آیا هاست شما SMS Panel دارد؟ اگر دارد نامش چیست؟
از طریق اینترنت می شود SMS فرستاد ولی فکر نکنم مخابرات این امکان را برای کار ها و سایت های کوچک راه اندازی کند چون هزینه بالایی دارد. می توانید از شرکت هایی که این امکان را گرفته اند خرید کنید (شرکت هایی که شماره اشان با 1000، 2000 و 3000 شروع می شود و یا شرکت های کوچکتر)، حتی می توانید شماره SMS مخصوص خود سفارش دهید که بسته به تعداد ارقامش سالانه هزینه متفاوتی دارد گمان کنم چیزی حدود از 30 تا 300 هزار تومان. این شرکت ها هم کدی به شما می دهند مثل تابع خیالی زیر که هر گاه اجرایش کنید در هرکجای برنامه سمت سرورتان، SMS فرستاده می شود.
کد:
SMSSender("Salam. Inja Matne sms gharar migirad.","0913456***")
آنها حتی نرم افزار کاملی هم طراحی کرده اند و تحت وب هم هست که می توانید بر حسب متن فرستاده شده به شما به طور خودکار به فرستنده جواب دهید مثل همین خدمات SMS سازمان هایی مثل هواشناسی که وقتی کد شهر را برایشان می فرستی اوضاع آب و هوایی را برایتان می فرستد. در نرم افزارشان هم می توانید چک کنید SMS ها رسیده و یا به چه اشخاصی SMS داده اید. هر SMS هم مبلغش نسبتاً پایین می باشد فکر کنم حدود 15 تومان و با حجم بالاتر قیمتش کمتر می شود. این شرکت ها را می توانید پیدا کنید و از ایشان هر تعداد SMS می خواهید بخرید.
اما این روش هم مقداری هزینه می خواهد که برای کار های شخصی و کم حجم، توجیه پذیر نیست. البته جایی خواندم ایرانسل هم می خواهد این سرویس را راه اندازی کند که شما با خرید کارت شارژ و یا داشتن اعتبار بتوانید با همان مبلغ مرسوم، از طریق برنامه نویسی وب، SMS بفرستید حتی یکی، که از حسابتان کم می شود و نیازی به پیش خرید تعداد فراوانی SMS نیست و هزینه جانبی دیگری ندارد.
اگر ایرانسل این سرویس بسیار سودمند را راه اندازی نکند راه دیگری که می ماند همان ارسال SMS از طریق مودم GSM و استفاده از برنامه های ارسال کننده SMS و یا برنامه نوشته شده توسط خودتان می باشد. قیمت مودم SMS شاید 100 هزار تومان و یا کمتر باشد که به یک سیم کارت هم نیاز دارد که اگر تعداد SMS ها بالا باشد صرفه با سیم کارت پیام رسان ایرانسل است که مبلغ هر SMS حدود 10 تومان می باشد. نحوه کار هم احتمالاً مثل همان تابع خیالی بالا می باشد.
به هیچ وجه نیازی به خرید مودم GSM نمی باشد چون گوشی های موبایل جدید و نیمه قدیمی همه GSM دارند و اگر بتوانید آنها را به کامپیوتر وصل کنید (پورت COM یا USB یا حتی بلوتوث و ...) و از CD نصبشان و یا سایت شرکتشان درایورش را بگیرید و نصب کنید کار تمام است و نبایستی پول خود را بی خودی خرج کنید. حتی شرکت های تبلیغاتی هم می توانند از موبایلشان برای این کار استفاده کنند.
این روش مزایا و معایبی دارد. مسلماً اگر شما بخواهید در برنامه تحت وبتان و با اتفاق افتادن رویدادهایی در تحت وب، SMS ارسال شود از این روش نمی توانید استفاده کنید و یا مشکل می توانید. همچنین قابلیت برنامه نویسی برای پاسخ به فرستنده هم اگر راه اندازی کنید، کامپیوترتان باید همواره روشن و موبایلتان وصل باشد. در ضمن گوشی موبایلتان هم بند می شود و همچنین نیاز به شارژ باطری دارد که مودم دیگر شارژ نمی خواهد. اگر دستگاه موبایل قدیمی بی کاربردی دارید برای این کار مناسب است. مزایای آن هم نداشتن هیچ هزینه اضافی بر فرستادن SMS است.
خود من اگر می خواستم SMS ارسال کنم ابتدا از آن سرویس ارسال SMS از طریق وب ایرانسل استفاده می کردم و اگر آن راه اندازی نشود با همین راه آخر یعنی گوشی موبایل و برنامه مخصوص. شاید راه های بهتری هم باشد که من خبر ندارم.