لنز دوربین......

DIMO

Active Member
سلام بر همگی،خسته نباشید.

یه سواله که خیلی وقته تو ذهنمه،بعضی فیلم های قدیمیه هالیوود رو یادتون میاد که برای نشون دادن صحنه های انفجار از ماکت استفاده میکردن و بعد فکر میکنم البته با لنز های Macro اون صحنه رو طوری بزرگ نمایش میدادن که انگار واقعی بود،حالا خواستم ببینم برای مکس هم میشه چنین کاری رو انجام داد،بهتر بگم دوربین های 3D Max چنین قابلیتی رو دارن؟

ممنون و موفق باشید.:)

AREF

مدیر انجمن های <A href="http://forum.majidonline.c
فکر کنم منظورت کار با لنز معمولی باشه.یعنی می خوای دورو برش Fade بشه میتونی از Deep of field استفاده کنی . منظورتو بهتر بگو.

h.khafan

Active Member
سلام:

البته من چیزی در این رابطه نمیدونم / ولی تو ی مکس که بین دو صحنه ی شبیه هم ولی با سایز متفاوت تفاوتی وجود نداره که بخوایم از لنز ماکرو استفاده کنیم، نه؟

:Mohsen:

کاربر باتجربه
سلام اميد جان
فكر نمي كنم براي دوربين مكس اندازه يه صحنه فرقي داشته باشه، مثلا ما اگه يه مكعب 1000 * 1000 * 1000 بسازيم و دوربينو طوري قرار بديم كه مكعب كل صفحه رو بگيره هيچ فرقي نميكنه با اين كه يه مكعب 10 در 10 در 10 بسازيم و دوربينو طوري تنظيم كنيم كه باز كل صفحه رو بگيره، يعني براي هر صحنه اي همينطوره
اگه منظورت عمق دادن به صحنه هست، كه بهترين كار استفاده از همون عمق ميدان خودمونه
البته همونطور كه خودت ميدوني دوربين vray شايد امكانات بهتري رو در اختيار بزاره براي اين كار

DIMO

Active Member
فکر کنم منظورت کار با لنز معمولی باشه.یعنی می خوای دورو برش Fade بشه میتونی از Deep of field استفاده کنی .

نه عزیز جان اینو خودم هم میدونم،خواستم ببینم بزرگنمایی دوربینهای مکس در چه حد و حدودیه.بابت لینک هم ممنون.

سلام:

البته من چیزی در این رابطه نمیدونم / ولی تو ی مکس که بین دو صحنه ی شبیه هم ولی با سایز متفاوت تفاوتی وجود نداره که بخوایم از لنز ماکرو استفاده کنیم، نه؟

بزار یه مثال بزنم مثلاً با Terrain یه محیط با چندتا کوه و تپه میسازی و چندتا آدم و غیره،آیا نباید اندازه لنز دوربین طوری باشه که بیننده رندر نهایی اون محیط رو طوری ببینه که انگار در اون محیط ایستاده،حالا نسبت انسانی نسبت به اجسام دیگه بماند که خودش هم نقش عمده ای بازی میکنه.

سلام اميد جان
فكر نمي كنم براي دوربين مكس اندازه يه صحنه فرقي داشته باشه، مثلا ما اگه يه مكعب 1000 * 1000 * 1000 بسازيم و دوربينو طوري قرار بديم كه مكعب كل صفحه رو بگيره هيچ فرقي نميكنه با اين كه يه مكعب 10 در 10 در 10 بسازيم و دوربينو طوري تنظيم كنيم كه باز كل صفحه رو بگيره، يعني براي هر صحنه اي همينطوره
اگه منظورت عمق دادن به صحنه هست، كه بهترين كار استفاده از همون عمق ميدان خودمونه
البته همونطور كه خودت ميدوني دوربين vray شايد امكانات بهتري رو در اختيار بزاره براي اين كار.

علیک سلام محسن جان :)

راهنمایی خوبی کردی چون خیلی وقته هم سمت دوربينهای vray نرفته بودم باید امتحانشون کنم،ولی منظور من بزرگنمایی دوربین های مکسه،یه مثال دیگه،محسن جان فرض میکنیم من یه سیلو طراحی و 3d میکنم ،چطور میتونم داخلش رو طوری نمایش بدم که انگار بیینده داخل اون سیلو ایستاده و به کارگر های مشغول به کار نگاه میکنه؟

AREF

مدیر انجمن های <A href="http://forum.majidonline.c
سلام.ببین فکر کنم متوجه شدم چیکار می خوای بکنی. تو بحث زوم ما 2 نوع زوم داریم.یکی اینکه دوربین جابجا میشه که با قلطک موس میشه اینکارو کرد یا کلا دوربین رو جابجا کرد. نوع دوم مثل اینکه بخوای از یه چیز عکس بگیری جای دوربین ثابت باشه. زوم اوپتیکال بکنی. این کار تو مودیفای دوربین Lens , FOV هست که با کم و زیاد کردن خودت تاثیرشو می بینی

h.khafan

Active Member
یه مثال دیگه،محسن جان فرض میکنیم من یه سیلو طراحی و 3d میکنم ،چطور میتونم داخلش رو طوری نمایش بدم که انگار بیینده داخل اون سیلو ایستاده و به کارگر های مشغول به کار نگاه میکنه؟

من بازم متوجه نشدم !
خوب ما الان تو همه ی کاری 3 دی میخوایم همین حالت رو نشون بیدم دیگه . مگه غیر اینه که میخوام محیط رئال و واقعی به نظر برسه ؟

حالا شما میتونی یه ساختمون رو با اندازهی های واقیش بسازی مثلا 20 متر در 9 متر ! میتونی با اندازهی 20 سانت در 9 سانت بسازیش . در هر دو صورت از مکس یه جواب میگیری .

