به نظر من هم میشه همه جا اینکار را انجام داد منتها پیش از آن باید پایه سازی بشه. یکی از این پایه های اساسی درآمد مردم است. کسی که درآمدی نداره یا دانشجویانی که پول کتاب و تحصیل خودشان را هم بزور و گاهی از راههای غیر مردمی در میارند چجوری میتونه برای نمونه پول یک نرم افزار خارجی یا حتی ایرانی که 120 هزار تومان است را بده؟ از سویی هم زمانی که یک شرکت زحمتی روی ساخت یک نرم افزار میکشه و پول خرج میکنه و درآمدی بدست نمیاره نمیتونه دیگه بکارش ادامه بده.
پایه دیگر اساسی هم فرهنگ سازی این کار است که مردم ابتدا فرهنگ کپی رایت را پیدا کنند. منظورم به سیاست نیست ولی یک پادشاهی خواست بزور چادر را از زنان برداره که تقریبا نیمه موفق ماند. پسرش آمد و تلویزیون را آورد در کشور و مردم کم کم دیدن که زنان دیگه چجوری زندگی میکنند و خودشان یواش یواش به میل خودشان چادر را برداشتند. زمان برد ولی موثر بود. هر کاری که یکروزه تصمیم گیری بشه و یک شبه بخواد انجام بشه محکوم به ناموفق بودن است.
من که فکر میکنم برای مردم ایران مانند همه جای دیگه دنیا لذت خرید یک برنامه اصل و داشتن کتاب راهنما و ... خیلی بیشتره تا اینکه ساعتها دنبال اون بگردند و یواشکی دریافت کنند. ولی به شرطی که مردم توان خرید را داشته باشند.