صحبت اینتل از "رایانش مبتنی بر ادراک" تازگی ندارد. پیش از این نیز در مورد بلندپروازی های اینتل برای ورود به این عرصه برای شما نوشته بودیم. شواهد حکایت از آن دارد این غول دنیای چیپ های کامپیوتری بر روی نوعی تکنولوژی کار می کند که می تواند احساسات و زبان بدن شما را بفهمد.
اینتل این پادشاه دنیای پی سی ها، همیشه در رقابت ها اول نبوده. به طور مثال این شرکت کمی دیرتر از رقبا به بازار داغ تلفن های هوشمند و تبلت ها وارد شد. اما گویا این بار اینتل قصد ندارد از قافله عقب بیافتد. این شرکت برای متقاعد کردن سازندگان دستگاه های همراه در استفاده از چیپ های اش، مدتی است که به یک حوزه جدید وارد شده، آن هم با رویکردی کاملاً متفاوت.
در رایانش ادراکی سعی می شود با استفاده از حرکات، تشخیص چهره، و تشخیص صدا، رابطه میان انسان و کامپیوتر تا حد امکان طبیعی تر، عمیق تر و درونی تر شود. آنیل نادوری یکی از مدیران اجرایی اینتل اعتقاد دارد برای تحقق رایانش ادراکی باید کاری کرد که کامپیوترها بتوانند "عمق" را درک کنند.
از دید او کامپیوترها می بایست تک تک انگشتان دو دست کاربر را بشناسند و حرکات آنها را درک کنند. او عقیده دارد در رایانش ادراکی تنها شناسایی دست کاربر یا تشخیص حضور او کافی نیست.
با این طرز فکر، اینتل تمرکز زیادی را روی توانایی تشخیص عمق در کامپیوترها گذارده است، و قصد دارد در نیمه دوم سال آینده با مشارکت شرکت Creative و بهره بردن از دوربین های سه بعدی این شرکت، کامپیوترهای شخصی و تبلتهایی را با مختصات مورد نظرش به بازار معرفی کند.
اینتل این دفعه کار را با تهیه و توزیع SDK و تمرکز بر روی اکوسیستم مورد نظرش آغاز کرده است. اما آنیل نادوری اعتقاد دارد که اکوسیستم مورد نظر اینتل به اندازه کافی پیشرفته شده و اکنون زمان رفتن به سمت سخت افزار و دستگاه ها فرا رسیده.
در حال حاضر مشخصه های رایانش ادراکی مورد نظر اینتل تنها با پردازشگرهای Core این شرکت کار می کنند. اما اینتل تصمیم جدی دارد تا با توجه به رونق دستگاه های همراه، در آینده این نزدیک رایانش ادراکی را بر روی چیپ های کم مصرف Atom هم پیاده کند.
رایانش ادراکی برعکس نام ناملموسش، خیلی هم پدیده جدیدی نیست. کینکت مایکروسافت ایکس باکس، یا حتی دستیار صوتی سیری، و یا گوگل now، گونه هایی از رایانش ادراکی به حساب می آیند. اما اینتل قصد دارد از این حیطه فراتر برود.
اینتل بر روی تعاملات کمتر از یک متر تمرکز کرده و می خواهد کاری کند کامپیوتر تمام حالات چهره و انگشتان دست کاربر را درک کند. این مشخصه ها به طور حتم برای همه شرایط مورد نیاز نخواهد بود. به طور مثال افراد برای ساخت اسلاید در پاورپوینت نیازی ندارند که از تکنولوژی های مربوط به جسچر یا حالات چهره استفاده کنند. اما وقتی زمان ارائه اسلایدها فرا برسد، استفاده از حرکات دست و انگشت ها بسیار مفید خواهد بود.
ظاهراً اینتل به صورت همه جانبه در حال ورود به یک حوزه جدید است. شاید از این به بعد نام اینتل را تنها در کنار نام پی سی ها نبینیم. اینتل برای تداوم حضورش و نمایش قدرتش، برای تعبیه تکنولوژی رایانش ادراکی در دستگاه های همراه خیز برداشته.
به طور حتم ژانویه ۲۰۱۴ در CES لاس وگاس خبرهای داغی را در مورد دستاوردهای اینتل در حوزه رایانش ادراکی خواهیم شنید. باید منتظر بود و دید که اینتل چه شگفتی هایی را برای مان تدارک دیده.