال سفيد در کشوري مثل ايران نشان شادي، پاکدامني است و براي مراسم جشن و عروسي استفاده مي شود، در حاليکه در کشوري ديگر نشان روحانيت است و در مراسم عزاداري کاربرد دارد.
شايد تا به حال از خودتان پرسيده باشيد که چرا کشتي و يا هواپيماي سياه نداريم؟و يا چرا هيچ جعبه شکلاتي سبز نيست؟شايد در اين مطلب جوابهايتان را پيدا کنيد.
متأسفانه به دليل جذابيت روانشناسي رنگها، اين شاخه از علم مورد سوء استفاده قرار گرفته است.در هر سايت، مجله، روزنامه و يا وبلاگي از اين مطالب زياد ديده مي شود ولي درست يا غلط بودنشان مشخص نيست.
پروفسور لوشر از دانشمنداني است که حدود بيست سال و اندي در اين مورد تحقيق کرده است.
حال بد نيست از نظر اين محقق در مورد روانشناسي رنگها براي بعضي از رنگهاي پر طرفدار نگاهي بياندازيم.

پروفسور لوشر مي گويد:

سياه:
سياه رنگي مطلق است که در فراسوي آن، زندگي تمام مي شود.سياه يعني نه، که نشانه اي از ترک عشق و انصراف از فعاليتهاي جمعي است.به معني نيستي، نااميدي به آينده و سکوتي ابدي است و حس سنگيني را به افراد القا مي کند.تأثير خوبي بر مزاج ندارد و در کودکان هم اثرات منفي دارد.دوستداران رنگ سياه معمولا" خسته و افسرده اند.اگر خسته نباشند، ناراضي اند.اگر ناراضي نباشند، مغرورند.اگر مغرور نباشند، انکار مي کنند.اگر انکار نکنند هم ناراضي اند، هم مغرور، هم خسته و هم انکار مي کنند اما احتمالا" خودشان هم خبر ندارند.
طرفداران سياه زياد هم نااميد نشوند چون از طرفي ديگر سياه نمادي از آبرومندي و شرافت است(ديده ايد ماشين هاي شيک و کلاس بالا معمولا" سياه و براقند).

قهوه اي:
آدمهاي قهوه اي را بدون قسم خوردن مي توان باور کرد، يعني حرفشان سند است.اما طرفداران اين رنگ معمولا" آواره اند(جالب است بدانيد که رنگ مورد علاقه آوارگان جنگ جهاني دوم، قهوه اي بوده است).قهوه ايها يا يک بيماري جسمي جدي دارند و يا مشکلي که به نظر آنها غير قابل حل است، پس اين افراد از نظر جسمي و روحي در خطرند.

خاکستري:
خاکستري را در کهنسالان و خانه سالمندان بايد پيدا کرد.اين افراد معمولا" غمگينند و محافظه کار و حتي اگر آهنگي گوش کنند(اگر خجالت نکشند)، غمگين است(مثلا" مثل اينکه ايرانيها داريوش گوش کنند)، مثل اينکه به آنها گفته اند خوشي بي خوشي.

قرمز:
قرمز پسندها پر از شوق زندگي، عاشق و مبارزه طلب، پرتکاپو و شجاع، اهل معاشرت، شلوغ و پر سروصدا هستند.ظاهرا" نيرويشان تمام نشدني است، خوب مشت مي زنند و کتک خورهاي خوبي هم هستند.در مجموع و خلاصه اينکه برونگرا هستند.قرمز باعث افزايش نبض و فشار خون مي شود.(هر چي باشه پرسپوليسه ديگه)

آبي:
آبيها خلاقند و هميشه فکرهاي تازه مي کنند، مورد احترام، آرام و دوست داشتني هستند و احساساتشان را خوب کنترل مي کنند.عاشق تنهايي، احساساتي و ملايم اند.نماد ابديت و عمق و کمال گرايي است.از ويژگيهاي افراد آبي دوست صلح، مهرباني و هماهنگي است.(طرفداران آبي به خودشون نگيرند، هميشه و همه جا استثنا هست).اين رنگ سبب کاهش نبض و فشار خون مي شود.

سبز:
آدمهاي سبز مذهبي اند.در انجمنهاي خيريه يا بيمارستان يافت مي شوند!!!مضطرب و انعطاف پذيرند.اگر دنبال شريک(البته شريک تجاري نه زندگي) مي گرديد سعي کنيد سبز باشد(نه اينکه رنگ پوستش سبزه باشد).رنگي مقدس است.سبزها اصلاح گرند و بسيار علاقه به نصيحت کردن دارند.کوشش و پشتکار عجيبي دارند.

زرد:
آدمهاي زرد بر خلاف نظر عموم بيمار و رنجور نيستند و منتظر خوشبختيهاي بزرگند.آرام و قرار ندارند.توسعه طلب و اهل اختراعند.گاهي حسود و معمولا" بلند پرواز.

بنفش:
بنفش دوستها صميمي و حساسند وذوق عارفانه دارند.گاهي آنقدر صميمي مي شوند که قضاوت و تصميم درست نمي توانند بگيرند.

نارنجي:
نارنجي پسندها اهل مسابقه و سلطه طلبند و سرشار از آرزوهاي دور و درازند.

ارغواني:
ارغواني ها پايشان روي زمين است و سر و فکرشان در ابرها پرواز مي کند(البته فکر بد نکنيد!!).عاشق دين و عرفان اند.انديشمند و عاشق مناظره و اثبات حقايق، اما هنوز معلوم نيست که چرا يک دفعه از اين رو به آن رو مي شوند و بنابراين اصلا" به فکر پيش بيني آنها نباشيد.
تغيير رنگ محبوب با گذشت زمان امري طبيعي است اما اگر ناگهاني باشد خطرناک و بحث برانگيز و عجيب است.


رنگها با تمامی عوامل و جزئیات زندگی ما چنان رابطه تنگاتنگی دارند که باید گفت رنگها بسان پله هایی هستند که وجود فیزیکی و روحی انسانها را با سایر جزئیات و پدیده های جهان هستی در ارتباط قرار می دهند این ارتباط و تاثیر به حدی است که حتی انسانها در کلمات و جملات خود نیز برای بیان احساسات درونیشان از رنگها استفاده کرده و آن را بیان می دارند.

خیلی از ما به هنگام بیان و تعریف احساسات فیزیکی و درونی خود از رنگها استفاده می کنیم. مثل اینکه‌: «فلانی از خشم سرخ، سرخ شده بود.»

انسانها در رابطه با رنگها اشتراک عقیده ندارند، یعنی هر فردی نسبت به رنگی جاذبه و دافعه خاصی از خود نشان می دهد. شاید رنگهایی که برای شما بسیار جالب و زیبا خوشایند هستند، برای دیگران بی معنی و یا کم ارزش جلوه کند. و این کاملا طبیعی است که شما رنگی را بپسندید و یا نپسندید. و ما تا بحال سوالهایی در ذهن مان ایجاد شده که تا چه اندازه می توان از رنگها سود جست.

رنگها و تاثیرات آنها
رنگ زمانی ظاهر می شود که فرکانس نوری در محیطی متناسب شدت گرفته و متظاهر گردد. رنگ علیرغم خصوصیات ایجاد انگیزه، هوس، شادمانی، ساختاری و حتی تهیجی، دارای خصوصیات سوزاننده و برنده نیز هست. هر رنگ دارای خصوصیات منحصر به فرد درمانی و تعادل بر انگیزی است. یکی دیگر از خصوصیات رنگها این است که می توانند تا اعماق نیروی ادراک و شعور ما نفوذ نمایند.

رنگ ها را می توان به سه قسمت اسامی یا سه گروه تقسیم کرد. نخستین گروه (گروه اصلی) ‌قرمز – زرد – آبی. گروه دوم همان رنگ هایی که از ترکیب رنگ اصلی بدست می آیند و گروه سوم نیز از ترکیب رنگ های اصلی با رنگهای نوع دوم حاصل می شود. در ادامه به تاثیرات رنگها در ذهن – روان و محیط فیزیکی اطرافمان اشاره می کنیم که در بین این متون از تاثیر رنگ ها به گونه ای از بیماری ها اشاره خواهد شد که ناگفته نماند که این فهرست ها صرفا حالت پیشنهادی داشته و به صورت نسخه نبایستی تلقی گردد.

برای مبارزه با ناراحتی ها و بیماریها استفاده از رنگها در علم پزشکی پیشرفته صرفا چاره ساز نبوده و این پیشنهادات در کنار بهره گیری از سایر موارد درمان می تواند بسیار موثر باشد و بهبودی را سریعا برای انسان به ارمغان بیاورد....

رنگ سفید:
رنگ سفید در بنیه تمامی طیفها نهفته و وجود دارد. رنگ سفید متظاهر کننده احساسات نبوغ و استعدادهای بالقوه فرد بوده و رنگی است که نبوغ و توانایی های فرد را تقویت نموده و برای تمامی بنیه رنگها مناسب تشخیص داده می شود.
برای درمان توسط رنگها بهتر است با این رنگ شروع شود و با این رنگ نیز پایان یابد.

رنگ سیاه:
رنگ سیاه نیز مانند سفید در تمامی طیفهای نوری متمرکز و وجود دارد. سیاه در ورای پرده ای درهم ریخته و آشفته مخفی گردیده. بسیاری از افراد از رنگ سیاه به عنوان رنگ درمان کننده استفاده می کنند. این رنگ در زمانی که فرد دچار مشکلات روحی شده و بسیار آشفته حال است، می تواند حالت آرامش بخش و حفاظت کننده را ایفا کند.

این رنگ باعث می شود که احساسات زنانه در افراد به حرکت بیفتد و همین امر باعث می گردد که در وجودشان انرژی مغناطیسی نیرو مندی را حس نمایند. اگر رنگ سیاه در لباسهای مورد استفاده، به وفور مورد استعمال قرار گیرد، باعث می گردد فرد دچار افسردگی و آشفتگی روحی گردد. و روانشناسان که سعی در درمان با رنگها را دارند سعی می کنند این رنگ را به همراه سفید استفاده کنند. زیرا تاثیرات منفی هر دو رنگ باعث می شود که حالات متعادلی ایجاد شود و همین امر باعث می شود فرد از درون آرامش یابد و عدم تعادل و توازن وی نیز از بین می رود. رنگ سیاه باعث می گردد که رفتارهای ناشی از غیر شعور افراد به نظم سوق پیدا کند. برای رسیدن به این نتیجه بهتر است رنگ سیاه را به تمام، بر تن نکنید و حتما پیراهن یا کفش و یا چیزی از لباستان را به رنگ
سفید انتخاب کنید.