میتونی بازم یه مثال روشنتر بزنی تا دوزاریم بی افته ؟ آخه فکر کنم هیچ کدوممون تو یه مسیر صحبت نمیکنیم.
یعنی هنوز سوال شما رو درک نکردیم.

ممنون

:Mohsen:

کاربر باتجربه
اميد جان منم همون استنباط h.khafan رو دارم از صحبتت
البته يه چيزي هست ها كه به دوربين خيلي ربطي نداره، مثلا يه سيلو درست مي كني كه اندازه متوسطي داره و كارگرا و خرت و پرت هايي كه توش هستن نسبت به سيلو اندازه بزرگي دارن، خوب نتيجتا اون چيزي كه ميخوايم نميشه، چون اندازه ها ناميزونه و چون هيكل كارگرا گنده هست سيلو كوچيك به نظر مياد، حالا ميخاد سيلو اندازه يه اتاق خواب باشه يا يه برج!!! ولي اگه نسبت اندازه درست رعايت بشه مشكل حله، مثلا تو واقعيت اگه قراره قطر سيلو 10 متر و طول اون 50 متر باشه و مثلا طول كارگرا 1.7 متر باشه كه سيلو بزرگ جلوه كنه، خوب حالا چه فرقي ميكنه، ما ميتونيم توي مكس قطر سيلو رو به 10 سانت و طول يا ارتفاع اونو به 50 سانت و كارگرارو 1.7 سانت قرار بديم
به نظر من اين نسبت دقيق اندازه هاست نه خود اندازه ها كه تو بزرگي يا كوچيكي يه صحنه تاثير داره
نمي دونم شايدم درست متوجه نشدم، مي توني بيشتر توضيح بدي؟

gigamax

کاربر متخصص جلوه های ویژه
سلام به همگی . حرف تمام دوستان تا حدی درسته . اما یه مشکلی تو مکس و دنیای واقعی هم وجود داره :
پرسپکتیو
یعنی چی ؟
یعنی اگر شما یه مکعب 10سانتی متری داشته باشین با یه مکعب 100 متری . از لحاظ مدل هم کاملا شبیه هم هستند . فرقشون چیه ؟ پرسپکتیو . مکعب بزرگتر پرسپکتیو بالاتری داره در نتیجه این احساسو القا میکنه که بزرگتره و کوچکه هم عکس این قضیه
حالا اگر شما یه شیئ کوچیک داشته باشید اما می خواین اونو جای یه شیئ بزرگ جا بزنین باید دوربین با پرسپکتیو بالاتر ازش فیلم بگیره تا حس بزرگ بودن القا شه .
در زمان قدیم هم برای ماکتها از همین روش استفاده می کردن . مثلا قرار بود یه خونه رو منفجر کنن . طبیعیه که انفجتر یه خونه واقعی علاوه بر سختی های و مشکلات فراوان ، هزینه زیادی هم می خواد . می اومدن ماکت یه خونه رو می ساخت و با یه لنز واید که پرسپکتیو بالاتری داره از صحنه انفجار ماکث فیلم میگرفتن با نرخ فریم بالاتر .

سوالی بود در خدمتم
موفق باشین

DIMO

Active Member
سلام.ببین فکر کنم متوجه شدم چیکار می خوای بکنی. تو بحث زوم ما 2 نوع زوم داریم.یکی اینکه دوربین جابجا میشه که با قلطک موس میشه اینکارو کرد یا کلا دوربین رو جابجا کرد. نوع دوم مثل اینکه بخوای از یه چیز عکس بگیری جای دوربین ثابت باشه. زوم اوپتیکال بکنی. این کار تو مودیفای دوربین Lens , FOV هست که با کم و زیاد کردن خودت تاثیرشو می بینی

دستت درد نکنه ولی متاسفانه با اینا قبلاً کار کردم،ولی خیلی ممنون از این که وقت میگذاری و کمک میکنی:rose: اگه اطلاعات دیگه ای هم داری خوشحال میشم بگی تا من یه چیزایی یاد بگیرم.

میتونی بازم یه مثال روشنتر بزنی تا دوزاریم بی افته ؟ آخه فکر کنم هیچ کدوممون تو یه مسیر صحبت نمیکنیم.
یعنی هنوز سوال شما رو درک نکردیم.

