آشنایی با انواع بردهای آردوینو
در این آموزش به معرفی انواع بردهای آردوینو میپردازیم و سپس اجزای مختلف برد را بررسی خواهیم کرد.
www.sanatbazar.com
UNO
آردوینو UNO معروفترین و پرکاربردترین نوع آردوینو است. چرا؟ پاسخ ساده است؛ آردوینو UNO امکان برقراری اکثر روشهای ارتباطی با ماژولهای مختلف را فراهم میکند، تعداد معقولی از انواع پینها بر روی آن موجود است، سرعت پردازش مناسب و حافظه کافی برای بسیاری از کارهای ساده را دارد، تعداد زیادی برد توسعهای و مطالب بسیار زیاد آموزشی در مورد آن وجود دارد و در عین حال ابعاد نسبتا کوچک و قیمت پائینی دارد. همه این موارد باعث شده است تا UNO اولین انتخاب افرادی باشد که میخواهند کار با آردوینو را شروع کنند. تمام بردهای آردوینو با UNO مقایسه میشوند و این برد به عنوان مرجع شناخته میشود.
پردازنده مرکزی UNO
میکروکنترلر ATmega328 با سرعت پردازش 16MHz دارای 32KB حافظه فلش و 2KB حافظه SRAM میباشد. این برد ١٤ پین دیجیتال که ٦ مورد آن قابلیت PWM دارند، ٦ ورودی آنالوگ و پینهای مجزا برای ارتباط از طریق پروتکل I2C و UART و هدرهای ICSP را در اختیار میگذارد. بردهای آردوینو UNO در دو نوع معمولی و SMD موجود هستند که تنها تفاوت آنها در میکروکنترلر از نوع DIP یا SMD به کار رفته در آنها است. مزیت نوع DIP این بردها -که نوع مرسومتر آن است- این است که به راحتی میتوان میکروکنترلر این بردها را از آن جدا نمود و تعویض کرد. از آنجا که روند تولید قطعات SMD رو به افزایش است،
نسخه SMD آردوینو UNO هم روز به روز بیشتر در دسترس است و این مزیت این نسخه است. در شکل زیر دو نوع میکروکنترلر DIP (سمت راست) و SMD (سمت چپ) را بر روی برد آردوینو UNO مشاهده میکنید.
بردهای آردوینو UNO قابلیت تغذیه هم از طریق USB و هم از طریق فیش تغذیه را دارند. برای اتصال به رایانه تنها چیزی که نیاز خواهید داشت، یک کابل USB است که معمولا همراه با آردوینو UNO عرضه میشود. بر پایه طراحی خوب آردوینو UNO بردهای زیادی برای کاربردهای مختلف توسعه پیدا کردهاند که همان UNO با یک تغییر کوچک هستند. برای مثال در
آردوینو Ethernet، درگاه کابل شبکه و کارت SD تعبیه شده است و آردوینو Pro، تقریبا همان UNO است که هیچ پین و درگاه ارتباطی یا تغذیهای بر روی آن وجود ندارد و خودتان باید هدرهای آن را لحیم کنید.