تفاوت های CPU های AMD و Intel

Peyman-Pop

Active Member
خیلی‌ از کاربران دوست دارن تفاوت های این دو نوع CPU رو بدونن و بارها در این مورد سوال کردن برای همین این مقاله رو برای اونها در اینجا قرار میدم.

تفاوت های CPU های AMD وIntel عبارتند از:
1-AMD براساس معماری اجرایی 9 مرحله ای ساخته شده است اما معماری پردازنده های Intel شش مرحله ای می باشد.بدین معنا که AMDدر هر چرخه کاری 9عملیات را انجام میدهد در حالی که Intel فقط 6 عمل را می تواند انجام دهد.

2-AMD از640Kb Cache برخوردار است در حالی که Intel ، از 532Kb بر خوردار است هر چقدر که میزان Cache پردازنده بیشتر باشد ، پردازنده کارایی بیشتری خواهد داشت اطلاعات بیشتری میتواند ذخیره کند ودیگر لازم نیست پردازنده برای بدست آوردن اطلاعات یا دستور ها مدت زمان بیشتری را رفت و برگشت به حافظه برد اصلی برای جذب اطلاعات یا دستور العمل ها صرف کند.

3- AMD از مس برای اتصال ترانزیستور های بکار رفته در پردازنده ها استفاده میکند در صورتی که در ساختمان پردازنده های Intel آلومینیوم بکار رفته است.مس هادی الکترسیته بهتری است ، ازاین رو پهنای اتصالهای بین ترانزیستورها را به میزان چشمگیری کاهش می یابد .که این امر باعث مصرف کمتر مواد اولیه و در نتیجه منجر به کاهش هزینه می شود این دلیل ارزان تر بودن AMD نسبت به P4 است.

4- از دیگر تفاوت های میان AMD وIntel میتوان به راندمان Cache بروی چیپ اشاره کرد ، AMD از معماری انحصاری استفاده میکند که راندمان بیشتری نسبت بیشتری نسبت به طراحی معماری غیر انحصاری Intel دارد.

5-AMD از تکنولوژی پردازش موازی در مقایسه با Hyper -Threading اینتل استفاده میکند ، در بسیاری از کاربردهای امروزی فعال بودن Hyper -Threading کارائی پائین تری ارائه میدهد ، نتایج تحقیقات بیشمار منتشر شده در نشریات رایانه ای و پایگاهای اطلاعاتی معتبر بیانگوی این پدیده هستند.

6-یکی دیگر از مهمترین نکات برتر پردازنده های AMD واحد ممیز شناور آن است که از FPU اینتل بسیار قویتر میباشد که این امر باعث اجرای سریع تر برنامه های چند منظوره( MultiMedia) میشود.

7- زمانی که اینتل P4 را طراحی کرد طول PIPELINE را از 10 مرحله در P3 به 20 مرحله افزایش داد Intel همین تغیر توانست که تعداد عملیاتی که در چرخه عملیاتی انجام می شود بصورت قابل ملاحظه ای کاسته میشود و از طرف دیگر افزایش طول PIPELINE نیازمند افزایش تعداد ترانزیستور ها برای انجام همان تعداد عملیات میباشد که این امر باعث افزایش اندازه هسته و بالا رفتن قیمت تولید میشود . در حالی که AMD با وجود افزایش فرکانس پردازنده های خود طول pipeline را به همان اندازه p3 یا k6 ثابت نگهدارد .

منبع : فناوری اطلاعات ایران

Peyman-Pop

Active Member
البته Hwt جان این کاملا مشخص هستش که این مقایسه یک طرفه انجام شده وگرنه اینتل هم مزایای زیادی نسبت به AMD داره.

پیمان ‌

Ghamnevis

Well-Known Member
دقيقا پيمان جان ;)

كاملا مشخص هستش كه يكطرفه انجام شده !

و اصلا نميشه اسمش را مقايسه گذاشت ;) وقتي اول هر جمله نوشته شده AMD فلان دارد ولي در عوض اينتل بهمان ميكند ! نميشه انتظار يك قضاوت منصفانه را داشت :)

مخلصم
سايان

Hwt

Active Member
البته منم مي دونم اين قضيه رو !‌
خواستم يكم اين انجمن توش كل كل بشه تا اينجا رونق بگيره :)

Maxton

Active Member
من همیشه گفتم فقط اینتل.حالا هی دلیل بیارید.بازم می گم اینتل .چیزایی که من از این دیدم هشششششکی ندیده.

