اهمیت حفظ امنیت اطلاعات در شبکه سازمان ها را می‌دانید؟

taraznet

Member
سازمان یا ارگان‌هایی که از خدمات شبکه استفاده می‌کنند، باید از خدمات امنیت شبکه نیز استفاده کنند. تهدیدهای متعددی ممکن است شبکه‌های کامپیوتری را به چالش بکشد. از همین‌رو به دلیل حفظ محرمانگی در امنیت شبکه باید با اصول امنیت اطلاعات به خوبی آشنا باشید. حفظ امنیت اطلاعات در سازمان از اهمیت بالایی برخوردار است که به عنوان مهم‌ترین آن می‌توان به اختلال در فرایند کاری تمامی افراد حاضر در سازمان اشاره کرد.

عدم رعایت اصول امنیت اطلاعات در شبکه سازمان می‌تواند پیامدهای دور از انتظاری برایتان داشته باشد بنابراین پس از راه‌اندازی شبکه، حتما از خدمات امنیت شبکه استفاده کنید. بسیاری از سازمان‌ها استفاده از خدمات امنیت شبکه را به بعد از زمانی موکول می‌کنند که با چالش‌های امنیتی مواجه می‌شوند! برای مواجه نشدن با مشکلات امنیت شبکه باید استراتژی‌ حفظ امنیت شبکه داشته باشید. برای تدوین یک استراتژی به منظور حفظ امنیت اطلاعات در شبکه سازمان باید به فاکتورهای زیر توجه داشته باشید:

  • تعیین کنید چه کسانی ممکن است دشمنان اطلاعاتی سازمان شما باشند.
  • انگیزه این افراد از سرقت اطلاعاتی سازمانتان را مشخص کنید.
  • انواع حملات اطلاعاتی مانند حملات فعال، غیر فعال و … را بشناسید.
در طول مقاله موارد فوق را به صورت مفصل مورد بررسی قرار خواهیم داد.

امنیت اطلاعات چیست؟​

شبکه‌های کامپیوتری سازمان‌های مختلف ممکن است با حملات و تهدیدهای داخلی و خارجی زیادی روبه‌رو شوند. امنیت اطلاعاتی در یک سازمان باید تضمین شده باشد چراکه در غیر اینصورت سازمان با چالش‌های جدی مواجه خواهد شد. از همین‌رو برای تمامی نرم افزارها و سخت افزارهای موجود در یک سازمان و حفظ امنیت اطلاعات در شبکه سازمان ها باید راهکارها و تدابیر امنیتی سفت و سختی اندیشیده شود.

به دلیل اهمیت ویژه حفظ امنیت اطلاعات علی‌الخصوص در سازمان‌های بزرگ و حساس، مباحث امنیت اطلاعات در این سازمان‌ها بیشتر مطرح است. حفظ امنیت اطلاعات در راستای جلوگیری از دسترسی‌های غیر مجاز به منابع و اطلاعات محرمانه و مهم سازمان صورت می‌گیرد.

اهمیت امنیت اطلاعات در سازمان​

تنها وجود یک عامل تهدیدکننده در سازمان می‌تواند چالش‌های مختلفی را برای آن سازمان رقم زند. عدم حفظ امنیت اطلاعاتی ممکن است پیامدهای جبران ناپذیری به دنبال داشته باشد. از همین‌رو به تمامی سازمان‌ها و ارگان‌های بزرگ پیشنهاد می‌شود که از خدمات امنیت شبکه مانند حفظ امنیت اطلاعات در شبکه سازمان بهره‌مند شوند. برخی از چالش‌هایی که به دنبال عدم حفاظت از اطلاعات یک شبکه ممکن است رخ دهند عبارت است از:

  • از دست رفتن داده‌ها و اطلاعات مهم
  • اختلال در فرایند کاری تمام افراد حاضر در سازمان
  • سلب اعتماد مشتریان و مخاطبان آن سازمان
  • سلب اعتماد سرمایه گذاران و شرکای کاری
  • خدشه دار شدن اعتبار سازمان در صورت فاش شدن اطلاعات و داده‌های امنیتی
  • کاهش درآمد به دنبال درگیری با چنین حفره‌های امنیتی
با توجه به موارد فوق، حفظ امنیت اطلاعات در سازمان از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. پس از نصب و راه‌اندازی خدمات شبکه، حفظ امنیت شبکه کامپیوتری و حفظ امنیت اطلاعات، داده و هویت‌ها از مهم‌ترین اقداماتی است که باید انجام دهید.