رنگ قرمز یا سرخ:
رنگ سرخ به نهایت روح افزاد و جان بخش است. این رنگ به لحاظ داشتن خصوصیات خود باعث می گردد که چاکراها به حرکت بیفتند. (چاکراها محلهایی هستند که در بدن انسان به وفور وجود داشته و انرژی های لازم از طریق آنها وارد بدن شده و یا از آن خارج می گردند، ما باید توجه داشته باشیم که این مراکز و نقاط با بدن فیزیکی ما هیچ ارتباطی نداشته و تاثیراتی در حرکات و عملیات فیزیکی ما ندارند و تنها در شرایط تاثیر گذاری و یا تاثیر پذیری روحی ما انسانها کار برد دارند.

رنگ قرمز به سبب داشتن انرژی شدید در خود باعث می گردد که تحریکات و احساسات فیزیکی و عوامل و اسباب فیزیکی خود را بیدار سازد و همین بیداری آنها را به شدت به فعالیت وا می دارد. این رنگ می تواند سرماخوردگی، ناراحتی‌های گردش خون و وجود عفونت در نایژه ها و ریه ها مفید واقع شود و آنها را درمان نماید.

اما باید توجه داشت که این رنگ احساسات مربوط به انتقام، کینه، بی منطقی، جسارت، عشق و *** را نیز تهییج می نماید. اگر مقدار رنگ قرمز بیشتر مورد استفاده قرار گیرد منجر به ناملایمات احساسی و افسردگی های ناپایدار می شود.

علاوه بر این باعث افزایش فشار خون در انسانها نیز می شود. به طور خلاصه رنگ قرمز، باعث می شود که حرارت و دمای بدن انسان بیشتر شود و گردش خون و جریان آن را سریعتر می سازد و برای افرادی که دارای فشار خون پایینی هستند مفید می باشد.

رنگ نارنجی:
این رنگ با مشخصه بسیار شاخص و ساده خود، سمبل نشاط و شادمانی و از طرفی نشانه دانش و آگاهی است. این رنگ احساسات اجتماعی بودن و شدن را افزایش داده و فعالیتهای اجتماعی را در افراد تقویت می بخشد.
موثرترین بخش بدن انسان، سیستم عضلانی و ماهیچه های انسان است که به سرعت از این رنگ تاثیر می پذیرد. استفاده افراطی از رنگ نارنجی سبب نامتعادلی و ناهماهنگی در سیستم عصبی افراد می شود. و توصیه می شود که این رنگ به همراه رنگ سبز یا آبی استفاده شود.

اعضای مختلفی از بدن از جمله طحال، غده پانکراس، معده، روده ها و کلیه ها از این رنگ متاثر هستند. ناراحتی و افسردگی های شدید نیز می توانند به وسیله رنگ نارنجی درمان شوند. برای رفع ناراحتیهای گذرا در سیستم گوارشی نیز استفاده از رنگ نارنجی مفید می باشد.

لازم به ذکر است: اگر توجه کنید در بازی فوتبال کمک داوران که پرچم نارنجی و زردی که در دست دارند اگر بازیکنان فوتبال با عصبانیت به سمت آنها حرکت کنند و رای و حکم آنها معترض می شوند آنها پرچم خود را در پشت خود نگه می دارند چون رنگ پرچم کمک داوران باعث بروز خشم بیشتر بازیکنان می شود.

رنگ زرد:
تاثیر گذارترین نقطه ای که در بدن انسان می تواند از رنگ زرد متاثر گردد، ذهن آدمی است. تمامی فعالیتهای ذهنی فرد به وسیله نیروی رنگ زرد به حرکت در می آید. از طرفی برای از بین بردن ناملایمات و یأس و ناامیدی رنگ زرد مفید واقع می شود. زیرا نیروی رنگ زرد به فرد امیدواری به زندگی و نیروی زیستن می بخشد. به وسیله رنگ زرد، خوش بینی و اعتماد به نفس را در خود افزایش می دهد.

سیستم عصبی، معده، روده ها، کلیه ها و تمامی جهاز هاضمه تحت تاثیر این رنگ قرار دارند. و اگر ناراحتی در آنها ایجاد شود به وسیله رنگ زرد می توان آن را درمان نمود. رنگ زرد و زرد طلایی هم واکنشهای فرد را در رابطه با زندگی و هم تصورات خوش بینانه در انسان را تقویت می بخشد.

رنگ سبز:
رنگ سبز یکی از رنگهایی است که در جهان بیش از بقیه رنگها دیده می شود. رنگ سبز حالت آرام بخشی دارد و به عنوان سمبل شفقت و مهربانی و متعادل بودن روح و روان و رفتار به شمار می رود. این رنگ از طرفی دل رحمی، مهربانی و مودت و دوستی را در انسانها افزایش می دهد. رنگ سبز روشن که به طیف نوری آبی نزدیکتر است، در بسیاری از درمانها مفید واقع می شود و بهترین رنگ برای درمان دردها محسوب می گردد. این رنگ در تقویت احساسات دوستی، امیدواری، ایمان و صلح بسیار موثر می باشد و برای این بیشتر پرچم کشورهای صلح طلب دارای چنین رنگی است و اگر جامعه ای بیشتر به این رنگ گرایش داشته باشد، از آرامش و ثبات بهتری برخوردار می باشد.

مهمترین نقطه ای که از رنگ سبز متاثر می گردد، چاکرای قلب است. این حالت باعث می گردد که ناراحتی های قلبی، فشار خون زیاد و یا کم، سردردهای ناموزون و ناهماهنگ میگرن، بی حالی و سستی در بدن و هم چنین رنگ پریدگی از طریق رنگ سبز درمان می شود و آنچه که نبایستی در این قضیه فراموش شود اینکه، از رنگ سبز نبایستی در درمان بیماریهایی از قبیل سرطان و یا بیماریهای غده ای از آن استفاده کرد. زیرا رنگ سبز باعث می شود که سرعت رشد و توسعه و پیشرفت هر چیزی افزایش یابد و این رنگ باعث رشد تومورهای سرطانی شده و بسیار خطرناک است.

رنگ آبی:
رنگ آبی حالت خنک کنندگی سیستم انرژی را دارد و به طور کلی رنگی است که حالت آرام بخشی و استراحت دهندگی را دارد. این رنگ انرژیهای موجود در بدن را متعادل ساخته و حالت آنتی سیتیک (گندزدایی) را در بدن نشان می دهد. این رنگ در انتظام بخشی سیستم تنفسی نیز مفید واقع می شود. از طرفی رنگ آبی باعث می شود که فشار خون بالا کاهش یابد و در رفع ناراحتی ها و بیماریهای گلو و حنجره نیز مفید واقع می شود.

استفاده از رنگ آبی در درمان بیماریهای مربوط به آسم، آبله مرغان، زردی و یرقان رماتیسم و بیماریهای شایع کودکان بیسار مفید بوده و حتی مانع از بروز بیماری می شود از طرفی این رنگ منجر به افزایش قدرت پیش بینی می شود و حدس را در افراد افزایش می دهد و از این جهت رنگ آبی مناسب ترین رنگ برشمرده می شود. اگر می خواهید بیشتر از هر رنگی از رنگ آبی استفاده کنید، همیشه آن را رنگهای گرم به طور مشترک مورد استفاده قرار دهید. در کنار لباس آبی از رنگهای قرمز و نارنجی بهره بگیرید.

استفاده از رنگ آبی در کنار رنگهای گرم باعث می شود که احساسات هنری – فکری فرد افزایش می یابد و منبع مربوط به آن به طرز بسیار وسیعی به حرکت در می آید.

رنگ لاجوردی:
این رنگ در رفع بیماریهای روحی و فیزیکی بسیار مفید می باشد. مهمترین تاثیر این رنگ در منطقه مربوط به چاکرای ابروها است. به تناسبی همین رنگ به جهت ارتباط با مراکز چاکرای عصبی باعث می شود که حالت متعادلی در سیستم عصبی پدید آید و واکنشهای مثبت را موجب می شود. از طرفی نیروی بخشش و عفو را در بدن افزایش داده و تقویت می بخشد. نیروی خالی این رنگ به خوبی خون را تمیز کرده و شستشو می دهد. از این جهت بسیاری از توکسینها (سمومی که به وسیله میکروبها تولید می شوند) از طریق این رنگ از بدن و گردش خون خارج می شوند و این رنگ تعادل و توازن لازم را در میان دو نیم کره مغز ایجاد کرده و تاثیرات مثبتی می گذارد. این رنگ در رابطه با چهره انسان نیز بسیار موثر و مفید است و تمامی سینوسهای صورت را تحت تاثیر نهاده و اگر در بخشهای مختلف صورت از جمله اطراف چشم،گوش، بینی ، دهان، گونه ها و ناراحتی هایی مشاهده گردد، می توان از رنگ لاجوردی استفاده کرد و بیماری را بهبود بخشید.

با تمام این اوصاف، نبایستی از خاصیت آرام بخشی و ساکن و ساکت سازی آن چشم پوشید. به طور مثال کسانی که با تمرکز حواس و یا مدیتاسیون مشغول فعالیت هستند، در بین مراحل مختلف تمرینات خویش جایگاه ویژه ای را به رنگ لاجوردی اختصاص می دهند. زیرا این رنگ احساسات ذی شعور را به همراه قوه تخیل و حدس و گمان را پیش فرض تقویت می کند.

در محیطی که زندگی کرده و یا کار می کنید باید توجه داشته باشید که رنگ لاجوردی حالت افسردگی و بی قیدی در برابر دیگران و حالت عدم مسوولیت را در انسان افزایش می دهد.

