اگه برنامه نویسی می کنی.بیا تو کمک کن

AliHSlc

Member
سلام و عرض ادب خدمت برنامه نویسان مبتدی - حرفه و فوق حرفه ای...

سوال داشتم که انحصارا به زبان خاصی محدود نمیشه... و هر کس که با هر زبانی کار کرده باشه میتونه جواب بده...
البته مخاطب سوال من بیشتر کسانی هستند که به صورت جدی برنامه نویسی می کنند.

آیا یک برنامه نویسی باید با تمامی رویداد ها و متد های شی های مختلف آشنایی داشته باشه یا فقط مهم هاشون رو باید بلد باشه تا کارش راه بیفته...

متاسفانه وقتی از وی-بی 6 خواستم دات نت رو بخونم.... با کلی متد و رویداد جدید روبرو شدم که قبلا توی وی-بی 6 از اونا خبری نبود... و البته ماشالله تعداد اونا هم خیلی زیاده.... بعضی شی ها مثل DataGridView کلی فقط متد و کلاس Common دارن... دیگه چه برسه به All.
برای مثال... امروز می خواستم داده هامو توی datagridview مرتب سازی کنم بر اساس یک فیلد خاص... ولی چندتا متد Sort پیدا کردم که نمی دونستم هر کدومش چه کاری انجام میده...
خلاسه... اینقدر کلاس ها توی هم هستند که وقتی یه متد آشنا می بینم بازش می کنم.... می بینم 10 تا متد غیر آشنا توش هست... از ام اس دی - ان هم استفاده می کنم.. ولی اندازه سوات خودم :wink:

ممنون میشم اگر راهنمایی کنید... فکر کنم جناب مدیر همه متد هارو با کلاساش قرت میده... اینقدر که استاده..
یا علی

MnavidM

Active Member
سلام.

لطفا دوستان ، اگر نظری در این مورد دارند ، بنویسند .

با تشکر .
نوید.

saalek110

Well-Known Member
سلام
من نباید نظر می دادم چون تازه کارم و راستش این قضیه برای من هم سئوال بود. یعنی اینکه همه این کلاسها و متدها را لازمه بلد باشیم یا نه.

---------------------
ولی نظرم را می نویسم تا با نظر بقیه به یک جایی برسه.
البته من تجربه کافی ندارم و اینها که می گم برای اینه که یک جوابی به این سئوال داده باشم به خودم.

------------------
به نظر من مثلا یک نجار ابزارهایی داره و یک آهنگر ابزارهایی و یک نقاش همچنین. هیچ کس نیست که کار با همه ابزارهای همه مشاغل را بلد باشه . یعنی مثلا با رنگ پاش نقاش و اره آهنگر و غیره.
یعنی منظورم اینه که درسته که همه اینها ابزارند ولی ما هر کدام را نیاز داریم استفاده می کنیم.

اما در برنامه نویسی دات نت چیزی که به ذهن من می رسه اینه که :

اول ببینید چه برنامه ای می خواهید بنویسید.
دوم با سرچ ببینید با کدام کلاسها و متد ها کار شده بعنوان ابزار آن کار.
سوم با مراجعه با رفرنس ها مثل همین msdn برویم آن کلاس و متدها را آشنا شویم و با تمرین ماهر شویم.
چهارم برنامه خود را بنویسیم.

ممکنه من خیلی چیزها را در نظر نگرفته باشم ولی فعلا این دید یک آدم مبتدی است تا بعدا که تجربه ام بیشتر بشود.

AliHSlc

Member
با تشکر از شما... تقریبا میشه گفت در برابره شکسته نفسی شما ... من یکی که دیگه باید برم بز بچرونم تا برنامه نویسی...

آقا نوید هم لطف کنن و نظرشون رو بگن خیلی ممنون میشم...

Mojgan110

New Member
آیا یک برنامه نویسی باید با تمامی رویداد ها و متد های شی های مختلف آشنایی داشته باشه یا فقط مهم هاشون رو باید بلد باشه تا کارش راه بیفته..

جوابتونو خودتون داديد ديگه !

اگه كسي همه متدها و ... را اجمالا مطالعه نكنه ، چجوري ميتونه بفهمه كه مهم هاش كدوم هستن ؟

AliHSlc

Member
در درجه اول این استاد سالک معمولا جواب های دندان شکنی به صورت غیر مستقیم ارائه میده که آدم نمی دونه چی باید بگه...فقط من حیث المجموع ایول

والا عقل ناقص بنده اینطور فتوا میده که متدهای مهم رو معمولا توی خیلی از مثال ها استفاده می کنند... خیلی از کتاب ها بیشتر به توضیح اونها می پردازن.... به عقیده من مهم ها رو اینطور میشه شناخت...
ولی یه خورده واسه من سخت باور اینکه آدم همه ی متدها و کلاس های دات نت رو بلد باشه.... یا کلا و اجمالا چیزی ازش بدونه....ماشالا خیلیه آخه....یکی دوتا نیست ...

saalek110

Well-Known Member
من هم کلا به این نتیجه رسیدم که خیلی کلاس ها عمومی است و خیلی جاها استفاده میشه که بعد مدتی سورس دیدن دست آدم می آید.
ولی فکر کنم بعضی کلاسها را حتی برنامه نویسان خبره هم از وجودش بی خبر باشند و دارند خودشان برایش کد می نویسند.
علی جان من گفتم که موضوع تاپیک برای من هم که هنوز یک هفته نمیشه سراغ دات نت رفتم سئواله. ایت سایت را هم جناب unique در تاپیک سایتهای سی در انجمن سی ماهها قبل معرفی کرده و خواستم طرز کارش را یاد بگیرم. فکر کنم با آن بشه متدهای کلاس را پیدا کرد . خواستم تجربیات دوستان را کسب کنم.
شاید بهتر باشه یک تاپیک بزنیم برای انتقال تجربیات سرچی. چون همه هر روز سرچ می کنیم ولی اکثرا با روشهای غلط. من خودم خیلی بد سرچ می کنم.

