آیا مگاپیکسل در تعیین حجم عکس نقش دارد؟

mansour_tiktak

New Member
دُرود (برگردان پارسی سلام)؛
من قصد خرید دوربین دیجیتال با نام Olympus را داشتم که مدل های برگزیده من 250 - 240 - 770 - 740 - 780 بود. اما پس از بررسی نوشته های برخی از خریداران از خرید آنها منصرف شدم. حال تمایل به خرید Canon 710 IS را دارم. پس از وارسی در اینترنت متوجه شدم مدل Canon 720 IS در امریکا ساخته شده و تفاوت چشم گیر آن با این مدل ISO 1600 و 10MP ZOOM می‌باشد. البته این مدل را نیز از بین مدل های 640 - 750 - 850 - 570 گزینش نموده‌ام. این پرسش برایم پیش آمده که آیا ISO بالاتر و MegaPixel بالاتر باعث افزایش حجم تصویر می گردد. نمونه: اگر عکسی با دوربین 710 گرفته شود و حجم آن 1.55 مگابایت باشد تا دوربین 720 حجم آن 2مگابایت می‌شود؟ برای نگهداری و بایگانی عکس ها من مجبور به کوچک کردن آنها می‌شوم تا حجم آنها کمتر شود و اگر حجم بالاتری داشته باشد حجم بالاتری را برای بایگانی می‌طلبد.

GFX Master

مدیر انجمن گرافیک دو بعدی ومسئول فروشگاه
نكته اولي كه بايد تو خريد دوربين بهش توجه كنيد اينه كه از دوربين چه انتظاري داريد؟!
اگر دوربيني براي گرفتن عكس از طبيعت نياز داريد مشخصاتش با دوربيني كه براي گرفتن عكس ورزشي نياز داريد فرق داره.

در مورد سوالي هم كه كرديد براي افزايش حجم بايد بگم با افزايش مدل دوربين نميشه گفت قاعدتا حجم عكساش هم بيشتر ميشه!
موضوع افزايش حجم رو بايد بين عكساي يه دوربين مقايسه كرد.
مثلا من با دوربين Canon S3 IS دو تا عكس گرفتم كه سايز هر دوي اونا يكي بود و با اين مشخصات:

عكس اول (سايز: 2816*2112 پيكسل):
shutter Speed: 1/2 Sec - F/4 - Exp. Time: 1/2 Sec

عكس دوم (سايز 2816*2112 پيكسل):
shutter Speed: 1/20 Sec - F/3.2 - Exp. Time: 1/20 Sec

عكس اولي حجمي حدود 2 مگابايت داشت ولي عكس دومي حجمي حدود 3.5 مگابايت.

در واقع حجم عكس به مشخصات فني اون عكس برميگرده و نميشه گفت با بالاتر بودن ISO حجم عكس زياد ميشه. بايد بقيه عوامل مثل سرعت شاتر و ديافراگم رو هم در نظر گرفت.

در كل براي خريد دوربين اينجور چيزا رو مدنظر قرار نديد.
2 تا عامل مهم رو براي خريد دوربين در نظر بگيريد:
1- ميزان بودجه اي كه ميتونيد صرف كنيد.
2- اينكه چه انتظاري از دوربين داريد و براي چه كاري دوربين رو نياز داريد.

30noohe

Member
ببین این رو هم من بگم که اگه قصد ادیت کردن عکس هات رو داری بهتره مگاپیکسل بالاتری رو انتخاب کنی !!

Marzban

Well-Known Member
تا اونجائي كه من اطلاع دارم در افزاريش حجم عكس دو عامل موثر است.
1.رزوليشين عكس
2.كنتراست تصوير و يا شدت رنگ هاي وجود در تصوير.
تحتمالا تا به حال مشاهده نموده ايد كه شما دو عكس با نور سنجي هاي مشابه و با رزوليشين ثابت از منظر در يك زمان مشابه مي گيريد.
ولي حجم هاي اين دو عكس ممكن است با هم مشابه نشوند.اينجاست كه بايد ميزان شدت رنگ و يا كنتراست توجه كرد.
مي تونيد امتحتن كنيد.
مثل اينكه حجم تصاوير سياه و سفيد كمتر است رني است.

جدیدترین ارسال ها

بالا