رنگ کبود:
رنگ کبود بسی متفاوت تر از سایر رنگها، بخش اسکلت و استخوان بندی بدن را تحت تاثیر قرار می دهد. از لحاظ دیگر باعث می‌شود که توکسینهای موجود در بدن از بین بروند و تاثیرات شگرفی در سیستم فیزیکی و روحی بدن دارد. این رنگ از طرفی حالت گندزدایی و یا آنتی سپتیک را دارد. به همین جهت در میان ساختار فیزیکی و روحی انسان تعادل شگرفی ایجاد می نماید. انرژی رنگ کبود در درمان انواع بیماریهای سرطانی موثر است. مخصوصا التهاب و عفونت دنده های قفسه سینه و یا جراحیهای استخوانی بسیار مفید واقع می شود. از سویی استفاده از رنگ کبود در رفع مشکلات سیستم گوارشی و هضم و جذب مواد معدنی و ویتامینها در بدن بسیار مفید است. رنگ کبود باعث می شود که انسانها رویاهای زیادی مشاهده نمایند و به خاطر اینکه سیستم عصبی و مغز را نیز تحت تاثیر قرار می دهند، باعث می شود که انسانها در تداعی خاطرات گذشته موفق گردند و در درمان رفع بیماری فراموشی نیز مفید واقع می شود.

رنگ صورتی:
رنگ صورتی مطمئن ترین و مناسب ترین رنگی است که می تواند با انرژی خود، احساسات مربوط به مهربانی، شفقت، حامی، یکرنگی، صراحت، عشق، اعتماد و ایمان به آنچه که لازم است را تقویت می کند. رنگ صورتی بواسطه داشتن نیروی خاص غده تیموس را تحت تاثیر قرار داده و انسان را دارای روحیه بخشندگی و با عاطفه می سازد. در تداعی معانی و خاطرات نیز وجود این رنگ مفید واقع می گردد. به طور خلاصه رنگ صورتی در رفع کدورت، ناراحتی های عصبی، خشم، آرامش بسیار مفید بوده و حالت موثری دارد.

رنگ زرد لیمویی:
این رنگ در افزایش قدرت فعالیتهای مغزی بسیار مفید است و خصوصیت سرعت بخشی به انتقالات مغزی را دارد. یعنی این رنگ باعث می شود که فرد آنچه را که فرا گرفته سریعا حلاجی کرده و تحلیل و تجزیه را انجام دهد و به نتیجه برسد.

رنگ زرد طلایی:
این رنگ سیستم رفع کدورت و بخشندگی را در وجود آدمی پرورش داده و تقویت می بخشد. روح آرامش و عفو را در انسان ایجاد می نماید. این رنگ نیز مانند رنگ سرخ (قرمز) در انسان هیجانات زیادی را ایجاد می نماید.

رنگ آبی آسمانی:
این رنگ با میزان استفاده اکسیژن در بدن در ارتباط است. این رنگ به شدت حالت گندزدایی و میکروب کشی داشته و بدن انسان به کمک این رنگ می تواند تمامی ناراحتیهای مربوط به آشفتگی روحی، ناملایمات روانی، افسردگی و ناراحتی های ذهنی را از بین ببرد. رنگ آبی آسمانی و انرژی موجود در آن باعث می شود که تمامی شرایط موثر و منفی که که مغز را دچار خود می سازد، از بین بروند.

رنگ آبی نیلی:
این رنگ مهمترین رنگی است که با انرژی خود تمامی بدن را تحت تاثیر خود قرار داده و آرامش و تسکین لازم را به آن می بخشاید و در واقع بدن را سراپا نگه می دارد. این رنگ در رفع تب شدید بسیار مفید بوده و حالت آرامش بخشی دارد.

رنگ سرمه ای روشن:
این رنگ که از دو رنگ آبی و سبز ایجاد می شود، بهترین انرژی را در رفع بحران ها و ناراحتی های روحی دارد. این رنگ روح نشاط و فعالیت را به انسان بخشیده و میکروبها را از بدن و حتی توکسینها را نیز دفع می نماید. این رنگ در حفظ سلامتی پوست بیمار مفید است و در رفع خستگی های جسمانی و ناراحتی های مربوط به گوش نیز بسیار مفید می باشد.

رنگ افلاطونی (کبود روشن) :
این رنگ دارای انرژی بسیار نیرومندی می باشد و استفاده زیاد و افراطی از آن باعث می گردد که فرد دچار ناراحتی های روحی و روانی شود این رنگ به واسطه داشتن تُن زیادی از رنگ و قرمز موجبات سر درد، ناراحتیهای میگرنی و واکنش های عصبی را فراهم می آورد. اما با تمام این خصوصیات در درمان بیماریهای سرطانی و کوچک کردن و مانع شدن از رشد تومورها، بسیار مفید واقع می گردد و از طرفی تب شدید را دفع می کند.

رنگ نقره ای:
این رنگ در درمان بیماریهایی که ریشه متافیزیکی دارند، استفاده از انرژی رنگ نقره ای بسیار شایسته خواهد بود. از طرفی انرژی این رنگ قدرت نبوغ، خلاقیت و تفکر را در انسان افزایش می دهد.

رنگ قهوه ای:
این رنگ فرد را از بسیاری از جهات و مخصوصا از حیث ذهنی و احساسی تحت تاثیر قرار می دهد. این رنگ بواسطه داشتن انرژی خاص خود باعث می شود که انسان تحت تاثیر آن قرار گرفته و فردی اجتماعی شود و بینش و رفتار فرد را در قبال جامعه متعادل می نماید.

در قسمت بالا اشاره ای به خواص تعدادی از رنگها (رنگهای اصلی) شد که قابل ذکر است همانطور که در ابتدا نیز اشاره شد این خواص رنگها که در برخی از آنها خاصیت درمانی ذکر شد نبایستی بصورت نسخع در نظر گرفته شود بلکه طبق نظر کارشناسان و روان شناسان رنگ می تواند در کنار سایر راههای درمانی پزشکی کاربرد و تاثیری مثبت بر روند درمان داشته باشد و در ادامه باید به این نکته اشاره کرد که رنگها جز لاینفک زندگی ما هستند و ما هر چه در اطراف خود می بینیم دارای رنگ است و از این خواص رنگها در جاها و استفاده های مختلف می توانیم بهره گیریم از جمله مراکز درمانی، بیمارستانها، مدارس، محیط کار، و رنگهایی که در تزئین شهر استفاده می شود و... حال باید از تاثیرات رنگ که شاید در بعضی از موارد به آن توجه کمی می شود توجه بیشتر و بهره ای بیشتر جست و استفاده بهتری برد.

حتی کارفرمایان نیز می توانند از تنوع رنگی و خواص رنگها در تولید بیشتر و بازده کاری در محیط کارشان بهره گیرند. بر اساس یک تحقیق انجام گرفته تمامی محیط کار کارگران در یک کارخانه در تهران از رنگهای شاد ومناسب استفاده شد و مشخص شد که استفاده از رنگهای شاد و مناسب در محیط کار کارگران، نقش مضاعفی در تولید و کیفیت محصولات کارخانه داشته است. زیرا استفاده از رنگ مناسب در محیط کار باعث افزایش روحیه و حوصله برای کارگران می شود. و ما اینجا مشاهده می کنیم که با صرف هزینه اندکی و قدرت ابتکار و خلاقیت در رنگ آمیزی محیط کار به چه میزان می توانیم بهره گیریم. و این یکی از هزاران مواردی است که از رنگ می توان بهره جست.

/

در سال 1666، اسحاق نیوتن، دانشمند نامدار انگلیسی، کشف کرد که چنانچه نور خالص سفید از یک منشور عبور داده شود، به رنگ‌های قابل رؤیت تجزیه می‌شود. نیوتن همچنین کشف کرد که هر رنگ از یک طول موج منحصر به فرد تشکیل شده و قابل تجزیه به رنگ‌های دیگر نیست.
آزمایش‌های بعدی نشان داد که با ترکیب نورها می‌توان رنگ‌های مختلف را ایجاد کرد. برای مثال، نور قرمز در ترکیب با نور زرد، رنگ نارنجی را به وجود می‌آورد. رنگی که بر اثر ترکیب دو رنگ دیگر به وجود آید را ترکیبی می‌گویند. بعضی از رنگ‌ها، مثل زرد و ارغوانی، در صورت ترکیب شدن، همدیگر را خنثی می‌کنند و نور سفید می‌سازند. این رنگ‌ها را نیز رنگ‌های مکمّل می‌نامند.
تاثیرات رنگ‌ها از نظر روان‌شناسی
با وجودی که اثر رنگ‌ها تا حدودی ذهنی است و در مورد اشخاص مختلف فرق می‌کند امّا برخی از تاثیرات رنگ‌ها دارای معنی یگانه‌ای در سراسر جهان هستند. رنگ‌هایی که در طیف رنگ‌ها در ناحیه قرمز قرار دارند به عنوان رنگ‌های گرم شناخته می‌شوند که این دامنه‌اش از احساسات گرم و صمیمانه تا احساس خشم و عصبانیت متغیر است.
رنگ‌هایی که در ناحیه آبی طیف قرار دارند، رنگ‌های سرد نامیده می‌شوند و شامل آبی، ارغوانی و سبز هستند. این رنگ‌ها معمولاً آرامش بخشند امّا گاهی نیز ممکن است احساس غمگینی و بی‌تفاوتی را به ذهن آورند.
روان‌شناسی رنگ‌ها به عنوان روش درمان
در برخی از فرهنگ‌های قدیمی، از جمله مصری‌ها و چینی‌ها، از رنگ‌ها برای درمان استفاده می‌شده است. این کار که گاهی به آن نور درمانی یا رنگ شناسی نیز گفته می‌شود هنوز هم به عنوان روش درمان جایگزین مورد استفاده قرار می‌گیرد.
در این روش:

از رنگ قرمز برای تحریک بدن و ذهن و افزایش تمرکز استفاده می‌شود.
از رنگ زرد برای تحریک اعصاب استفاده می‌شود.
از رنگ نارنجی برای بالا بردن سطح انرژی استفاده می‌شود.
از رنگ آبی برای کاهش درد و تسکین بیمار استفاده می‌شود.
از رنگ نیلی برای تسکین ناراحتی‌های پوستی استفاده می‌شود.

