فرق بین Pan و Zoom دقیقا تو چیه؟؟

m2_farzan

Active Member
فرق بین Dolly و Zoom دقیقا تو چیه؟؟

با سلام. همونطور که میدونید، Dolly همون حرکت دوربین در راستای خط عمود بر لنزه و zoom هم بزرگنماییه. حالا سوالی که پیش میاد اینه که فرق Dolly و zoom در عمل چیه؟ یعنی چی میتونه باعث شه که ما یکی از این دوتا رو به اون یکی ترجیه بدیم؟ چون دیدم توی یه کتابی نوشته بود zoom مصنوعی به نظر میاد و Dolly بهتره. خوب حالا چرا؟ این دو عمل کار هردوشون بزرگ کردن تصویر و تمرکز روی یه بخش خاصه. پس فرقی در عمل باقی نمیمونه. حالا چرا zoom مصنوعی بنظر میاد و Dolly نه؟؟؟ کسی میدونه؟

آخرین ویرایش:

saj7

New Member
pan چرخش دوربین روی محور سه پایه است به سمت راست و چپ.

ولی موضوعی که شبیه زوم است اصطلاحا ترک این می باشد! یعنی خود دوربین بره جلو. روی ریل.

تفاوتشون هم ببینین: از نظر فنی زوم رو میشه گفت انگار یه عکسی داریم و داریم به اون عکسه نزدیک میشیم. و طبعا در چنین حالتی پرسپکتیو تصویر تغییر نمی کنه. ولی در اون یکی این جور نیست به خصوص که طبق عمق میدان سوژه ها فلو(تار) یا فوکوس میشن .

می تونین اینو تو افتر یا خود مایا امتحان کنین.

ولی از جنبه زیبایی شناسی یه استادی داشتیم می گفت اگه دوربین به سوژه نزدیک بشه(ترک) به سوژه شخصیت دادیم (در ضمن امروزه زوم تقریبا دیگه تو سینما منسوخ شده به استثناأ سینمای هند)

davoodice

Well-Known Member
pan چرخش دوربین روی محور سه پایه است به سمت راست و چپ.

عزیز فکر کنم به این میگن تیلت نه pan

اما احتمالا شما فرق زوم حرکت دوربین و زوم لنزی است

آنجا ما در مایا انجام میدیم در ویوبرت همون زوم حرکتی است یعنی دوربین به سمت آبجکت ها حرکت میکنه یا دور میشه
اما شما می تونید در تنطیمات دوربین لنز دوربین رو عوض کنید که با این کار اگه بیش از حد باشه تصویر دفرم میشه

m2_farzan

Active Member
ای بابا! یه بار ما اومدیم تخصصی بنویسیم گند زدیم!!! :snap:

من نوشتم pan منظورم نزدیک کردن دوربین به سوژه بود. یعنی باید مینوشتم Dolly. الان ویرایشش میکنم.

و درمورد pan و tilt هم حق با @davoodice هست. در pan دوربین حرکت میکنه اما در تیلت بدون حرکت، فقط در مکان خودش میچرخه. فرقی هم بین بالا و پایین و چپ و راست
وجود نداره.

جدیدترین ارسال ها

بالا