در هنگام خرید کارت شبکه به این نکات توجه کنید!

taraznet

Member
کارت شبکه چیست و چه وظیفه‌ای بر عهده دارد
در گذشته هر کامپیوتر به عنوان یک سیستم stand alone کار می‌کرد و برای ارتباط میان کامپیوترها راهی وجود نداشت. اگر قصد انتقال اطلاعات میان دو کامپیوتر را داشتیم باید از انواع ذخیره‌سازها نظیر فلاپی دیسک استفاده می‌کردیم. اما امروزه ارتباط شبکه تبدیل به عضوی ضروری در دنیای کار با کامپیوترها شده است.

ارتباط شبکه برای اتصال به اینترنت و اشتراک‌گذاری اطلاعات میان کامپیوترهای موجود در شبکه بسیار لازم و ضروری است. هر کامپیوتر برای اتصال به شبکه باید از یک کارت شبکه یا network interface card استفاده کند.

کارت شبکه یا همان NIC از جمله اجزای سخت‌افزاری یک سیستم است که می‌توان از آن برای ارتباطات سیمی و بی‌سیم استفاده کرد. وظیفه کارت شبکه ترجمه اطلاعات به شیوه‌ای است که توسط کابل شبکه یا سیگنال‌های بی‌سیم قابلیت انتقال داشته باشند. یک نکته بسیار مهم در خرید کارت شبکه، سازگاری آن با تمام اجزای موجود در شبکه است.



وظایف اصلی کارت شبکه چیست؟


کارت شبکه علاوه بر برقراری اتصال میان کامپیوتر و ابزار انتقال، وظیفه تبدیل داده‌های موازی به سریالی و تبدیل داده‌های سریالی به موازی را نیز بر عهده دارد. داده‌ها بر روی گذرگاه باس به صورت موازی، و در محیط شبکه به صورت سریالی حرکت می‌کنند.

برای استفاده از کارت شبکه باید آن را در شیار مادربرد کامپیوتر خود قرار دهید. البته کارت شبکه در بسیاری از کامپیوترها عضوی از مدار اصلی است، اما شما می‌توانید برای بهبود عملکرد کامپیوتر شخصی خود نیز از کارت شبکه استفاده کنید.

بهتر است در خرید NIC دقت کافی به خرج دهید. گاهی سرعت پایین اینترنت شما به دلیل قدیمی بودن کارت شبکه است و می‌توانید با خریداری یک کارت شبکه جدیدتر سرعت اینترنت خود را بهبود دهید. بهتر است برای کامپیوترهایی که در یک شبکه قرار می‌گیرند کارت‌هایی با مشخصات و ساختار یکسان تهیه کنید. در حال حاضر تقریباً تمام کامپیوترهای امروزی دارای کارت شبکه متناسب با سخت‌افزار خود هستند.



انواع کارت شبکه
انواع کارت شبکه


یکی از مهم‌ترین اطلاعاتی که باید پیش از خرید کارت شبکه به آن توجه داشته باشید، انواع کارت‌های شبکه موجود در بازار هستند. کارت شبکه با نام‌هایی از قبیل آداپتور شبکه یا آداپتور LAN نیز شناخته می‌شود. به طور کلی کارت شبکه را می‌توان به دو دسته اصلی بی‌سیم و کابلی تقسیم کرد که در ادامه به معرفی و بررسی بیش‌تر هر یک خواهیم پرداخت:

کارت شبکه بی‌سیم
این کارت‌های شبکه همانطور که از نامشان پیدا است برای انتقال اطلاعات به هیچگونه کابلی نیاز نداشته و این کار را به صورت وایرلس (بی‌سیم) انجام می‌دهند. این نوع از NICها از آنتن برای دریافت سیگنال‌های وایرلس از طریق امواج فرکانس رادیویی استفاده می‌کنند.

برای آنکه بتوانید از کارت‌های شبکه بی‌سیم استفاده کنید باید پس از قرار دادن کارت در جای مناسب، تنظیمات جداگانه‌ای را در سیستم خود فعال کنید. کارت شبکه بی‌سیم را نیز می‌توان به دو دسته مجزا تقسیم کرد. این دو دسته عبارت است از:

کارت شبکه وایرلس USB
این نوع کارت همانطور که از نامش پیدا است از پورت USB برای ایجاد ارتباط میان کامپیوتر شما و شبکه استفاده می‌کند. کارت‌های شبکه در حال حاضر از دو نسخه پورت USB 2.0 و USB 3.0 استفاده می‌کنند.

کارت شبکه وایرلس PCI
این نوع از کارت شبکه نیز در یکی از اسلات‌های PCI خالی کامپیوتر شما قرار می‌گیرد. از انواع اسلات‌های PCI مورد استفاده کارت‌های شبکه می‌توان به Legacy و PCI Express اشاره داشت. می‌توانید این نوع از NIC را به صورت بدون آنتن و یا با آنتن خارجی نیز بیابید.

کارت شبکه کابلی
برای درک نحوه کار این نوع از کارت شبکه بهتر است ابتدا با اتصال اترنت آشنا شویم. اتصال اترنت از جمله پراستفاده‌ترین اتصالات شبکه برای کامپیوترهای شخصی است. اتصال اترنت در واقع یک استاندارد است که پروتکل‌های ارتباطی و سخت‌افزار را توصیف می‌کند.

امروزه بیش‌تر کامپیوترهای مدرن بر روی پورت PCI مادربورد خود یک کارت شبکه اترنت دارند. بدین ترتیب معمولاً نیازی به خرید کارت شبکه جدا نخواهد بود؛ مگر آنکه بخواهید از انواع دیگر شبکه استفاده کنید.

در کارت شبکه کابلی نیاز است که یک کابل شبکه را به اترنت کارت وصل کنید. سمت دیگر کابل می‌تواند جهت اتصال به شبکه به سوئیچ شبکه متصل شود. در صورتی که بخواهید به اینترنت متصل شید نیز سمت دیگر کابل به مودم یا روتر متصل می‌شود.

در هنگام خرید کارت شبکه به این نکات توجه کنید
راهنمای خرید کارت شبکه


حتی بهترین و مدرن‌ترین کارت شبکه نیز در صورت ناسازگاری با سیستم شما هیچ فایده‌ای نخواهد داشت. حال که درباره کارت شبکه و انواع آن صحبت کردیم، بهتر است برخی از نکاتی که باید در خرید کارت شبکه به آن‌ها توجه کنید را نیز بیان کنیم:

  • ابتدا بهتر است نوع کارت شبکه مورد نیاز خود را انتخاب کنید. اگر می‌خواهید از مزاحمت کابل‌های شبکه راحت شوید می‌توانید مدل وایرلس را تهیه کنید.
  • مودم‌های ای دی اس ال و روترها از نظر استاندارد wifi در انواع مختلفی تولید می‌شوند. باید در خرید کارت شبکه استاندارد wifi را نیز در نظر داشته باشید.
  • پیش از خریداری کارت شبکه سیستم عامل مورد استفاده را مد نظر داشته باشید. کارت شبکه باید از سیستم عامل شما پشتیبانی کند.
  • از تطابق سرعت کارت شبکه جدید با سرعت شبکه اطمینان حاصل کنید. امروزه تقریباً تمام کارت‌های شبکه حداقل سرعت 1 گیگابایت را ارائه می‌کنند که می‌تواند پاسخگوی نیازهای خانگی باشد.
کارت شبکه
 

جدیدترین ارسال ها

بالا