PhonieX
مدیر انجمن <A href="forum.majidonline.com/forums/6
وزير ارتباطات و فنآوري اطلاعات با اشاره به رونمايي نمونههاي مهندسي ماهواره «طلوع»، ماهواره دانشجويي «نويد علم و صنعت» و ماهواره «مصباح 2» و موتور ماهوارهبر «سيمرغ» در روز چهاردهم بهمن ماه جاري اعلام كرد: به موازات فعاليتهاي صورت گرفته در زمينه طراحي و ساخت ماهواره، محققان ايراني در زمينه ملزومات پرتاب و دريافت اطلاعات ماهواره از جمله ساخت ماهواره بر و ايستگاههاي زميني نيز تحقيقات گستردهاي را انجام ميدهند كه در اين راستا ان شاء الله تا سال 1390 حداقل يك پرتاب ماهواره خواهيم داشت.
مهندس رضا تقي پور كه در آستانه 14 بهمن ماه، سالگرد پرتاب ماهواره ملي «اميد» و روز ملي «فناوري فضايي» با خبرنگار «فنآوري» خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) سخن ميگفت، خاطرنشان كرد: طراحي و ساخت ماهواره، فرآيندي طولاني است و در بهترين حالت در كشورهايي كه به صورت حرفهيي اين كار را انجام ميدهند، دو سال زمان ميبرد. از اين رو هيچ كشوري ماهوارهاي را نساخته كه در انبار خود نگهدارد تا پس از سفارش، فروخته شود، بنابراين همه ماهوارهها بنا بر سفارش ساخته ميشوند كه فرايندي طولاني براي آماده شدن دارند.
تقي پور تصريح كرد: ايران هم از سال گذشته آماده سازي ماهوارههاي مختلف را در دستور كار قرار داده كه بنا بر زمان بندي و يا جلوتر از زمان بندي، نمونههاي مهندسي آن آماده شده كه امسال رونمايي ميشود.
رونمايي سه ماهواره ايراني همزمان با روزملي فناوري فضايي
به گفته وزير ارتباطات و فنآوري اطلاعات، فردا همزمان با روز ملي فناوري فضايي نمونههاي مهندسي سه ماهواره «طلوع»، ماهواره دانشجويي «نويد علم و صنعت » و ماهواره «مصباح 2» رونمايي ميشود.
وي ادامه داد: طبيعتا آنچه كه از اين ماهواره هاي آماده شده پرتاب خواهد شد، نمونه پروازي است و در حال حاضر مراكز طراحي اين سه ماهواره در حال ساخت نمونههاي پروازي هستند كه بعضا زير مجموعههاي اين مراكز نمونههاي پروازي را ساخته كه برخي از آنها آزمايش شده و يا در حال آزمايش است؛ بنابراين وقتي كه فرايند تجميع نمونههاي پروازي كامل شود، ماهواره براي پرتاب آماده ميشود.
پرتاب ماهواره از ايران تا سال 1390
تقي پور با تاكيد بر اين كه براي پرتاب ماهواره به پيش نيازهاي ديگري هم نياز است، خاطر نشان كرد: از جمله آنها آماده شدن ماهواره بر، ايستگاههاي زميني و كنترل است كه در صورت مهيا شدن همه اين مجموعه يك پرتاب امكان پذير خواهد شد و ما نسبت به پرتاب سال گذشته «ماهواره ملي اميد» خوشبختانه دير نكردهايم و انشاءالله وعدههايي كه قبلا در خصوص پرتاب ماهواره داده شده است، سر موقع انجام خواهد شد و قطعا تا سال 1390 پرتاب ماهواره خواهيم داشت اما نوع ماهواره هنوز مشخص نشده است.
وي با بيان اين كه بر اساس برنامه پنجم توسعه توليد و ارائه تصاوير ماهوارهيي اخذ شده از ماهوارههاي سنجش از دور به منظور بهره گيري در حوزههاي تخصصي، ادامه خواهد يافت، ادامه داد: همچنين بر اساس برنامه پنجم توسعه در حوزه فضايي ايران بايد ماهواره مخابراتي مستقل ملي داشته باشد و تقريبا از نظر توسعه فنآوريهاي ساخت و پرتاب ماهواره با توجه به ظرفيت بالاي كشور به اهداف برنامه خواهيم رسيد.
وزير ارتباطات و فنآوري اطلاعات اظهاركرد: به ماهوارههاي تصويربرداري و سنجش از دور نيز طبق برنامه پنجم دست خواهيم يافت.
استقبال كشورهاي اسلامي از ساخت ماهواره مشترك «بشارت»
تقي پور در ادامه در خصوص طرح ساخت ماهواره مشترك كشورهاي اسلامي گفت: بحث ماهواره مشترك كشورهاي اسلامي با نام «بشارت» در اجلاس سازمان كنفرانس اسلامي مطرح شد و كشورهاي اسلامي اظهار علاقه كردند و به دنبال آن، ايران تعريف ماموريت و مشخصات اوليه آن را تدوين كرده و به صورت نامه چرخشي براي كشورهاي اسلامي ارسال كرد و گامهاي بعدي اين است كه كشورها بايد آن را مطالعه كرده و با نيازمنديهاي خود تطبيق دهند و طي جلسات كارشناسي، تعريف ماموريتها نهايي شده تا بر اساس آن گامهاي بعدي طراحي و مراحل ساخت صورت گيرد.
وي خاطرنشان كرد: براي انجام پروژههاي گران قيمت، مشاركت كشورهاي مختلف لازم است به طوري كه عمده برنامههاي فضايي كشورهاي اروپايي در قالب سازمان فضايي اروپا (اسا) انجام ميشود كه بدين معني است كه كشورهاي اروپايي با اين همه پيشرفت در دانش و ثروت به تنهايي قادر به انجام پروژههاي بزرگ فضايي نيستند و اين ضرورت وجود دارد كه به دلايل اقتصادي ما هم همكاريهاي منطقهيي داشته باشيم و البته يكي از اهداف اساسي ما اين است كه فنآوري ماهواره در خدمت كشورهاي اسلامي باشد و ماهوارههاي مورد نياز كشورهاي اسلامي را طراحي كرده و براي آنها پرتاب كنيم.
تقيپور در گفتوگو با ايسنا ادامه داد: ماهواره «بشارت» به عنوان گام اول اين كار بحث بسيار خوبي است و با اظهار علاقه كشورهاي اسلامي يقين داريم در اين بحث مشاركت خواهند داشت. البته معمولا ابتدا يك قالب كلي اعلام مي شود و پس از اينكه طراحي مفهومي نهايي شد، مشخصات به صورت مفهومي تعيين شده، سپس طراحي اوليه انجام مي شود و در نهايت طراحي جزئي صورت ميگيرد.
منبع