اینترنت لاک‌پشتی ایران، گران‌تر می‌شود!

anar2010

Banned
افزایش قیمت اینترنت در ایران که از لحاظ بهرمندی از سرعت اینترنت در جایگاه 175 دنیا قرار دارد مهمترین ابزار کارآمد عصر ارتباطات را در کشور برای استفاده‌کنندگان از سرویس‌های این فناوری سخت می‌کند.
سال 73 اوّلین وب‌سایت ایرانی داخل ایران راه‌اندازی می‌شود و یک سال بعد مجلس شورای اسلامی با تصویب تأسیس شركت امور ارتباطات دیتا تحت نظر شركت مخابرات ایران مسؤلیت توسعه خدمات دیتا در سطح كشور را به طور انحصاری در اختیار آن شركت قرار می‌دهد. و به این ترتیب اینترنت در ایران رسمیت پیدا می‌کند.

با گذشت 17 سال از پیدایش اینترنت در ایران، امروزه این فناوری به‌عنوان ابزاری کارآمد و مهم در زندگی شهروندان شناخته می‌شود، به طوری که با توجه به جامعه جوان ایران و استقبال آنها از سرویس‌های این فناوری، بیش از 35 میلیون کاربر اینترنت در ایران از خدمات آن استفاده می‌کنند.

اهميت خدمات ارتباطات و IT در توسعه و پيشرفت ملت‌ها به حدی است که دولت‌ها و ارائه‌دهندگان اینترنت درتلاشند تا اینترنت را با بیشترین سرعت، بالاترین کیفیت، بهترین خدمات پشتیبانی و کمترین قیمت به کاربران خود ارائه دهند تا راه توسعه را بر رقبای خود در بازار پهنای باند تنگ کنند.

این درحالی است که تازه‌ترین بررسی‌های سایت اسپید تست (Speedtest.net) نشان می‌دهد که ایران در زمینه بهره‌مندی از سرعت اینترنت در دنیا، در جایگاه 175 قرار دارد.

این بررسی‌ها نشان می‌‌دهد، سرعت متوسط اینترنت در کره‌جنوبی 14 / 6 مگابیت برثانیه می‌باشد که این کشور را به‌عنوان کشوری که بالاترین سرعت اینترنت را به کاربران عادی عرضه می‌کند، معرفی کرده است. کره‌جنوبی سریع‌ترین اینترنت خود را با قیمت 28 / 50 دلار در ماه ارائه می‌کند در شرایطی که برپایه گزارش اداره ملی آمار در این کشور، متوسط درآمد کره‌جنوبی برای یک خانواده کارگر با حداقل تحصیلات 27هزار و 384 دلار است.

اما در ایران شرایط به‌طور کلی متفاوت‌تر از هر کشور دیگری است تا جایی که سرعت متوسط اینترنت در ایران 61 صدم مگابیت بر ثانیه است، و از این لحاظ جایگاه 176 در میان 185 کشور جهان از آن ماست. و شاید نکته جالب توجه نیز این باشد که افغانستان، با دارا بودن رتبه 145 و میانگین سرعت 1/28 مگابیت بر ثانیه از ایران بالاتر است. همچنین کاربران اینترنت در ایران برای خطوط مثلا پرسرعت 128کیلوبیت بر ثانیه چیزی حدود 15هزار تومان می‌پردازند که معادل تقریبی 15دلار می‌شود در حالی که قیمت اینترنت 4 مگابیت بر ثانیه در همسایگی ایران چیزی حدود 25دلار در سال است.

مقایسه بین سرعت و قیمت اینترنت در کره جنوبی و ایران نشان می‌دهد که سرعت اينترنت رايگان كره جنوبی حدود ٥٠٠ برابر اينترنت پولی در ایران است. در حالی که قیمت اینترنت 128 کیلو بیت در ثانیه‌ای ایران بین 10 تا 20 هزار تومان در ماه هزینه دارد قیمت اینترنت 224 مگابیت برثانیه‌ای کشورهای چون مالزی تنها حدود 1500 تومان در ماه تعیین شده است. قيمت يک سرويس 256 در ايران تقريبا 2 برابر امارات، 3 برابر مصر و 12 برابر تركيه است! در قیمت‌های خرده‌فروشی، هزینه پهنای باند در ایران تا بیش از 50 برابر قیمت جهانی می‌رسد و این یعنی فاجعه‌ای بزرگ در عصر فناوری اطلاعات.

اما در روزهای اخیر خبرهایی درخصوص گران شدن قیمت اینترنتت در ایران شنیده شد که از افزایش 3 تا 14 برابری قیمت اینترنت در ایران حکایت دارد. به طوری که شرکت‌های مخابرات استانی هزینه سرویس‌دهی به شرکت‌های ارائه‌دهنده خدمات اینترنت پرسرعت موسوم به ‌ای‌دی‌اس‌ال را بین 3 تا 14 برابر افزایش داده‌اند.

