كيفيت عكس

shida

Member
سلام خسته نباشيد

چاپگر مدل hp دارم وقتي مموري دوربين ديجتيال بزارم توي چاپگر و عكس چاپ ميشه كيفيت بسيار بد است مثل عكس بيرون چاپ نميشه لطفا هر كس ميدونه به من راهنمايي كند بسيار ممنون ميشم.

منتظرتم.

S.H.R.M.K

Well-Known Member
البته چون مدل چاپگر معلوم نیست و نمیشه همین طوری بدون دیدن عکس چاپ شده هم نظر داد نمیشه دقیق گفت که از چی میتونه باشه.

ولی 2 تا مشکل به نظر من میاد:
1- یا موقع انداختن عکس تنظیم رزولوشن و دقت عکسهاتو روی دقت پایین تنظیم کردی ، تو این حالت با اینکه عکسها در مونیتور نسبتا خوب دیده میشن ولی برای چاپ مناسب نیستن.
2- احتمال داره چاپگرتون تنظیم های خاصی داره که باید تنظیم بشن.(مثل رزولوشن و میزان جوهر و ...)

اینا به نظر من اومد ، اگه بیشتر اطلاعات بدی بهتر میشه فهمید مشکل از کجاست.
اگه مشکل حل نشد این چند تا چیز رو در نظر بگیر
1- سطح جوهر
2- قبلا هم همین طوری چاپ میکرده یا تازگیا اینطور شده؟
3- از روی کامپیوتر هم همینطور چاپ میکنه؟
4- رزولوشن عکس ها و سایزی که چاپ میشن چنده؟
5- کاغذ مورد استفاده
6- چاپگر با عکسای دیگه هم مشکل داره یا نه؟

