(جی کوئری) چیست
JQuery یک فریمورک جاوا اسکریپت می باشد. اما اصلاً یک فریمورک چیست؟ و فقط مورد نیاز یک برنامهنویس است یا یک طراح وب هم میتواند از آن بهره ببرد؟
نمیدانم وقتی صحبت از فریمورک میشود چه تعریفی برای آن در ذهن دارید. بطور کلی میتوان فریمورک را مجموعهای از ابزارها، کتابخانهها، قراردادها و بهترین شیوهها تعریف کرد بطوریکه سعی میکنند وظایف روتین را به سوی مدلهای جامعی سوق دهند که دوباره میتوانند مورد استفاده قرار بگیرند. هدف این است که به یک طراح یا توسعه دهنده اجازه داده شود تا بر روی وظایفی که در انجام پروژه مهم هستند تمرکز کند. البته وقتی صحبت از فریمورک میشود الزاماً در مورد چیزی که ساخته شده، بصورت پکیج در آمده و برای عموم منتشر شده حرف نمیزنیم. چرا که ممکن است یک فریمورک منحصراً برای شما یا تیم شما باشد.(منبع الوان وب)
همینطور که در بالا توضیح داده شد. jquery یک کتابخانه از توابع آماده شده برای جاوا اسکریپت می باشد. در این زمینه فریمورک های دیگری هم وجود دارند. همانند Prototype و MooTools و فریمورک معروف یاهو با نام YUI .که هر کدوم از این فریمورک ها داری معایب و مزایای مختص خود هستند.
حالاچرا jquery ؟
کافیست مقداری در سایت های هر کدام از فرمورک ها نگاهی به کد نویسی و syntex هر فریمورک بیندازید. اینجاست که در همین مرحله ابتدایی شما jquery رو انتخاب میکنید. فقط به خاطر اینکه به راحتی با کمترین دانش برنامه نویسی میتوانید نحوه کد نویسی jquery رو درک کنید.
به همین دلیل jquery خیلی محبوب شد و شاهد رشد و توسعه عالی و سریع اون در ۱ سال گذشته شدیم. به نحوی که خیلی از برنامه ها و اسکریپت های تحت وب که برای خود اسم و نامی دارند. همانند wordpress و سایت های بزرگی چون یاهو و گوگل در قسمت هایی از کارهاشون از این فریمورک استفاده کرده اند.
یکی دیگر از مزایای این فریمورک وجود پلاگین های متعددی ایست که بسیار کار امد هستند . و روزانه در حال افزایش هست. به طوری که شاید نیازی به کد نوشتن پیدا نکنیم و همین پلاگین ها کار مورد نظر ما را به خوبی انجام بدن.
کاربرد های jquery :
یکی از کاربرد های مهم jquery داشتن دستورات بسیار راحت در زمینه بکار گیری تکنولوژِی ای جکس می باشد. به طوری که در ادامه سری آموزش jquery خواهید دید چقدر راحت می توانید یک وب سایت را با کمک jquery به صورت فول ای جکس طراحی کنید.
تا اینجا برای یک مقدمه مختصر کفایت میکنه .بقیه رو موکول میکنم به ادامه آموزش جی کوئری.
منبع