مهدی

aryana

Member
Maxton گفت:
من همیشه گفتم فقط اینتل.حالا هی دلیل بیارید.بازم می گم اینتل .چیزایی که من از این دیدم هشششششکی ندیده.

مهدی

شما چی دیدی بگو ما هم روشن شیم

من طرفدار AMD هستم اما منکر یکسری تکنولوژی های اینتل هم نیستم
اما با توجه به کارایی هر دو CPU برای 90 درصد کارایی ها AMD حرف نداره
من اینو که میگم با توجه به تجربیات خودم میگم از رو هوا نیاوردم

Hwt

Active Member
اقا بحث الكي نكنيد چون به جايي نمي رسه اين بحث من خيلي از اين تاپيكهارو دنبال كردم اخرش همه سر نظراتشون هستن پس چرا بال بال يزنيم؟

alireza-metal

Active Member
کی باز اسم نحس amd رو آورد ---- جم کن بینیم بابا ---- سی ÷ی یو جدید اینتل که برای نوت بوک طراحی شده رو دیدید -- amd عمرا بتونه همچین ÷ردازنده ای بسازه ---- در ضمن این مقایسه به هیچ عنوان درست نیست و به نفع amd مقایسه صورت گرفته است ---- فقط اینتل

Raptor

Member
alireza-metal گفت:
کی باز اسم نحس amd رو آورد ---- جم کن بینیم بابا ---- سی ÷ی یو جدید اینتل که برای نوت بوک طراحی شده رو دیدید -- amd عمرا بتونه همچین ÷ردازنده ای بسازه ---- در ضمن این مقایسه به هیچ عنوان درست نیست و به نفع amd مقایسه صورت گرفته است ---- فقط اینتل
AMD هم براي نوت بوك از سري سي پي يوهاي Athlon64 Mobile استفاده ميكنه كه همون امكانات سي پي يوهاي مبايل فعلي اينتل رو دارند. براي آينده هم يه سي پي يو مبايل در نظر گرفته كه الان اسمش يادم نيست.
در زمينه دسكتاپ هك كه فكر نكنم ديگه حرفي سر شكست سي پي يوهاي P4 Prescott دربرابر Athlon64 باقي مونده باشه.
حتي سايت معتبري مثل Tom's Hardware هم چند وقت پيش توي يكي از مقالاتش براي مسخره كردن دماي بسيار بالاي سي پي يوهاي Prescott عكس يه كيس با سي پي يو P4 Prescott رو زده بود كه يك كپسول آتش خاموش كن كنار گذاشته بودند!!! :wink: :arrow:

حتي Anand مسپول سايت AnandTech هم كه از طرفداران پر و پا قرص اينتل هست و حتي توي نمايشگاه امسال محصولات اينتل يه تخته موج سواري با آرم Centrino دستش گرفت بود!! توي سايتش مجبور شده اعتراف كنه كه امسال سال خوبي براي اينتل نبوده.
حتي در زمينه هايي مثل Encode/Decode فايلها و صوت/تصوير هم كه اينتل بصورت سنتي امتيازهاي بالاتري از AMD كسب مي كرد هم سي پي يوهاي P4 از Athlon64 Fx پايين تر قرار گرفتند. حالا بماند كه P4 رو داريم با سي پي يو اي مقايسه مي كنيم كه قدرت اصليش در پردازش هاي 64 بيتي هست و نه برنامه هاي 32 بيتي!

تعصب روي هيچ محصولي خوب نيست. من خودم از علاقه مندان به اينتل هستم، اما وقتي در اين مقطع زماني داره محصولات ضعيفي توليد ميكنه، هيچ لزومي نميبينم كه كوركورانه ازش حمايت كنم.

موفق باشيد

Hwt

Active Member
عليرضا جان شما اگر ديدي اينتل تونست يك پردازنده مثل اتلون 64 اف ايكس بسازه بعد بيا بگو اينتل

جدیدترین ارسال ها

بالا