در این بررسی قصد داریم یکی از بهترین مدلهای اورکلاک شده و مجهز به کولر بسیار بیصدا و مدرن کارتهای گرافیک سری STRIX کمپانی ASUS را به شما معرفی کنیم. ASUS RADEON R9 390X 8GB STRIX GAMING با برخورداری از 8 گیگابایت حافظه پرسرعت GDDR5 و قطعات فوقالعاده باکیفیت Super Alloy Power II به کار رفته در مدارات رگولاتور و تغذیه، آماده است تا برای تجدید قوا به سیستم گیمینگ مدرن شما ملحق شود.
مقدمه
حدوداً 4 سال از معرفی اولین کارتهای گرافیک مبتنی بر معماری بسیار موفق AMD GCN یا همان AMD Graphics Core Next میگذرد و تاکنون کارتهای گرافیک مبتنی بر 3 نسل مختلف از این معماری معرفی و روانه بازار شدهاند. در این مدت دهها مدل GPU و IGP از سری RADEON HD 7000/8000 و RADEON RX/2XX/3XX از هر 3 نسل این معماری طراحی و با توجه به بازار هدف و در رنج قیمتهای مختلف و متنوع به بازار عرضه شده است. نکته قابل توجه در این بخش این موضوع میباشد که کمپانی AMD با توجه به سیاستهای کلان خود حتی در جدیدترین محصولات رده بالای خود مانند سری R9 3XX نیز از تراشههای با معماری نسل دوم GCN و در برخی مدلهای R9 2XX نیز از تراشههای مبتنی بر نسل اول GCN استفاده کرده است. موضوعی که شاید به مزاج برخی از کاربران حرفهای سازگار نباشد.
تقریباً چند ماه پیش بود که جدیدترین کارتهای گرافیک کمپانی AMD با عنوان سری RADEON 300 که برای شروع مدلهای RADEON R9 FURY X/FURY/390X/390/380/370/360 را همراه خود داشتند معرفی و بلافاصله روانه بازار شدند. در این بین تنها مدلهای RADEON R9 FURY X ،FURY مبتنی بر نسل سوم معماری جدید (GCN 1.2) بودند و سایر مدلها از تراشههای ارتقاء یافته و اصلاح شده مبتنی بر نسل دوم این معماری (GCN1.1) بهره میبردند. در این بررسی قصد داریم یکی از بهترین مدلهای اورکلاک شده و مجهز به کولر بسیار بیصدا و مدرن کارتهای گرافیک سری STRIX کمپانی ASUS را به شما معرفی کنیم. ASUS RADEON R9 390X 8GB STRIX GAMING با برخورداری از 8GB حافظه پرسرعت GDDR5 و قطعات فوقالعاده باکیفیت Super Alloy Power II به کار رفته در مدارات رگولاتور و تغذیه، آماده است تا برای تجدید قوا به سیستم گیمینگ مدرن شما ملحق شود. در ادامه مثل همیشه ابتدا به معرفی اجمالی معماری تراشه گرافیکی این کارت گرافیک میپردازیم، سپس از زوایای مختلف کیفیت ساخت این مدل را بررسی میکنیم و در نهایت نیز پس از ارائه نتایج تستهای کارایی، توان مصرفی و حرارتی به تحلیل نتایج و جمع بندی نهایی خواهیم پرداخت.
مقدمه