اغلب روان‌شناسان به رنگ درمانی به دیده شک و تردید می‌نگرند و می‌گویند که درباره تاثیرات احتمالی رنگ‌ها اغراق شده و رنگ‌ها در فرهنگ‌های مختلف، معانی متفاوتی دارند. پژوهش‌ها نشان داده‌اند که در بسیاری از موارد، تاثیرات رنگ‌ها در تغییر حالت افراد، تاثیراتی زودگذر و موقتی بوده است. برای مثال، قراردادن افراد در اتاق آبی ممکن است در ابتدا احساس آرامش در آن‌ها به وجود آورد امّا این اثر پس از آن که آن‌ها آرامششان را بازیافتند، به تدریج کاهش خواهد یافت.



تاثیرات رنگها از دیدگاههای مختلف
1- روان‌شناسی رنگ سیاه
•سیاه تمام نورها در طیف رنگ‌ها را جذب می‌کند.
•سیاه معمولاً به عنوان نماد ترس یا شیطان مورد استفاده قرار می‌گیرد امّا به عنوان نشانگر قدرت نیز شناخته می‌شود. از رنگ سیاه برای نشان دادن شخصیت‌های خطرناک مثل دراکولا و یا جادوگران استفاده می‌شود.
•رنگ سیاه در بسیاری از فرهنگ‌ها برای مراسم سوگواری مورد استفاده قرار می‌گیرد. این رنگ همچنین نشانگر غمگینی، جذابیت جنسی و رسمی بودن است.
•در مصر قدیم، رنگ سیاه نشانگر زندگی و تولّد دوباره بود.
•رنگ سیاه معمولاً به دلیل لاغر نشان دادن در نمایش‌های مد مورد استفاده قرار می‌گیرد.

2- روان‌شناسی رنگ سفید
•رنگ سفید، نماد معصومیت و پاکی است.
•رنگ سفید می‌تواند در انسان احساس فضای بیشتر به وجود آورد.
•رنگ سفید معمولاً نشانگر سرما، پاکیزگی و آرامش است. اتاقی که کاملاً به رنگ سفید نقاشی شده باشد ممکن است جادار و بزرگ به نظر آید امَا خالی و سرد است. بیمارستان‌ها و کادر پزشکی از رنگ سفید برای ایجاد حس پاکیزگی استفاده می‌کنند.

3- روان‌شناسی رنگ قرمز
•رنگ قرمز، رنگ گرمی است که برانگیزاننده هیجانات قوی است.
•رنگ قرمز، نشانگر عشق، حرارت و صمیمیت است.
•رنگ قرمز، به وجود آورنده احساس شور و هیجان است.
•رنگ قرمز، تحریک کننده احساس خشم و عصبانیت است.

4- روان‌شناسی رنگ آبی
•آبی، رنگ مورد علاقه بسیاری از مردم و محبوبترین رنگ در بین مردان است.
•رنگ آبی، احساس آرامش را به ذهن می‌آورد و معمولاً نشانگر صلح، امنیت و نظم است.
•رنگ آبی، می‌تواند احساس غم، درون‌گرایی یا گوشه‌گیری را در بعضی افراد به وجود آورد.
•رنگ آبی معمولاً برای دکور دفاتر مورد استفاده قرار می‌گیرد زیرا تحقیقات نشان داده است که افراد در اتاق‌های آبی کارآیی بیشتری دارند.
•رنگ آبی با وجودی که از محبوبترین رنگ‌هاست امّا یکی از رنگ‌هایی است که کمترین اشتها را بر می‌انگیزد. در برخی از برنامه‌های کاهش وزن توصیه می‌شود که غذای خود را در بشقاب‌های آبی بکشید. رنگ آبی به ندرت به صورت طبیعی درخوراکی‌ها وجود دارد. همچنین رنگ آبی غذا معمولاً به عنوان نشانه فاسد بودن و یا سمّی بودن آن در نظر گرفته می‌شود.
•رنگ آبی می‌تواند باعث کاهش ضربان قلب و حرارت بدن گردد.

5- روان‌شناسی رنگ سبز
•رنگ سبز، رنگ سردی است که نماد طبیعت است.
•رنگ سبز، نشانگر آرامش، خوشبختی، سلامتی و حسادت است.
•پژوهشگران دریافته‌اند که رنگ سبز می‌تواند باعث افزایش قابلیت خواندن گردد. برخی از دانش‌آموزان و دانشجویان با قراردادن یک برگه شفاف سبز رنگ بر روی صفحه کتاب، می‌توانند مطالب را با سرعت بیشتری از حدّ معمول بخوانند و درک کنند.
•رنگ سبز، از دیر باز نماد باروری بوده و در قرن پانزدهم برای لباس عروسی به کار می‌رفته است.
•از رنگ سبز در دکوراسیون به دلیل اثر آرام بخشی آن استفاده می‌شود.
•رنگ سبز باعث کاهش استرس می‌شود. کسانی که در فضای کاری سبز رنگ کار می‌کنند، کمتر دچار دردهای دستگاه گوارش می‌شوند.

6- روان‌شناسی رنگ زرد
•رنگ زرد، رنگی گرم وشاد است.
•رنگ زرد به دلیل مقدار زیاد نوری که منعکس می‌کند، بیشتر از بقیه رنگ‌ها چشم را خسته می‌کند. استفاده از رنگ زرد برای پس زمینه کاغذ یا نمایشگر کامپیوتر می‌تواند باعث چشم درد یا در حالت‌های خاص از دست دادن بینایی گردد.
•رنگ زرد می‌تواند احساس رنجیدگی و خشم را به وجود آورد. با وجودی که رنگ زرد به عنوان یک رنگ شاد شناخته می‌شود اما بیشتر مردم در اتاق‌های زرد رنگ، هیجانشان را از دست می‌دهند و بچه ها نیز در اتاق‌های زرد رنگ بیشتر گریه می‌کنند.
•رنگ زرد باعث افزایش سوخت و ساز بدن انسان می‌گردد.
•چون رنگ زرد، از بقیه رنگ‌ها زودتر دیده می‌شود، بیشتر از بقیه برای جلب توجه مورد استفاده قرار می‌گیرد.

7- روان‌شناسی رنگ ارغوانی
•رنگ ارغوانی نماد وفاداری و ثروت است.
•رنگ ارغوانی نشانگر عقل و معنویت است.
•رنگ ارغوانی خیلی کم در طبیعت وجود دارد و به همین دلیل ممکن است به عنوان نشانه مصنوعی یا غیر عادی بودن در نظر گرفته شود.

8- روان‌شناسی رنگ قهوه‌ای
•رنگ قهوه‌ای، رنگی طبیعی است که برانگیزاننده حس قدرت و اطمینان‌پذیری است.
•رنگ قهوه‌ای همچنین می‌تواند حس غم و انزوا را به وجود آورد.
•رنگ قهوه‌ای، حس گرما ، محبت، آسایش و امنیت را به ذهن می‌آورد.
•رنگ قهوه‌ای معمولاً بیانگر طبیعی بودن، زمینی بودن و متفاوت بودن است اما گاهی می‌تواند نشانگر پیچییدگی نیز باشد.

9- روان‌شناسی رنگ نارنجی
•رنگ نارنجی، ترکیب زرد و قرمز است و به عنوان یک رنگ انرژی‌زا در نظر گرفته می‌شود.
•رنگ نارنجی، احساس هیجان، گرما و شور و شوق را به ذهن می‌آورد.
•رنگ نارنجی، معمولاً برای جلب توجه مورد استفاده قرار می‌گیرد.

10- روان‌شناسی رنگ صورتی
•رنگ صورتی، در واقع همان رنگ قرمز کم رنگ است و معمولاً نشانگر عشق است.
•رنگ صورتی اثر آرام‌بخشی دارد. در ورزشگاه‌ها معمولاً رختکن تیم حریف را به رنگ صورتی نقاشی می‌کنند تا بازیکنان آن‌ها کم انرژی و منفعل شوند.
•با وجودی که اثر آرام بخشی رنگ صورتی مشخص شده است ولی پژوهشگران دریافته‌اند که این اثر تنها در خلال مواجهه اولیه به وجود می‌آید. مثلاً هنگامی که از این رنگ در زندان‌ها استفاده شد، زندانیان پس از عادت کردن به آن، حتی نا آرامتر از قبل شدند.



«روانشناسي رنگ‌ها و تأثيرات روانشناختي رنگ بر خصوصيات شخصيتي و روحي افراد»

امروزه رنگ و رنگ شناسي به عنوان يک علم در سطح جهان مطرح مي‌باشد. در عصر حاضر رنگ در علوم مختلف و از زواياي متفاوتي مورد مطالعه قرار مي‌گيرد. جنبه‌هايي مانند فيزيک نور و رنگ، ساختار شيميايي رنگها، جامعه شناسي رنگ، سمبل شناسي رنگ، رنگ در هنرهاي تجسمي، مفاهيم و رويکردهاي نشانه‌شناسي، اسطوره شناسي و روحانيت رنگ‌ها، درمان و شفاي بيماران به وسيله‌ي رنگها يا منابع طبيعي رنگها، و نهايتاً جنبه‌هاي رواني و شخصيتي رنگها بر روي انسان. موضوع اين مقاله نيز روانشناسي رنگ و تأثيرات آنها بر روي انسانها مي‌‌باشد. اين جنبه‌ از رنگ که در قرن بيستم بسيار مورد توجه دانشمندان، محققين علوم انساني، روانشناسان و ديگر فيلسوفان و حتي مردم عادي قرار گرفته است امروزه کاربردهاي بسياري نظير درمان بيماران، شناخت بيشتر روحيه‌ي مراجعين مشاوران، و حتي انتخاب بهتر افراد در هنگام استخدام آنها مي‌باشد.

