سلام amir عزیز.
شما باید بپرسی با کدام کامپایلر کار می کنند. اگر توربو سی 3 است در امضای من هست.
بورلند سی 5 هم فکر کنم حدود 80 مگا است.
ببینید یک بحث زبان سی است و یک بحث کامپایلرهای سی.
در مورد زبان سی که یک سری قوائد است و ثابت است
ولی در مورد کامپایلرها هر شرکتی مثل بورلند یا میکروسافت چند تا کامپایلر تولید کرده اند.
در اینجا:
http://saman.frm.ir/viewtopic.php?f=24&t=6
من سی را آموزش داده ام و برای توربوسی 3 و ویژوال سی 6 (همان 2000 ) طریقه اجرا را گفته ام.
آموزش مختصر و سریعی است.
شاید اصلا بعضی ها بخواهند در محیط لینوکس سی کار کنند نه ویندوز. خوب این جوری کامپایلرش فرق داره برای این دو محیط. ولی فکر کنم شما در ویندوز کار می کنید ولی محیط ویژوالی نمی خواهید. فکر کنم در رشته های فنی بیشتر به محاسبات کار دارند نه ظاهر برنامه. اونهایی هم که ظاهر می خواهند با سی بیلدر کار می کنند. چون راحت تره تا ویژوال سی. البته تجربیات من اندکه ولی می نویسم شاید نوشته های من قسمتهای مبهمی را روشن کند.
کلا ببین خود زبان سی حدود 30 کلمه کلیدی دارد و چیز محدودی است. مثل for که برای ایجاد حلقه استفاده می شود یا int که برای ساخت متغیر استفاده می شود. ولی بعد این که زبان سی را یاد گرفتی جالبه آدم از کتابخانه های همراه کامپایلرها سود ببرد. ولی کمی کتابخانه ها فرق دارد. مثلا توربوسی 3 با توربو سی چهار و نیم که هر دو در امضای من هست کمی کتابخانه هاشون فرق دارد.
کلا وقتی زبان سی را یاد گرفتی چیزی که ذهن آدم را مشغول می کند استفاده از توابع و کلاسهای آماده همراه کامپایلر است.
خلاصه اینکه زبان سی را هر جا و هر زمان یاد بگیری مفید است. سینتکس سی خیلی جاها دیده می شود مثل php که برای برنامه نویسی پویای سایت به کار می رود یا جاوا اسکریپت که برای کمک به html در بعضی قابلیت های سایت برای ساخت و ارتباط با کاربر سایت استفاده می شود.
زبان سی یک سینتکس خاص دارد که مثل زبان محاوره در یک شهر است. ولی وقتی وارد هر اداره ای بشوی(کامپایلر) چیزهای بیشتری هم باید بلد باشی. مثل قوائد اون اداره. پس یاد گیری زبان محاوره شهر اصل اوله بعدش می رسیم به قوائد کامپایلر. مثلا در یک برنامه ویندوزی که با ویژوال سی 6 می سازید بیشتر حواس شما به استفاده از کلاسهای mfc برای ارتباط با ویندوزه ولی در عین حال دارید به زبان سی صحبت می کنید(در دستور دادن ها).
آموزشهای سی در اینترنت زیاده. ولی بعدش در محیط کامپایلر باید بیشتر خودتان ور بروید و یا از سورسها کمک بگیرید. یادگیری کتابخانه ها هم سخت نیست. در help توربو سی برای هر تابع مثالی وجود دارد. یعنی طرز استفاده از هر تابع گفته شده. برای همینه شاید زیاد در فرومها بحث نمیشه.
شما با زبان سی کد می نویسی و از توابع(کتابخانه ها) همراه کامپایلر هم با صدا زدن فایل حاوی اون تابع(include کردن) و نام بردن اسم تابع در برنامه استفاده می کنی. بعد کامپایلر کد شما را و تابع خودش را - هر دو را - تبدیل به زبان ماشین می کند. یعنی از کد قابل فهم برای انسان تبدیل به چیزی قابل فهم برای ماشین می کند. به بیانی exe ساخته می شود. exe فایل اجرایی داخل ویندوز است. یعنی مستقل می تواند اجرا شود. البته exe های کلاسیک . نه اون exe ای که با زبانهای دات نتی(سی شارپ و وی بی دات نت) تولید می شود که برای اجرا باید دات نت فریم ورک را روی ویندوز نصب کنیم.
خصوصیت فایل exe ئی که با مثلا توربوسی 3 ساخته می شود اینه که بدون ویندوز هم اجرا میشه. چون مبتنی بر DOS است.
ولی می گویند جاوا هم در ویندوز و هم در لینوکس اجرا می شود که فکر کنم اون به خاطر ((جاوا ویرچوال ماشین)) است. یعنی باید بالشتک زبان جاوا را پهن کنیم تا اون اجرا بشود.