پیامدهای عدم رعایت اصول امنیت اطلاعات​

برخی از سازمان‌ها زمانی اهمیت استفاده از خدمات امنیت شبکه را به درستی درک کرده‌اند که با یک حفره امنیتی چالش‌برانگیز و گاه خطرناک مواجه شده‌اند! شما جزو این دسته از سازمان‌ها نباشید و سعی کنید با اموزش امنیت شبکه تلاش بیشتری مبنی بر حفظ امنیت اطلاعات شبکه خود داشته باشید.

عدم ایجاد یک سیستم امنیتی اصولی در سازمان ممکن است پیامدهای منفی و دور از انتظاری را برایتان رقم بزند. تصور کنید قصد دارید سخت افزاری برای سازمان خود خریداری کنید؛ چگونه از این مهم اطمینان خاطر کسب می‌کنید که این سخت افزار قرار نیست اطلاعات امنیتی شما را به خطر بیندازد؟ آیا برای حفاظت و دفاع از اطلاعات امنیتی سازمان خود استراتژی‌های لازم را دارید؟

تدوین استراتژی مناسب برای حفظ محرمانگی در امنیت اطلاعات​

مهم‌ترین کاربرد و مزیت استفاده از شبکه‌های کامپیوتری، اشتراک منابع نرم افزاری و سخت افزای است. از مهم‌ترین هدف‌هایی که لایه های امنیت شبکه از آن پیروی می‌کنند، کنترل دستیابی و نحوه استفاده از این منابع به اشتراک گذاشته شده است. از همین‌رو تمامی سازمان‌هایی که از خدمات شبکه استفاده می‌کنند (مخصوصا سازمان‌هایی که حفظ امنیت اطلاعات در شبکه سازمان به مراتب حساس‌تر است) باید استراتژی‌هایی برای حفظ اصول امنیت اطلاعات شبکه خود داشته باشند.

برای تدوین یک استراتژی استاندارد به منظور حفظ امنیت اطلاعات در شبکه سازمان ها، باید ابتدا با سه فاکتور مهم که در تعیین استراتژی‌های امنیتی تاثیرگذار هستند آشنا شوید.

  • دشمنان؛ بررسی کنید که چه کسانی ممکن است قصد سواستفاده از اطلاعات سازمانتان را داشته باشد.
  • انگیزه؛ انگیزه این افراد از این حملات و تهدید اطلاعاتی چیست؟
  • انواع حملات اطلاعاتی؛ با انواع حملاتی که ممکن است رخ دهد آشنا شوید تا برای مقابله با هر یک، استراتژی خاص خود را پیاده سازی کنید.

شناسایی دشمنان احتمالی سازمان‌ها​

همان‌طور که کمی پیش نیز اشاره کردیم، برای جلوگیری از حملات اطلاعاتی ابتدا باید دشمنان احتمالی سازمانتان را شناسایی کنید. به این فکر کنید که چه کسی یا چه کسانی ممکن است قصد آسیب رساندن به شما را داشته باشند؟ اولین قدم برای حفظ امنیت اطلاعات در سازمان همین مورد است. دشمنان اطلاعاتی یک سازمان می‌توانند جزو دسته افراد زیر باشند:

  • سارقین اطلاعاتی برای اخاذی
  • مجرمان
  • دزدان کامپیوتری
  • شرکت‌های رقیب و …
پس از آنکه دشمنان احتمالی را شناسایی کردید، در قدم بعدی باید انگیزه آن‌ها از تهدید را نیز بررسی کنید.

انگیزه سارقین اطلاعاتی برای برهم زدن امنیت شبکه کامپیوتری​

دریافتن انگیزه سارقین اطلاعاتی در اغلب سازمان‌ها چندان سخت و پیچیده نیست. به عنوان مثال اگر امنیت اطلاعاتی سازمان سنجش که یکی از بزرگ‌ترین سازمان‌ها به شمار می‌رود به خطر بیفتد، فهمیدن علت آن به حل کردن معماهای پیچیده‌ای نیاز نخواهد داشت. به‌طور کلی انگیزه‌های زیر ممکن است منجر به سرقت اطلاعاتی از سازمان شما شود:

  • جمع‌آوری هوشمندانه اطلاعات برای سواستفاده از این اطلاعات
  • به سرقت بردن ایده‌ها که نوعی دستبرد فکری به شمار می‌رود.
  • خصومت شخصی!
  • مورد توجه واقع شدن
شاید برخی از انگیزه‌های فوق به نظرتان کم اهمیت و خنده‌دار باشد، اما بسیار پیش آمده است که سازمان‌ها تنها با انگیزه مطرح شدن و مورد توجه واقع شدن مورد حمله اطلاعاتی قرار گرفته‌اند! بنابراین به هیچ عنوان نباید اهمیت حفظ امنیت اطلاعات در شبکه سازمان ها را دست کم بگیرید.


خدمات شبکه ترازنت
 

جدیدترین ارسال ها

بالا