در روانشناسي نوين، «رنگ» و «رنگها» يکي از معيارهاي سنجش شخصيت بشمار مي‌آيند. چرا که هر يک از آنها تأثير خاص روحي و جسمي را در يک فرد باقي گذارده و رنگ نشانگر وضيعت رواني و جسمي وي مي‌باشد. اين موضوع با توجه به پيشرفت دو دانش فيزيولوژي و روانشناسي به اثبات رسيده است. آنچه مطالعات تاريخي نشان ميدهد انسان همواره در طول زندگي خود تحت تأثير رنگها بوده است و اين مسأله در صد سال اخير که صنعت رنگ پيشرفت بسياري کرده است بيشتر نيز شده است. در اين مقاله در کنار ارائه‌ي ويژگيهاي عمده‌ي روانشناسي رنگهاي اصلي به مختصري از ويژگي شخصيتي افرادي که اين رنگها را در آزمايش رنگ لوشر روانشناس برجسته در اولويت انتخاب خود قرار ميدهند نيز پرداخته شده است. مبناي کار در مورد انتخاب رنگها نيز آزمايش رنگ لوشر مي‌باشد، اين آزمايش بعد از آزمايش معروف روشاخ در زمينه‌ي شناخت شخصيت انسان از طريق لکه‌هاي رنگين جوهر جديدترين نظريه‌اي است که در اين مورد ارائه گرديده است.
واژگان کليدي : رنگ، رنگها، روانشناسي، شخصيت، افراد

از روزگاران بسيار دور رنگها همواره پيرامون بشر را احاطه کرده و وي را تحت نفوذ خود درآورده‌اند، اما تنها مدت کوتاهي است که ما قادر به توليد رنگ واستفاده از آنها شده‌ايم. تا پيش از قرن نوزدهم، فقط تعدادي رنگ و مواد رنگي شناخته شده بودند که بيشتر آنها ريشه آلي داشتند و گران نيز بوده‌اند، به طوري که استفاده از پارچه‌هاي رنگي و مواد تزييني فقط در انحصار ثروتمندان بود.
اما در صد سال اخير وضعيت به گونه‌اي متفاوت شده است. امروزه هر چيز که بشر مي‌سازد داراي رنگ است و اثر رنگها بر روي روح و روان انسان چيزي غير قابل انکار شده است. بنابراين در روانشناسي نوين، رنگها يکي از معيارهاي سنجش شخصيت انسانها بشمار مي‌آيند؛ چرا که هر يک از آنها تأثير خاص روحي و جسمي را در يک فرد باقي گذارده و رنگ نشانگر وضعيت رواني و جسمي وي مي‌باشد. اين موضوع با توجه به پيشرفت اين دو دانش فيزيولوژي و روانشناسي به اثبات رسيده است. بديهي است که انسان از روزگاران بسيار دور تا کنون تحت نفوذ و تأثير رنگ‌هاي پيرامون خود بوده است، در دوران معاصر تأثير مزبور دو چندان شده و در همه ارکان زندگي روحي ما رخنه کرده است.(لوشر،)

امروز استفاده‌ي روزافزون از رنگ‌ها، همراه با رقابت فزاينده ميان توليدکنندگاني که مشتاق افزايش فروش محصولات خود هستند، تحول زيادي در زمينه‌ي روانشناسي رنگ پديد آورده است. يک توليد کننده به منظور فروش محصولاتش، روانشناسي رنگ‌ها را نيز بايد مد نظر قرار دهد. اگر به عنوان مثال محصول او شکر باشد، در اين صورت او مي‌داند که بايد شکر خود را در يک بسته‌ي آبي رنگ و يا حداقل داراي يک زمينه‌ي آبي عرضه کند. دليل آن اين است که احساس فيزيولوژي انسان در رابطه با رنگ آبي، «شيريني» است. توليدکننده‌ي امروز خوب مي‌داند که شکر را در بسته‌هاي سبز رنگ عرضه نکند چون رنگ سبز يک احساس «گس» را در انسان پديد مي‌آورد پديد مي‌آورد و چه کسي خواستار شکر «گس» است؟ شرکت‌هاي هواپيمايي نيز مي‌دانند که در انتخاب رنگ‌هاي به کار رفته براي تزيين داخلي کابين، چه نکاتي حائز اهميت‌اند. آنها به خوبي واقفند که اضطرابات ناشي از پرواز حتي در ترسوترين مسافران به وسيله‌ي چه رنگ‌هايي کاسته مي‌شود.(مساح،)
عامل رنگ، رنگ دانه قابل تعريف و توجيه و قابل تجزيه از نظر فيزيکي و شيميايي و به معني ماده رنگ کننده است. اين عامل وسيله‌ي حس بينايي و ادراک مغزي مفهوم و ماهيت انساني کسب مي‌کند. چشم و مغز از طريق قياس و کنتراست به تميز دقيق نائل مي‌شوند. ارزش يک رنگ ملون در قياس با يک رنگ غير ملون (سياه، سفيد يا خاکستري) با يک يا دو يا چند رنگ ملون ديگر تعيين ميشود. مشاهده رنگ يک واقعيت پسيکوفيزيولوژيک است و از واقعيت فيزيکوشيميايي رنگ متمايز مي‌باشد.(ايتن،)
واقعيت فيزيولوژيک مغز همان چيزي است که ايتن آنرا اثر رنگ مينامد.او مي‌افزايد عامل رنگ و اثر رنگ فقط در مورد چند مايگي‌هاي هماهنگ قابل انطباق هستند. در تمامي موارد ديگر عامليت رنگ تبديل به يک اثر جديد مي‌شود.
درباره يک اثر هنري مانند نقاشي يا يک عکس رنگي بايد گفت که اهميت رواني رنگ معمولاً کمتر آشکار است زيرا عوامل بيشمار ديگري نظير موضوع، تعادل شکل يا فرم، تعادل ميان رنگ‌ها، ميزان تحصيل و تخصص تماشاگر و درک زيبايي‌شناسي او دست‌اندر کارند. يعني به طور کلي وقتي رنگ‌هاي متعدد براي خلق يک اثر بکار رفته‌اند، در اين صورت فقط داوري زيبايي شناسي است که تمام اثر را ارزيابي کرده و بجاي اين که واکنش رواني ما نسبت به رنگ‌هاي خاصي را بسنجد تعيين مي‌کند که آيا ما آن اثر را دوست داريم يا نه.(لوشر،)
رنگ مهمترين و پر محتواترين بعد هنر است. از ديدگاه قرآن مجيد، رنگ و زينگيهاي رنگي («لون»ها) آن، نشانه‌هايي هستند از وجود ذات باري تعالي براي کساني که نعمتها و آيتهاي خداوند را يادآور مي‌شوند و به آنها مي‌انديشند و اينگونه پديده‌ها را سرسري نميگيرند. اين افراد معمولا علما و متفکرانند: «وَ ما ذَرَألَکُم فِي الاَرضِ مُختَلِفاً اَلوانُهُ، اِنَّ في ذلِکَ لَايَهً لِقَومٍ يَذَکِّرُون»، و آنچه رنگارنگ در زمين براي شما آفريد، همانا در اين نشانه‌اي است براي گروهي که (خداوند و نعمتهايش را) يادآور مي‌شوند (نحل،). و همچنين مي‌فرمايد: و پروردگارت به زنبور عسل وحي نمود که خانه‌هاي خود را در کوهها و درختان و داربستها برگزين؛ سپس از همه‌ي ميوه‌ها بخور ...، از شکمهاي آنها نوشابه‌ي رنگارنگي برون شود که در آن درمان مردم است، همانا در اين نشانه‌اي براي گروهي که مي‌انديشند (نحل،). در آيات ديگري، رنگارنگي آفرينشهاي الهي نشانه‌هايي براي کساني که آگاهند، دانا و دانشمندند ياد آور شدن نعمتهاي الهي و انديشيدن، نخستين گامهاي آگاهي و دانش به چيزهاست. نيز رنگ در کلام خداوند مفهوم غير مادي دارد و شايان بحث فراوان است همانطور که در سوره‌ي بقره مي‌فرمايند «اين رنگ خداست و رنگ چه کسي از رنگ خدا بهتر است. ما پرستندگان او هستيم.» و در اينجا خداوند از «رنگ» (صبغه) به معني مطلق آن سخن مي‌فرمايد و نه از «لون» که «زينگي رنگ» از يک رنگ خاص است. از طرف ديگر رنگ را وسيله‌ي وحدت برگزيده است. رنگ خدا چيست؟ خدايي شدن و حق را پرستش کردن، يعني ويژگيهاي خاصي را پذيرفتن که همه را با تمام طينتهاي گوناگون و خلقهاي متفاوت در يک مجموعه‌ي همگن گرد مي‌آورد، همانند رنگي يکدست که تمام بخشها و ذرات يک فضاي ناهمگن و بسيار متفاوت را يکي مي‌کند. خداوند اينجا «رنگ» را استعاره‌اي براي حکومت جهاني واحد اسلامي-الهي برگزيده است. بنابراين اثري که در هماهنگي رنگي ساخته شود.


لباس چه رنگي بپوشم؟
دوستتان لباس بنفش پوشيده و همه آدم‌هاي مهماني تعريف و تمجيدش را مي‌كنند. اما توي مهماني ديگري، كسي متوجه شما با همان رنگ لباس نمي‌شود. اين برمي‌گردد به تناسب رنگ لباستان با رنگ پوست، مو، چشم و ابروهايتان و البته آدم‌هاي مهماني. با توجه به اين نكته ببينيد در كدام يكي از دسته‌بندي‌هاي زير قرار مي‌گيريد.

پوست‌هاي تيره
بيشتر آدم‌هايي كه پوستشان تيره است، چشم و ابروي مشكي يا قهوه‌اي تيره دارند. اگر از اين دسته افراد هستيد، بهتر است به سمت رنگ‌هاي گرم و تيره نرويد و لباس‌هايي را انتخاب كنيد كه با رنگ‌هاي تيره در تضادند. اين تضاد رنگي، چشم را از حالت يكنواختي بيرون مي‌آورد.
رنگ‌هاي مناسب اين گروه: صورتي، سفيد، خاكي، آبي ملايم، طوسي روشن.
رنگ‌هاي نامناسب اين گروه: مشكي، قهوه‌اي تيره، فيروزه‌اي، سبز شمعي، قرمز تيره.
پوست‌هاي معمولي (نه تيره و نه روشن)

پوست معمولي مي‌تواند با هر رنگي جور بشود؛ هم با رنگ‌هاي تيره و هم با رنگ‌هاي روشن. رنگ‌هاي نامناسب لباس براي شمايي كه پوست معمولي داريد، رنگ‌هاي نزديك به رنگ پوستتان است. به عنوان مثال اگر رنگ پوستتان زيتوني است، لباس زيتوني يا قهوه‌اي نپوشيد. براي جذابيت بيشتر مي‌توانيد رنگ پيراهن‌تان را هماهنگ با رنگ چشم‌ها و موهايتان انتخاب كنيد.
رنگ‌هاي مناسب اين گروه: بژ، آبي، سرمه‌اي، مشكي، صورتي
رنگ‌هاي نامناسب اين گروه: مغز پسته‌اي، بنفش، قهوه‌اي تيره، قرمز.

