به نظر من عكس اولي (سمت راستي) عكس بهتري مي تونست باشه اگه يه سري مسائل رعايت ميشد به عنوان مثال عكس يه كم ته رنگ داره كه يه خورده آزاردهنده است ته رنگشو مي گرفتي بهتر ميشد يكي ديگه اينكه سطح زمين (حالا شايد گندمزار بوده) شارپ نيست تصويرش يه كم مات و تاره.
عكس دومي از اين جهت كه اون ته رنگ شديد عكس اول رو نداره خوبه ولي عنصر برجسته اي توش پيدا نميشه پرنده اي هواپيمايي! در اينجور موارد قرار دادن يه مقدار از سطح زمين درون عكس كه عنصر قابل اعتنايي در اون باشه مثل تك درخت به زيبايي تصوير خيلي كمك ميكنه اين عكس شما زياد خاليه.
دوست عزیز، در مورد عکس اولی حق باش ماست، زمین گندمزار بوده اما حرف اصلی توی عکس، آسمان هستش و قاعدتا وقتی شما از آسمان عکس میگیرید، تمرکز عکس و دوربین روی آسمان هست و با این کادری که مشاهده میکنید، نمیتونه زمین شارپ و فوکوس باشه!
(البته این یه عکس از دست رفته بوده که من اینجوری زنده اش کردم

)) )
در مورد عکس دوم، هدف عکس برداری و ثبت آسمان و ابر ها بوده و دلیل وجود نداره تا چیزی غیر از ابر ها توی تصویر وجود داشته باشه!
وقتی شما رو به آسمان دوربین رو میگیرید و هدفون آسمان هست، سعی میکنید تا موارد اضافه و مزاحم رو حذف کنید و فقط هدفتون رو داشته باشید.
وجود درخت، پرنده و یا هواپیما در این عکس با آن هدف مشخص، جز برهم زدن توازن عکس کاری نمیکنه مگر اینکه سوژه ما یکی از اون موارد باشه که کلن موضوع تغییر خواهد کرد
با تشکر از شما