به نظر می‌سد این افزایش ناگهانی قیمت باعث حذف شرکت‌های بخش خصوصی از دایره ارائه خدمات اینترنت شود. زیرا افزایش 14 برابری یعنی اعمال تعرفه‌های جدیدی براساس هزینه تمام شده و در نهایت افزایش هزینه برای مشترکان اینترنت؟!
ارائه اینترنت پرسرعت در برخی کشورها می‌تواند نسبت به خدمات مشابه در سایر کشورها با قیمت بالاتری ارائه شود که در این مورد باید به سطح زندگی، میزان تورم و متوسط درآمد خانواده‌ها در آن کشور توجه کرد؛ به‌طوری که یک خانواده متوسط در کشوری با تورم ثابت به‌دلیل درآمد سالانه قابل توجه، قادر به پرداخت هزینه بالای 30 دلار در ماه برای دریافت اینترنت بالای 3 مگابیت برثانیه باشد.

حال اگر هزینه اینترنت در کشور ما نسبت به میزان درآمد سرانه اشخاص، بالا رود موجب جلوگیری از گسترش این سرویس در ایران و بالطبع باعث می‌شود در رابطه با میزان دسترسی به اینترنت، رتبه مناسبی در جهان نداشته باشیم. و همه این عوامل دست‌به‌دست می‌دهند تا امکان اجرای طرح‌های دورکاری، پیاده‌سازی‌ طرح دولت الکترونیک و ارائه خدمات اینترنتی به شهروندان میسر نشود.

به هر حال خوش‌بینانه‌ترین اظهارات مقامات اجرایی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات حکایت از افزایش پهنای باند اینترنت کشور از 128 کیلوبیت فعلی به 512 کیلوبیت بر ثانیه در سال پایانی برنامه پنجم توسعه یعنی سال 1394 و کاهش قیمت آن را داشت که با این وجود سال 94 هم سالی است که احتمالا در آن ایران رتبه آخر جهانی را در زمینه سرعت اینترنت با بالاترین قیمت و با فاصله بسیار از آن خود خواهد کرد.
هر سال بهتر از سال قبل!!!
 

znhost

Member
به این نمیشه گفت اینترنت.
1- 70% سایتا بخاطر فیلترینگ الکی مسدود شدن.
2- 29 درصد ایران رو تحریم کردن.
3-1% هم سر هر موضوع کوچیک به کلی بسته میشه که در ماه 2-3 بار اتفاق می افته.
پیشنهاد من به دوستان:
خرید فوتبال دستی برای اجرای بازی های نیمه مجازی:)
 

Member
همونجوری که پیش بینی کرده بودم اینترنت در ایران داره ریشه کن میشه
من که 1 تومن به نرخ اضافه بشه مودممو آتیش میزنم اینترنت ماهواره میگیرم
 

the_king

مدیرکل انجمن
لطفا با این آمار های نادرست و مغرضانه جو سازی نکنید، اینها فقط سیاه نمایی یه.

اولا که تعداد سایت های مسدود شده انگشت شماره، یعنی می توانید به کمک انگشت های دست تان و احیانا
انگشتان پا و اگه کم آوردین انگشت های سایر اعضاء خانواده، همه محله ای ها، هم شهری هاتون، استان و کشور
سایت های مسدود شده را بشمارید. پس لطفا با بزرگنمایی تعدادی قلیلی سایت منحرف و آلوده که به درستی
مسدود شده اند سیاه نمایی نکنید.

ثانیا، این آماری که توسط سایت های خارجی ارائه میشه هیچکدوم صحت نداره، اغلب توسط دشمنان کشور مان
تهیه شده و در همه شان هم مستقیم و یا غیر مستقیم اسرائیلی ها و یا آمریکایی ها یا انگلیسی ها نقش داشته اند،
حالا چه در تنظیم آمار و چه تامین کردن تجهیزات سخت افزاری و نرم افزاری. پس یقینا هر چه می گویند دروغه.

ثالثا اینترنت اصلا چیز خوبی نیست که حالا بخواهیم سرعت اش رو هم افزایش بدیم، اینترنت موجب نابود شدن
کانون گرم خانواده، بزهکاری های اجتماعی و از بین رفتن حریم شخصی و ... میشه. اعتیاد به اینترنت هم
یکی از نتایج منفی رواج اش در جامعه است. باید شکر گزار رحمت خداوند باشیم که مدام لنگر بر پیکر این
زهر دیجیتال وارد می کند تا صدمه کمتری بر ملت مان وارد شود.

رابعا، اینترنت حاصل تفکر شیطان بزرگه و قطعا با توسعه اش مقاصد پلیدی رو دنبال می کنه. برای همین هر چه
کمتر ازش استفاده بشه بهتره. متاسفانه فعلا کشور ما در لیست کاربران اینترنت جزو 20 کشور اول دنیا است
که انشاا.. بزودی این مشکل بر طرف خواهد شد و معضل اینترنت از خانواده های ایرانی برچیده می شود.

TOP 20 COUNTRIES WITH THE HIGHEST NUMBER OF INTERNET USERS
 

جدیدترین ارسال ها

بالا