پوست‌هاي روشن
آنهايي كه پوست روشن، موي بلوند و احتمالا چشم‌هاي سبز و آبي و طوسي و عسلي دارند، رنگ‌هاي روشن يا رنگ‌هاي خشني كه متضاد رنگ پوستشان است، بيشتر بهشان مي‌آيد. اما رنگ‌هاي گرم با پوست اين گروه مناسبتي ندارند.
رنگ‌هاي مناسب اين گروه: آبي ملايم، بژ، آبي سير، قهوه‌اي، سبز.
رنگ‌هاي نامناسب اين گروه: سفيد، قرمز، صورتي، زرد، ارغواني.




رنگ‌ها و تاثیرات آنها در زندگي
رنگ زماني ظاهر مي‌شود که فرکانس نوري در محيطي متناسب شدت گرفته و متظاهر گردد. رنگ عليرغم خصوصيات ايجاد انگيزه، هوس، شادماني، ساختاري و حتي تهيجي، داراي خصوصيات سوزاننده و برنده نيز هست. هر رنگ داراي خصوصيات منحصر به فرد درماني و تعادل بر انگيزي است. يکي ديگر از خصوصيات رنگ‌ها اين است که مي‌توانند تا اعماق نيروي ادراک و شعور ما نفوذ نمايند.
رنگ‌ها را مي توان به سه قسمت اسامي يا سه گروه تقسيم کرد. نخستين گروه (گروه اصلي) ‌قرمز _ زرد _ آبي. گروه دوم همان رنگ‌هايي که از ترکيب رنگ اصلي بدست مي آيند و گروه سوم نيز از ترکيب رنگ‌هاي اصلي با رنگ‌هاي نوع دوم حاصل مي‌شود. در ادامه به تاثيرات رنگ‌ها در ذهن روان و محيط فيزيکي اطرافمان اشاره مي‌کنيم که در بين اين متون از تاثير رنگ‌ها به گونه‌اي از بيماري ها اشاره خواهد شد که ناگفته نماند که اين فهرست ها صرفا حالت پيشنهادي داشته و به صورت نسخه نبايستي تلقي گردد.
براي مبارزه با ناراحتي‌ها و بيماري‌ها استفاده از رنگ‌ها در علم پزشکي پيشرفته صرفا چاره ساز نبوده و اين پيشنهادات در کنار بهره‌گيري از ساير موارد درمان مي تواند بسيار موثر باشد و بهبودي را سريعا براي انسان به ارمغان بياورد....

نقش رنگ‌ها بر زندگي
براي مبارزه در مقابل بيماري‌ها مي‌توان بهترين روش استفاده از رنگ‌ها در زندگي نام برد البته روش قطعي نيست ولي كمك به بيمار مي‌كند تا روند بيماري خود را زودتر طي كند....

رنگ سفيد:
رنگ سفيد در بنيه تمامي طيف‌ها نهفته و وجود دارد. رنگ سفيد متظاهر کننده احساسات نبوغ و استعدادهاي بالقوه فرد بوده و رنگي است که نبوغ و توانايي هاي فرد را تقويت نموده و براي تمامي بنيه رنگ‌ها مناسب تشخيص داده مي‌شود.براي درمان توسط رنگ‌ها بهتر است با اين رنگ شروع شود و با اين رنگ نيز پايان يابد.

رنگ سياه:
رنگ سياه نيز مانند سفيد در تمامي طيف‌هاي نوري متمرکز و وجود دارد. سياه در وراي پرده‌اي درهم ريخته و آشفته مخفي گرديده. بسياري از افراد از رنگ سياه به عنوان رنگ درمان کننده استفاده مي‌کنند. اين رنگ در زماني که فرد دچار مشکلات روحي شده و بسيار آشفته حال است، مي تواند حالت آرامش بخش و حفاظت کننده را ايفا کند اين رنگ باعث مي‌شود که احساسات زنانه در افراد به حرکت بيفتد و همين امر باعث مي‌گردد که در وجودشان انرژي مغناطيسي نيرو مندي را حس نمايند. اگر رنگ سياه در لباس‌هاي مورد استفاده، به وفور مورد استعمال قرار گيرد، باعث مي‌گردد فرد دچار افسردگي و آشفتگي روحي گردد. و روانشناسان که سعي در درمان با رنگ‌ها را دارند سعي مي‌کنند اين رنگ را به همراه سفيد استفاده کنند. زيرا تاثيرات منفي هر دو رنگ باعث مي‌شود که حالات متعادلي ايجاد شود و همين امر باعث مي‌شود فرد از درون آرامش يابد و عدم تعادل و توازن وي نيز از بين مي‌رود. رنگ سياه باعث مي‌گردد که رفتارهاي ناشي از غير شعور افراد به نظم سوق پيدا کند. براي رسيدن به اين نتيجه بهتر است رنگ سياه را به تمام، بر تن نکنيد و حتما پيراهن يا کفش و يا چيزي از لباستان را به رنگ سفيد انتخاب کنيد.

رنگ آبي آسماني:
اين رنگ با ميزان استفاده اکسيژن در بدن در ارتباط است. اين رنگ به شدت حالت گندزدايي و ميکروب کشي داشته و بدن انسان به کمک اين رنگ مي‌تواند تمامي ناراحتي‌هاي مربوط به آشفتگي روحي، ناملايمات رواني، افسردگي و ناراحتي‌هاي ذهني را از بين ببرد. رنگ آبي آسماني و انرژي موجود در آن باعث مي‌شود که تمامي شرايط موثر و منفي که که مغز را دچار خود مي‌سازد، از بين بروند.

رنگ آبي (سرمه‌اي):
اين رنگ که از دو رنگ آبي و سبز ايجاد مي‌شود، بهترين انرژي را در رفع بحران‌ها و ناراحتي‌هاي روحي دارد. اين رنگ روح نشاط و فعاليت را به انسان بخشيده و ميکروب‌ها را از بدن و حتي توکسينها را نيز دفع مي نمايد. اين رنگ در حفظ سلامتي پوست بيمار مفيد است و در رفع خستگي هاي جسماني و ناراحتي هاي مربوط به گوش نيز بسيار مفيد مي‌باشد.



رنگ افلاطون:(همان كبود روشن است)
اين رنگ داراي انرژي بسيار نيرومندي مي‌باشد و استفاده زياد و افراطي از آن باعث مي‌گردد که فرد دچار ناراحتي‌هاي روحي و رواني شود اين رنگ به واسطه داشتن تُن زيادي از رنگ و قرمز موجبات سر درد، ناراحتي‌هاي ميگرني و واکنش‌هاي عصبي را فراهم مي‌آورد. اما با تمام اين خصوصيات در درمان بيماري‌هاي سرطاني و کوچک کردن و مانع شدن از رشد تومورها، بسيار مفيد واقع مي‌گردد و از طرفي تب شديد را دفع مي‌کند.

رنگ نقره‌اي:
اين رنگ در درمان بيماري‌هايي که ريشه متافيزيکي دارند، استفاده از انرژي رنگ نقره اي بسيار شايسته خواهد بود. از طرفي انرژي اين رنگ قدرت نبوغ، خلاقيت و تفکر را در انسان افزايش مي‌دهد.

رنگ آبي نيلي:
اين رنگ مهمترين رنگي است که با انرژي خود تمامي بدن را تحت تاثير خود قرار داده و آرامش و تسکين لازم را به آن مي‌بخشايد و در واقع بدن را سراپا نگه مي‌دارد. اين رنگ در رفع تب شديد بسيار مفيد بوده و حالت آرامش بخشي دارد.

رنگ زرد ليمويي:
اين رنگ در افزايش قدرت فعاليت‌هاي مغزي بسيار مفيد است و خصوصيت سرعت بخشي به انتقالات مغزي را دارد. يعني اين رنگ باعث مي‌شود که فرد آنچه را که فرا گرفته سريعا حلاجي کرده و تحليل و تجزيه را انجام دهد و به نتيجه برسد.

رنگ زرد طلايي:
اين رنگ سيستم رفع کدورت و بخشندگي را در وجود آدمي پرورش داده و تقويت مي‌بخشد. روح آرامش و عفو را در انسان ايجاد مي نمايد. اين رنگ نيز مانند رنگ سرخ (قرمز) در انسان هيجانات زيادي را ايجاد مي‌‌نمايد.

رنگ صورتي:
رنگ صورتي مطمئن ترين و مناسب ترين رنگي است که مي تواند با انرژي خود، احساسات مربوط به مهرباني، شفقت، حامي، يکرنگي، صراحت، عشق، اعتماد و ايمان به آنچه که لازم است را تقويت مي‌کند. رنگ صورتي بواسطه داشتن نيروي خاص غده تيموس را تحت تاثير قرار داده و انسان را داراي روحيه بخشندگي و با عاطفه مي‌سازد. در تداعي معاني و خاطرات نيز وجود اين رنگ مفيد واقع مي گردد. به طور خلاصه رنگ صورتي در رفع کدورت، ناراحتي هاي عصبي، خشم، آرامش بسيار مفيد بوده و حالت موثري دارد.