lpi

مدیر انجمن اصول چاپ
سلام دوست عزيز:
همانطور كه دوست عزيزم ' S.H.R.A.M.K گفتند مشكل شما ممكنه وابسته به عوامل زيادي باشه. من سعي مي كنم مطالب ايشون رو بيشتر توضيح بدم و همينطور جوانب ديگه اي از مساله رو برات روشن كنم.
1 . دوربين ديجيتال
همانطور كه شما مي دونيد دوربين هاي ديجيتال با دوربين هاي مكانيكي معمولي فرق مي كنن. فرق اساسي كه وجود داره، اينه كه شما هنگام استفاده از اين دوربين ها علاوه بر اطلاعات كلي كه از فن عكاسي لازم داريد بايد از اساس تشكيل تصاوير ديجيتالي و عوامل موثر بر اون آگاه باشيد. امروزه دوربين هاي ديجيتالي مختلفي در بازار وجود دارند. كه اصولا به سه دسته دوربين هاي آماتوري و نيمه حرفه اي و حرفه ايي تقسيم مي شن. اونچه كه اين انواع رو از هم جدا مي كنه در يك حالت كلي علاوه بر تفاوت در قيمت و امكانات،‌ قدرت اين دوربين ها در ضبط كردن تصاويره . كل فرآيند عكاسي با صرف نظر كردن از امكانات كار با نور و ... در اين دوربين ها بر اساس ضبط شدن جزييات تصوير شما بر روي يك حس گر الكترونيكي است. (‌ اين حس گر رو به جاي فيلم عكاسي فرض كن) . اين حس گر مثله يك توري مي مونه و هر چه اين توري از خونه هاي ريز تري تشكيل شده باشه و تعداد اين خونه ها بيشتر باشه دوربين شما قوي تر و تصويري كه با اون گرفته مي شه از جزييات بيشتري برخور دار هستش. پس در اين مرحله شما بايد ببيني كه دوربينت از چه قدرتي برخور داره . عموما يك روش كلي وجود داره: دور و بره كنار منار هاي دوربين شما يك عدد هست بصورت مثلا 4MP ( بخوان 4 مگا پيكسل ) . اين عدد رو پيدا كن اگر اين عدد كمتر از 3 بود دوربين شما يك دوربين آماتوري هست و اگه بيشتر بود نيمه حرفه اي يا حرفه اي است. بعد از اينكه اين عدد رو پيدا كردي متوجه مي شي كه عكسي كه دوربين شما مي گيره چه مقدار جزييات داره و آيا مي شه اون رو در سايز هاي بزرگ پرينت گرفت يا نه.
2. آيا شما درست عكس گرفته ايي؟
دوربين ديجيتال خيلي كندتر از دوربين هاي معمولي كار مي كنن. اين مساله نكته خيلي مهميه . چون ما عادت كرديم بگيم يك دو سه حاضرررررررر و چيك . اما دوربين هاي معمولي ديجيتال خيلي به حركت حساس هستند ضمن اينكه شما بايد عموما تا شيش بشمارين و كسي هم اصلا تكون نخوره و گرنه عكس تار مي شه. بعد از اين هم مي مونه تنظيمات مربوط به دوربين. تنظيماتي مثله ديافراگم و سرعت و فلاش و ... . اكثر دوربين هاي ديجيتال حالتي رو در اختيار شما قرار مي دن كه شما با تنظيم دوريين بر روي اون از دوربين مي خواين كه بر اساس شرايط ، خودش همه چيز رو تنظيم كنه. در اين حالتها شما فقط عكس مي گيرين و مواظبين كه دوربين و آدماي روبه روش زياد تكون مكون نخورن. البته حالتهاي هم هست كه اگه دوربين رو اون تنظيم بشه همه مي تونن تكون بخورن و حتي بدون. البته بهترين حالت براي عكس هاي ثابت در بالاي دوربين به نام اتوماتيك يا با حرف بزرگ A مشخص شده . براي حالت هاي متحرك هم يك عكس دونده ورزش و مردمي هست كه بايد دوربين رو بر روي اون تنظيم كني.
3. عكس چه جوري چاپ مي شه :
عكس هاي ديجيتال پس از اينكه وارد حافظه دوربين شما شدن در اون ذخيره مي شن حالا چه عكس تون بد باشه و يا چه خوب. بعد از اين شما مي تونيد اونها رو روي نمايشگر دوربين يا با انتقالشون بر روي كامپيوتر روي مانيتور ببينين. در بعضي موارد هم ميشه دوربين رو با كابل مخصوص به تلوزيون وصل كرد و تصاوير رو مرور كرد. براي چاپ هم عموما دو راه وجود داره يا بايد دوربين مستقم به چاپگر وصل بشه يا اينكه از طريق كامپوتر اون رو چاپ كرد. روش اول رو من زياد توصيه نمي كنم گرچه خودش يه مزيت به شمار مي آيد ولي خوب ايراداتي هم داره كه مفصله قضيه اش. اما بهترين راه منتقل كردن تصاوير بر رويه كامپيوتره. اما چرا؟ چون شما مي تونين قبل از چاپ تصوير رو ببينين و بعد چاپ بگيرين. حسن اين كار اينه كه اگر تصوير بد بود يا چاپش نمي كنين يا دست كم اين اميد هست كه با استفاده از نرم افزارهاي خاص ويرايش تصوير ( مثله فتوشاپ ) اون رو دست كاري بكنين و ازش يه چيزه بدرد بخوري بدست بيارين. نكته ديگه اينه كه با اين كار مي فهمين كه جزييات تصوير چه قدر ه و همون قدر هم انتظار كيفيت خواهين داشت. البته اين كار ها رو كلا بايد يك فرد آگاه براتون انجام بده ( اگه خودتون بلد نيستيد). بعدش هم اين كه از عكس هاتون مي تونين كپي بگيرين و بريزينشون روي سي دي و هر چي كه مي خواين. در مورد چاپگر هم علي رغم اينكه من حدس مي زنم تقصير اون بنده خدا نيست باز هم چند تا نكته مي گم. اول اين كه بايد از كاغذ مخصوص چاپ عكس استفاده كني نه هر كاغذي و دوم اين كه تنظيمات دوربين رو براي قطع كاغذي كه مورد نظرت هست و اندازه چاپي عكس از همون اول رويه سايز هاي بزرگ قرار نده و از اندازهاي كوچيك شروع كن اينجوري اگه كامپيوتر نداري و مجبوري مستقيم از پريتر چاپ بگيري متوجه مي شي كه عكس كيفيت پايينه يا اصلا قضيه مربوط به اندازه اي هست كه شما مي خواي در اون قطع عكس رو چاپ كني .
پس دوست عزيز :
1. قدرت دوربين رو در نظر بگير
2. مطمئن شو كه يك عكس خوب و با كيفيت بدون تاري و تاريكي و ... گرفتي
3. به تنظيمات قطع كاغذ با توجه به قدرت دوربين و جزييات تصوير در چاپگر توجه كن.
4 . اگه مشكلتم حل شد يه صلوات براي من و برو بكس بفرست كه كف كرديم.
5 . اگه مشكلت هم حل نشد باز هم بپرس هستيم در خدمتت تا آخرين نفس
موفق باشي

shida

Member
سلام و خسته نباشيد از هر دو نفر شما تشكر ميكنم خوب توضيح داد راستي ميگه بيشتر مقصر دوربين است گاهي تاريك و مثلا از دور ميخواهم زوبين نزديك فشار بدهم كه خوب واضح نشون نميده بازهم امتحان كنم بهتون خبر ميدهم متشكرم

S.H.R.M.K

Well-Known Member
تو بیشتر دوربینهای دیجیتال معمولی که زوم دیجیتال دارن و نه زوم اپتیک در موقع زوم کردن پیکسل های عکسی که گرفته میشه بزرگتر میشن و به همین دلیل با استفاده از زوم کیفیت تصویر نهایی تا حدودی پایین میاد.
در مورد تاریکی هم که Lpi گفت، باید نور مناسب باشه تا کار خوب در بیاد مخصوصا تو دوربینای دیجیتال.

جدیدترین ارسال ها

بالا