آخرین ویرایش:

AliHSlc

Member
داداش من.... معمولا مشکل از سرچ ها نیست... خیلی مواقع تقصیر دیگرانه.... مثلا برو توی یاهو یا گوگل یا هر موتور دیگه ای.... توی بخش عکس ها... بنویسی قارچ... به جای عکس قارچ.... فقط صفحه اول از عکس دختر پر میشه... حالا دیگه چه ارتباطی با هم دارند من دقیقا نمی دونم

saalek110

Well-Known Member
مشکلات سرچ خیلی زیاده. برای همین گفتم انتقال تجربه بشه تا صرفه جویی در وقت بشه.
گاهی هم باید کلی تر سرچ کرد. یعنی اول باید یک سایت خوب را پیدا کرد با سرچ کلی بعد لینکاش را دنبال کرد.
خلاصه خیلی فوت و فن داره که من زیاد بلد نیستم.

flashdes

Active Member
سلام
من يه نظر شخصي كوچولو دارم
به نظر من هر كسي هر چيزي كه به دردش ميخوره رو فقط بايد ياد بگيره اينجوري توي اون چيزها مهارت پيدا ميكنه و كم كم كه سرش به رويداد هاي ديگه هم گير كرد خوب مياي اونا ر هم ياد ميگيره بقيه چيزها توي دات نت به اختيار دست برنامه نويس رو باز ميذارن تا اون كارش رو بهتر انجام بده مثلات يه نفر كه توي ويبي خالي داره چيز مينويسه مي بايستي رويدادهاش رو يادداشته باشه حالا توي دات نت اومدن چند تا وسيله ديگه هم بهت دادن تا كارت رو بهتر راه بندازي

saeedsmk

New Member
سلام
خوب هستيد
. والا اينكه همه رو يدادها رو كسي بلد باشه ! يك ذره باورش سخته . چون به هر حال ادم يادش ميره چه چيزي چه كاري رو ميكرد . اما به نظر من از اسم رويداد و يكم نسب شناسي ( منظورم قانون ارث بري و از اين جور مطالب ) ميشه فهميد هر رويدادي تقريبا چي كار ميكنه . مثلا توي vb 6 هم با اينكه شما رويداد هاي كمتري نسبت به دات نت داريد اما باز هم ممكنه يك رويداد يادتون بره دقيقا چي كار ميكرد !
تازه اگر شي جديدي به برنامه اد كنيد باز هم سر رويداد هاش ممكنه مشكل داشته باشيد !.
اما يك چيز معلومه مثلا روي دكمه ميشه كليك كرد و .....

خوب ولي توي يك برنامه معمولي و در حد عام .معمولا شما از رويداد هاي استفاده ميكنيد كه عمومي هستند . پس لذا همين رويداده ها مهم اند . و بقيه بر اساس نياز مورد استفاده قرار ميگيرند .

اميدوارم كمك كنه

AliHSlc

Member
کاش این انجمن ها یک دگمه هم داشت که :

از تمام کسانی که در این تاپیک شرکت کرده اند تشکر و قدردانی می کنم...
ولی انگار یه جورایی برای اینکه کار راه بیفته باید کلا با همهی آشنایی داشت.... چون خودم دیشم یه رویدادی رو شناختم که قبلا باهاش کار نکرده بودم... و کارم رو خیلی راحت کرد...
CELLENDEDIT:oops:

MnavidM

Active Member
سلام.

من کوچیکترین از اینم که بخوام ، در این مورد صحبت کنم .

اما یه سری تجارت هست ، که خدمتتون عرض می کنم.

من خودم وقتی می خوام روی یه زبان برنامه نویسی کار کنم ، سعی میکنم یک مرجع ازش تهیه کنم و بعد شروع کنم بصورت روزنامه وار از اول تا آخرشو بخونم ، حالا فرق نداره ، اون مرجع 1000 ص باشه یا 5000 صفحه .

مسله اینکه روزنامه وار بخونیش و یه چیزهایی در مورد اون زبان دستت بیاد و بعد اگر جایی گیر کردی ، یادت میاد ، آها من اینو یه جایی خوندم ، و بعد از یکم جستجو پیداش میکنم و به نتیجه می رسی .

لازم نیست بشینی و متد ها و یا رویداد ها رو حفظ کنی ؛ اول مرحله بالا رو انجام بده و بعد شروع کن به برنامه نویسی ، هرجا گیر کردی یا به مرجع رجوع کن و یا در موتور جستجو ها دنبال بگرد و یا بیا اینجا بپرس :wink:

به مرور اون مواردی که لازم داری ، حفظت میشه .

با تشکر از دوستانی که در این بحث شرکت نمودند.

موفق و سرآفراز باشید.
نوید.

جدیدترین ارسال ها

بالا