رنگ كبود:
رنگ کبود بسي متفاوت تر از ساير رنگ‌ها، بخش اسکلت و استخوان بندي بدن را تحت تاثير قرار مي‌دهد. از لحاظ ديگر باعث مي‌شود که توکسينهاي موجود در بدن از بين بروند و تاثيرات شگرفي در سيستم فيزيکي و روحي بدن دارد. اين رنگ از طرفي حالت گندزدايي و يا آنتي سپتيک را دارد. به همين جهت در ميان ساختار فيزيکي و روحي انسان تعادل شگرفي ايجاد مي‌نمايد. انرژي رنگ کبود در درمان انواع بيماريهاي سرطاني موثر است. مخصوصا التهاب و عفونت دنده هاي قفسه سينه و يا جراحيهاي استخواني بسيار مفيد واقع مي‌شود. از سويي استفاده از رنگ کبود در رفع مشکلات سيستم گوارشي و هضم و جذب مواد معدني و ويتامينها در بدن بسيار مفيد است. رنگ کبود باعث مي‌شود که انسانها روياهاي زيادي مشاهده نمايند و به خاطر اينکه سيستم عصبي و مغز را نيز تحت تاثير قرار مي‌دهند، باعث مي‌شود که انسانها در تداعي خاطرات گذشته موفق گردند و در درمان رفع بيماري فراموشي نيز مفيد واقع مي‌شود.

رنگ لاجوردي:
اين رنگ در رفع بيماريهاي روحي و فيزيکي بسيار مفيد مي‌باشد. مهمترين تاثير اين رنگ در منطقه مربوط به چاکراي ابروها است. به تناسبي همين رنگ به جهت ارتباط با مراکز چاکراي عصبي باعث مي شود که حالت متعادلي در سيستم عصبي پديد آيد و واکنشهاي مثبت را موجب مي‌شود. از طرفي نيروي بخشش و عفو را در بدن افزايش داده و تقويت مي بخشد. نيروي خالي اين رنگ به خوبي خون را تميز کرده و شستشو مي دهد. از اين جهت بسياري از توکسينها (سمومي که به وسيله ميکروبها توليد مي‌شوند) از طريق اين رنگ از بدن و گردش خون خارج مي‌شوند و اين رنگ تعادل و توازن لازم را در ميان دو نيم کره مغز ايجاد کرده و تاثيرات مثبتي مي‌گذارد. اين رنگ در رابطه با چهره انسان نيز بسيار موثر و مفيد است و تمامي سينوسهاي صورت را تحت تاثير نهاده و اگر در بخش‌هاي مختلف صورت از جمله اطراف چشم،گوش، بيني ، دهان، گونه ها و ناراحتي هايي مشاهده گردد، مي توان از رنگ لاجوردي استفاده کرد و بيماري را بهبود بخشيد.
با تمام اين اوصاف، نبايستي از خاصيت آرام بخشي و ساکن و ساکت سازي آن چشم پوشيد. به طور مثال کساني که با تمرکز حواس و يا مديتاسيون مشغول فعاليت هستند، در بين مراحل مختلف تمرينات خويش جايگاه ويژه اي را به رنگ لاجوردي اختصاص مي‌دهند. زيرا اين رنگ احساسات ذي شعور را به همراه قوه تخيل و حدس و گمان را پيش فرض تقويت مي‌کند.
در محيطي که زندگي کرده و يا کار مي کنيد بايد توجه داشته باشيد که رنگ لاجوردي حالت افسردگي و بي قيدي در برابر ديگران و حالت عدم مسووليت را در انسان افزايش مي دهد.

رنگ آبي:
رنگ آبي حالت خنک کنندگي سيستم انرژي را دارد و به طور کلي رنگي است که حالت آرام بخشي و استراحت دهندگي را دارد. اين رنگ انرژيهاي موجود در بدن را متعادل ساخته و حالت آنتي سيتيک (گندزدايي) را در بدن نشان مي‌دهد. اين رنگ در انتظام بخشي سيستم تنفسي نيز مفيد واقع مي شود. از طرفي رنگ آبي باعث مي شود که فشار خون بالا کاهش يابد و در رفع ناراحتي ها و بيماريهاي گلو و حنجره نيز مفيد واقع مي‌شود.استفاده از رنگ آبي در درمان بيماريهاي مربوط به آسم، آبله مرغان، زردي و يرقان رماتيسم و بيماريهاي شايع کودکان بيسار مفيد بوده و حتي مانع از بروز بيماري مي‌شود از طرفي اين رنگ منجر به افزايش قدرت پيش بيني مي‌شود و حدس را در افراد افزايش مي‌دهد و از اين جهت رنگ آبي مناسب ترين رنگ برشمرده مي‌شود. اگر مي‌خواهيد بيشتر از هر رنگي از رنگ آبي استفاده کنيد، هميشه آن را رنگ‌هاي گرم به طور مشترک مورد استفاده قرار دهيد. در کنار لباس آبي از رنگ‌هاي قرمز و نارنجي بهره بگيريد.استفاده از رنگ آبي در کنار رنگ‌هاي گرم باعث مي‌شود که احساسات هنري فکري فرد افزايش مي‌يابد و منبع مربوط به آن به طرز بسيار وسيعي به حرکت در مي‌آيد.

رنگ سبز:
رنگ سبز يکي از رنگ‌هايي است که در جهان بيش از بقيه رنگ‌ها ديده مي‌شود. رنگ سبز حالت آرام بخشي دارد و به عنوان سمبل شفقت و مهرباني و متعادل بودن روح و روان و رفتار به شمار مي‌رود. اين رنگ از طرفي دل رحمي، مهرباني و مودت و دوستي را در انسانها افزايش مي‌دهد. رنگ سبز روشن که به طيف نوري آبي نزديکتر است، در بسياري از درمان‌ها مفيد واقع مي‌شود و بهترين رنگ براي درمان دردها محسوب مي‌گردد. اين رنگ در تقويت احساسات دوستي، اميدواري، ايمان و صلح بسيار موثر مي‌باشد و براي اين بيشتر پرچم کشورهاي صلح طلب داراي چنين رنگي است و اگر جامعه‌اي بيشتر به اين رنگ گرايش داشته باشد، از آرامش و ثبات بهتري برخوردار مي‌باشد.مهمترين نقطه اي که از رنگ سبز متاثر مي‌گردد، چاکراي قلب است. اين حالت باعث مي‌گردد که ناراحتي هاي قلبي، فشار خون زياد و يا کم، سردردهاي ناموزون و ناهماهنگ ميگرن، بي حالي و سستي در بدن و هم چنين رنگ پريدگي از طريق رنگ سبز درمان مي‌شود و آنچه که نبايستي در اين قضيه فراموش شود اينکه، از رنگ سبز نبايستي در درمان بيماريهايي از قبيل سرطان و يا بيماريهاي غده اي از آن استفاده کرد. زيرا رنگ سبز باعث مي‌شود که سرعت رشد و توسعه و پيشرفت هر چيزي افزايش يابد و اين رنگ باعث رشد تومورهاي سرطاني شده و بسيار خطرناک است

رنگ زرد:
تاثير گذارترين نقطه‌اي که در بدن انسان مي‌تواند از رنگ زرد متاثر گردد، ذهن آدمي است. تمامي فعاليت‌هاي ذهني فرد به وسيله نيروي رنگ زرد به حرکت در مي‌آيد. از طرفي براي از بين بردن ناملايمات و يأس و نااميدي رنگ زرد مفيد واقع مي‌شود. زيرا نيروي رنگ زرد به فرد اميدواري به زندگي و نيروي زيستن مي‌بخشد. به وسيله رنگ زرد، خوش بيني و اعتماد به نفس را در خود افزايش مي‌دهد.
سيستم عصبي، معده، روده ها، کليه ها و تمامي جهاز هاضمه تحت تاثير اين رنگ قرار دارند. و اگر ناراحتي در آنها ايجاد شود به وسيله رنگ زرد مي‌توان آن را درمان نمود. رنگ زرد و زرد طلايي هم واکنش‌هاي فرد را در رابطه با زندگي و هم تصورات خوش بينانه در انسان را تقويت مي‌بخشد.

رنگ نارنجي:
اين رنگ با مشخصه بسيار شاخص و ساده خود، سمبل نشاط و شادماني و از طرفي نشانه دانش و آگاهي است. اين رنگ احساسات اجتماعي بودن و شدن را افزايش داده و فعاليتهاي اجتماعي را در افراد تقويت مي‌بخشد.موثرترين بخش بدن انسان، سيستم عضلاني و ماهيچه هاي انسان است که به سرعت از اين رنگ تاثير مي‌پذيرد. استفاده افراطي از رنگ نارنجي سبب نامتعادلي و ناهماهنگي در سيستم عصبي افراد مي‌شود. و توصيه مي شود که اين رنگ به همراه رنگ سبز يا آبي استفاده شود.اعضاي مختلفي از بدن از جمله طحال، غده پانکراس، معده، روده‌ها و کليه‌ها از اين رنگ متاثر هستند. ناراحتي و افسردگي‌هاي شديد نيز مي توانند به وسيله رنگ نارنجي درمان شوند. براي رفع ناراحتي‌هاي گذرا در سيستم گوارشي نيز استفاده از رنگ نارنجي مفيد مي‌باشد.
لازم به ذکر است: اگر توجه کنيد در بازي فوتبال کمک داوران که پرچم نارنجي و زردي که در دست دارند اگر بازيکنان فوتبال با عصبانيت به سمت آنها حرکت کنند و راي و حکم آنها معترض مي‌شوند آنها پرچم خود را در پشت خود نگه مي دارند چون رنگ پرچم کمک داوران باعث بروز خشم بيشتر بازيکنان مي‌شود.