اميد جان منم همون استنباط h.khafan رو دارم از صحبتت

مثال پست اول:
بعضی فیلم های قدیمیه هالیوود رو یادتون میاد که برای نشون دادن صحنه های انفجار از ماکت استفاده میکردن و بعد فکر میکنم البته با لنز های Macro اون صحنه رو طوری بزرگ نمایش میدادن که انگار واقعی بود.

البته اطلاعات من در این رابطه کمه اگه اسم لنز رو اشتباه نوشتم بهم بگین،بازم اگه دوزاریتون نیفتاد بگید بیشتر توضیح بدم.:)
پرسپکتیو،زاویه دید انسان نسبت به محیط به یاد بیارین،این وسط من میخوام بدونم دوربین چقدر کمک میکنه تا یه تصویر یا انیمیشن به صورت طبیعی نمایش داده بشه،اینو هم میدونم که نسبتهای انسانی نسبت به محیط اطراف نقش عمده ای بازی میکنه،بازم تاکید میکنم میخوام بدونم این وسط دوربین چه نقشی رو برای اینکه یه تصویر یا انیمیشن به صورت طبیعی نمایش داده بشه بازی میکنه؟

یعنی اگر شما یه مکعب 10سانتی متری داشته باشین با یه مکعب 100 متری . از لحاظ مدل هم کاملا شبیه هم هستند . فرقشون چیه ؟ پرسپکتیو . مکعب بزرگتر پرسپکتیو بالاتری داره در نتیجه این احساسو القا میکنه که بزرگتره و کوچکه هم عکس این قضیه
حالا اگر شما یه شیئ کوچیک داشته باشید اما می خواین اونو جای یه شیئ بزرگ جا بزنین باید دوربین با پرسپکتیو بالاتر ازش فیلم بگیره تا حس بزرگ بودن القا شه .
در زمان قدیم هم برای ماکتها از همین روش استفاده می کردن . مثلا قرار بود یه خونه رو منفجر کنن . طبیعیه که انفجتر یه خونه واقعی علاوه بر سختی های و مشکلات فراوان ، هزینه زیادی هم می خواد . می اومدن ماکت یه خونه رو می ساخت و با یه لنز واید که پرسپکتیو بالاتری داره از صحنه انفجار ماکث فیلم میگرفتن با نرخ فریم بالاتر .

آهان،،ایولا،،مثل اینکه شما گرفتی من چی میخوام.خیلی نزدیک به سوالم جواب دادی.

با یه لنز واید که پرسپکتیو بالاتری داره از صحنه انفجار ماکث فیلم میگرفتن با نرخ فریم بالاتر .

میشه یکم بیشتر راجع بهش صحبت کنی.

آخرین ویرایش:

gigamax

کاربر متخصص جلوه های ویژه
لنز واید لنزی است که پرسپکتیو کاذب ایجاد می کند .چطوری؟ با استفاده از یه عدسی منحنی .
لنزهای سوپر واید هم پرسپکتیو خیلی زیادی تولید می کنند اما تصویر گرد میشه و تقریبا میشه یه کره . مثل این فیلمهایی که اسکیت بازا با دوربین می گیرن . اونا با لنز سوپر وایده

حالا دوربین چه تاثیری داره ؟!
دوربین از چند بخش تشکیل شده .
بخش ضبط کننده
بخش تنظیم حرکت (پایه)
و بخش اپتیکال که شامل لنز و فیلترهاست. تاثیر اصلی رو این بخش داره .
خب اگر با یه لنز 35 میلی متری که معمولا همه استفاده می کنن فیلم بگیری . یه چیز کوچیک کوچیک به نظر میرسه و یه چیزی بزرگ هم بزرگ
اما اگر لنزت مثلا 28 میلی متری باشه . شما پرسپکتیو بیشتری داری . یعنی یه شیو کوچیک بزرگتر دیده میشه . یعنی بزرگتر به نظر میرسه بخاطر پرسپکتیو و یه شیئ بزرگ خیلی بزرگ و انحنا دار میشه که از ریخت میفته
از بین دوتا تصویر زیر . کدوم یکی به نظرت بزرگتره ؟!!
attachment.php

2 چون پرسپکتیوش بالاتره

در مورد ماکته .
چون ماکته خیلی کوچیکتر از اصلشه بنابراین نوع شعله های آتش و نحوه انفجارش خیلی با اصلی فرق میکنه . اگه یه صحنه بزرگ اینطوری منفجر بشه . آتش با شدت بیشتری و تکه ها هم با سرعت کمتری میفتن زمین.
برا همین میان از ماکت با نرخ فریم بالا مثلا 100 فریم بر ثانیه قیلم می گیرن و اونو با 24 فریم بر ثانیه که نرخ فریم سینماست پخش می کنن . حالا مشکلات قبل حل میشن . هم آتیشه کندتر گسترش پیدا میکنه ( در حقیقت بیننده رو گول میزنه) و هم تکه ها آرومتر میفتن .
در رابطه با لنر هم که قبلا گفتم
اگه سوال دیگه ای بود در خدمتم

موفق باشی

پیوست ها

• prespective.jpeg
    prespective.jpeg
    18.5 کیلوبایت · بازدیدها: 9
آخرین ویرایش:

جدیدترین ارسال ها

بالا