تست ترانزیستور. ، تشحیص پایه ها ، تشخیص npn یا ‌pnp بودن

saalek110

Well-Known Member
تست ترانزیستور. ، تشحیص پایه ها ، تشخیص npn یا ‌pnp بودن

آخرین ویرایش:

saalek110

Well-Known Member
سالک: این تصویر از اینستاگرام است ، انشا الله بعدا خودم تست می کنم ، احتمالا درست باشه.

Screenshot_۲۰۲۲-۰۳-۳۱_۱۲۴۴۳۹-1.jpg

ولی چیزی که من فهمیدم اینه که با اندازه گیری مقاومت پایه های مختلف میشه نوع ترانزیستور را تشخیص داد.یعنی :
npn or pnp
آن را.

با بررسی چند ترانزیستور از دو نوع مختلف میشه فهمید این روش درست است یا نه.

سالک ، ۱۴۰۴ اردیبهشت : دیشب یک ترانزیستور npn را تست کردم. C945 بود......
از بیس که پایه سوم است به هر پایه دیگر راه می دادولی بین امیتر و کلکتور راه نمیده.
وقتی پخی به سمت شما باشه و پایه ها به سمت پایین باشه ، چپی میشه پایه ۱ و راستی میشه پایه ۳.

آخرین ویرایش:

saalek110

Well-Known Member
تست:

Screenshot_۲۰۲۲-۰۴-۱۱_۲۰۰۴۳۹-1.jpg

سالک ، ۱۴۰۴ : فکر کنم ترانزیستور بالا ، از نوع pnp است که بیس پایه وسطی است. در پست قبلی گفتم چطور پایه یک تا ۳ را تعیین کنید.
در ترانزیستور pnp ، بیس وسطی است و به دو پایه دیگر راه می دهد ولی باید قطبهای مولتی متر رعایت شده باشد چون مثل دیود عمل می کند ، یعنی از یک طرف راه می دهد و از یک طرف راه نمی دهد.

آخرین ویرایش:

saalek110

Well-Known Member
سالک: دیشب یک ترانزیستور را تست کردم و دو پست قبل را آپدیت کردم.
توجه کنید chatgpt اسم پایه های ترانزیستور c945 را اشتباه می گفت .....زیاد به chatgpt اعتماد نکنید.

saalek110

Well-Known Member
Screenshot_۲۰۲۵-۰۵-۲۸_۰۷۰۷۵۱.jpg

سالک: عکس بالا از اینستاگرام است.‌
تشبیه ترانزیستور به دو دیود.
نمی دونم این عکس درست است یا نه.
البته اگر دو ترانزیستور دو دیود برعکس بود که اصلا جریانی از امیتر به کلکتور نمی توانست جریان پیدا کند.
ترانزیستور سه لایه دارد. فکر کنم لایه بیس وسط دو لایه دیگر است و تحریک لایه وسط باعث ایجاد جریان بین دو لایه بیرونی می شود.

فکر می کنم در npn و pnp ، جریان برعکس است.

Screenshot_۲۰۲۲-۰۳-۳۱_۱۲۴۴۳۹-1.jpg
در عکس بالا ، در ترانزیستور بالایی که pnp است و بیس پایه وسطی است می بینید الکترود سیاه یعنی منفی روی بیس است
ولی در عکس پایینی که npn است و بیس پایه کناری است الکترود مثبت روی بیس است.
البته در هنه ترانزیستورهای npn ، جای پایه ها مشابه نیست و باید به دیتاشیت نگاه کرد ولی بهرحال هر پایه بیس بود ، الکترود مثبت را روی اون قرار می دهیم و به دو پایه دیگر جریان میده و در ترانزیستور pnp برعکسه ، یعنی باید الکترود منفی را روی بیس بزاریم. یعنی جریان به طرف بیس است در ترانزیستورهای pnp .

پس فکر کنم اول باید با توجه به مدل ترانزیستور ، باید دیتاشیتش را نگاه کنیم تا بفهمیم پایه بیس اش کدام پایه است و دو مایه دیگر چطوری قرار گرفتند ، و بعد در pnp ها الکترود منفی را روی بیس بزاریم برای تست و در npn ها ، الکترد مثبت را روی بیس بزاریم. و باید به دو پایه دیگر راه بده ولی جهت جریان به بیس در pnp و npn برعکس است.

سالک: گویا جهت جریان از کلکتور به امیتر هم در pnp و npn فرق دارد. این را با نگاه به عکس اولی میگم. ولی باید یک منبع مطمئن نگاه کنید، ولی من فعلا به نگاه به عکس اولی میگم جهت جریان گویا در npn و ‌pnp برعکس است. بعدا ممکن است این پست را ادیت کنم. وقتی تجربه ام بیشتر شد و مسلط تر شدم دیگه کلمات شاید و گویا را احتمالا حذف می کنم.

آخرین ویرایش:

جدیدترین ارسال ها

بالا