رنگ قرمز يا سرخ:
رنگ سرخ به نهايت روح افزاد و جان بخش است. اين رنگ به لحاظ داشتن خصوصيات خود باعث مي‌گردد که چاکراها به حرکت بيفتند. (چاکراها محلهايي هستند که در بدن انسان به وفور وجود داشته و انرژي هاي لازم از طريق آنها وارد بدن شده و يا از آن خارج مي‌گردند، ما بايد توجه داشته باشيم که اين مراکز و نقاط با بدن فيزيکي ما هيچ ارتباطي نداشته و تاثيراتي در حرکات و عمليات فيزيکي ما ندارند و تنها در شرايط تاثير گذاري و يا تاثير پذيري روحي ما انسانها کار برد دارند.
رنگ قرمز به سبب داشتن انرژي شديد در خود باعث مي گردد که تحريکات و احساسات فيزيکي و عوامل و اسباب فيزيکي خود را بيدار سازد و همين بيداري آنها را به شدت به فعاليت وا مي‌دارد. اين رنگ مي تواند سرماخوردگي، ناراحتي‌هاي گردش خون و وجود عفونت در نايژه ها و ريه ها مفيد واقع شود و آنها را درمان نمايد اما بايد توجه داشت که اين رنگ احساسات مربوط به انتقام، کينه، بي منطقي، جسارت، عشق را نيز تهييج مي‌نمايد. اگر مقدار رنگ قرمز بيشتر مورد استفاده قرار گيرد منجر به ناملايمات احساسي و افسردگي هاي ناپايدار مي‌شود. علاوه بر اين باعث افزايش فشار خون در انسانها نيز مي‌شود. به طور خلاصه رنگ قرمز، باعث مي‌شود که حرارت و دماي بدن انسان بيشتر شود و گردش خون و جريان آن را سريعتر مي‌سازد و براي افرادي که داراي فشار خون پاييني هستند مفيد مي‌باشد

رنگ قهوه‌اي:
اين رنگ فرد را از بسياري از جهات و مخصوصا از حيث ذهني و احساسي تحت تاثير قرار مي‌دهد. اين رنگ بواسطه داشتن انرژي خاص خود باعث مي‌شود که انسان تحت تاثير آن قرار گرفته و فردي اجتماعي شود و بينش و رفتار فرد را در قبال جامعه متعادل مي‌نمايد.در قسمت بالا اشاره اي به خواص تعدادي از رنگ‌ها (رنگ‌هاي اصلي) شد که قابل ذکر است همانطور که در ابتدا نيز اشاره شد اين خواص رنگ‌ها که در برخي از آنها خاصيت درماني ذکر شد نبايستي بصورت نسخع در نظر گرفته شود بلکه طبق نظر کارشناسان و روان شناسان رنگ مي‌تواند در کنار ساير راه‌هاي درماني پزشکي کاربرد و تاثيري مثبت بر روند درمان داشته باشد و در ادامه بايد به اين نکته اشاره کرد که رنگ‌ها جز لاينفک زندگي ما هستند و ما هر چه در اطراف خود مي‌بينيم داراي رنگ است و از اين خواص رنگ‌ها در جاها و استفاده هاي مختلف مي‌توانيم بهره گيريم از جمله مراکز درماني، بيمارستانها، مدارس، محيط کار، و رنگ‌هايي که در تزئين شهر استفاده مي‌شود و... حال بايد از تاثيرات رنگ که شايد در بعضي از موارد به آن توجه کمي مي‌شود توجه بيشتر و بهره‌اي بيشتر جست و استفاده بهتري برد. حتي کارفرمايان نيز مي توانند از تنوع رنگي و خواص رنگ‌ها در توليد بيشتر و بازده کاري در محيط کارشان بهره گيرند. بر اساس يک تحقيق انجام گرفته تمامي محيط کار کارگران در يک کارخانه در تهران از رنگ‌هاي شاد ومناسب استفاده شد و مشخص شد که استفاده از رنگ‌هاي شاد و مناسب در محيط کار کارگران، نقش مضاعفي در توليد و کيفيت محصولات کارخانه داشته است. زيرا استفاده از رنگ مناسب در محيط کار باعث افزايش روحيه و حوصله براي کارگران مي‌شود. و ما اينجا مشاهده مي‌کنيم که با صرف هزينه اندکي و قدرت ابتکار و خلاقيت در رنگ آميزي محيط کار به چه ميزان مي‌توانيم بهره گيريم. و اين يکي از هزاران مواردي است که از رنگ مي‌توان بهره گرفت.

منبع :
کتاب روانشانسی رنگها از لوشر

شاد باشی.
عرفان:rose:
 

saeid.g

Member
سلام عرفان جان.
ببخشید بابت غیبت های طولانی.
فوق لیسانس نفس آدم رو می بره.
البته به سایت سر می زنم و کارای بچه ها رو می خونم و می بینم.اما خودم فعالیتی آنچنان نمی تونم توی سایت بکنم.
......................
مقاله ی خیلی خوب و کاملی هست و حتما خیلی کمک کننده می تونه باشه , اما یکم Text زیاد داره.
اگر دوستان یا خودت داشته باشید می خوام حتی الامکان چند تا sample رنگ بندی به صورت جدول داشته باشه که بگه مثلا این Set از رنگا با هم استفاده بشه بهتره. 10 تا 15 تا هم از این sample ها داشته باشه کافیه.
باز هم سپاس می گزارم و می روم.
بدرود.
 

HASTAR

Member
حالتها و مدهاي رنگ :

مدلهاي رنگ به صورت زير مي باشد :

مدل RGB :

مدل رنگ RGB - Red, Green , Blue- كه در مانيتور ها و تلويزيون براي نمايش رنگها مورد استفاده قرار مي گيرد. مقادير هر يك از رنگهاي اصلي RGB با عددي بين (255-0) نشان داده می شود . براي ايجاد رنگ سفيد خالص مقادير رنگهاي اصلي RGB معادل 255 مي باشد و براي ایجاد رنگ سياه خالص مقادير رنگ هاي اصلي RGB معادل صفر مي شود .

مدل CMYK :

مدل رنگ CMYK معمولا براي چاپ مورد استفاده قرار مي گيرد . در اين مدل رنگها بر حسب درصد بيان مي شوند .

(Cyan – Magenta – Yellow - Black) اين چهاررنگ بعنوان جوهر چاپ مورد استفاده قرار مي گيرند.

محدودة رنگي هر يك از ، (0 تا 100 ) تعریف می شود .

مدل Grayscale :

در اين مدل تصاوير به صورت سياه و سفيد مي باشند و در پنجره كانالهاي فقط يك كانال Black مشاهده مي شود . در اين حالت طيف رنگي از سفيد تا سياه مي باشد (سفيد – خاكستري – سياه ) و محدودة رنگي آن صفر تا 255 مي باشد بنابراين بهتر است كه براي كارهاي تك رنگ مديا حالت رنگي را روي Grayscale تنظيم نماييم .

مدل Bitmap :

Bitmap كوچكترين حجم اطلاعات براي هر پيكسل را به همراه دارد . اغلب ابزارهاي برنامه فتو شاپ در حالت رنگ Bitmap قابل دسترسي نيستند . براي كار با ابزارها بهتر است ، تصاوير Bitmap را به انواع ديگر حالت رنگ تبديل كنيد .

يك تصوير طرح بيتي (Bitmap) ، فقط شامل پيكسلهاي سياه و سفيد است . تصويري كه داراي چنين حالت رنگي است از درجه وضوح كمتري برخوردار است . به طور كلي در اين حالت رنگ نمي توان از رنگهاي ديگر و نيز لايه ها و فيلتر ها استفاده كرد . همچنين هيچ گونه تغييري به جز چرخش 60و 180 درجه و معكوس كردن در جهتهاي افقي و عمودي روي تصوير اعمال نمي شود . (براي تبديل يك فايل رنگي به حالت Bitmap،ابتدا بايد تصوير را به حالت Grayscale تبديل كنيد . )

برنامه فتوشاپ محصول شركت Adobe مي باشد . هنگام نصب این نرم افزار بر روی سیستم ، لیست این برنامه ها هم نظیر دیگر برنامه ها در منوي Start مي نشيند . جهت ورود به اين برنامه مسير زير را طي مي كنيم :
Start > programs> adobe> photo shop 6
در نظر داشته باشيد كه فايل اجرايي اين برنامه آيكوني شبيه يك چشم دارد . پس از كليك بر روي فايل اجرايي ، برنامه فتو شاپ باز مي شود .
وقتي براي اولين بار ، فتو شاپ را باز مي كنيد ، جعبه ابزاري را در قسمت سمت چپ صفحه مشاهده ميكنيد كه تمامي ابزارهاي مربوط به طراحي در اين Box موجود می باشد . در سمت راست نيز چهار پنجره قرار دارد . عنوان منوها در نوار منو قرار گرفته است . زمينه اين پنجره ميزكار (Desktop) محيط فتوشاپ مي باشد .
فتوشاپ بر خلاف ساير برنامه هاي گرافيكي به صورت خودكار صفحة جديدي را برايتان باز نمي كند .

براي باز كردن فايل جديد (بوم نقاشي) گزينة New را از منوي File انتخاب مي كنيم ، با انتخاب اين گزينه كادر New ظاهر مي شود .
Name : نام فايل را در اين قسمت تايپ مي كنيم .

Width : پهناي فايل را در اين قسمت وارد مي كنيم و در كادر مقابل آن واحد را تعيين مي كنيم .

Height : ارتفاع فايل را در اين قسمت وارد مي كنيم و در كادر مقابل آن واحد را تعيين مي كنيم .

Resolution : اين قسمت مربوط به تعداد نقاط جوهر بر اينچ است. اين پارامتر به علت تعیین کیفیت تصویر از اهمیت زیادی برخوردار است. هرچه تفكيك پذيري بالاتر باشد ، كيفيت تصوير نيز بهتر مي باشد . اما حافظة بيشتري را نيز مورد استفاده قرار مي دهد . تفكيك پذيري مانيتور 72 نقطه بر اينچ و براي چاپ 300 نقطه بر اينچ (DPI) مي باشد .
( به طور كلي كيفيت و وضوح تصوير بستگي به Resulation دارد .)

Mode : در اين قسمت مديا حالت رنگ را مشخص مي كنيم . طراحي براي چاپ با مد
CMYK ، براي مانيتور RGB ، و ...

Contents : زمينة بوم نقاشي را مشخص مي كند ، که شامل سه حالت :

White : :سفيد
Background color : به رنگ B.G
Transparent : بي رنگ ، می باشد .


میدونم منظورت این نبوده احتمالا اما دارم تو بایگانی دستگام میگردم پیدا کردم رو چشمم
 

hhhhaaaa

Member
سلام

من هم با اجازه زننده تاپیک یه درخواست دارم!:rose:
من هم تو یه سایت یه رنگ بندی دیده بودم که نوشته بود از چه ترکیب هایی استفاده کنیم طرح،قالب،یا هرچیز دیگه تمیز در میاد.
چیز جالبی بود،کسی نداره؟
 

جدیدترین ارسال ها

بالا