نرم افزار Dezender واقعاً وجود داره ولی تکنولوژیش فعلاً منحصراً دست یک گروه چینی به نام Qinvent هست که سایتی با همین نام هم دارن :
http://www.qinvent.com/cyrj/deZender/index-en.php
من یک مدت پیش یک اکانت 600 تایی ازشون گیرم اومد و خوب خیلی نرم افزار ها رو Dezend کردم. ولی متاسفانه اکانت اعتبارش تموم شد !
کلاً Dezend کردن کار سختی نیست، فقط به کسی نیاز داره که علاوخ بر دانش بالای PHP ، از زبان Assembly هم سر در بیاره. قضیه به این ضکل هست که Zend Engine یک موتور اجرای فرامین PHP هست که فایل های Zend شده رو هم از طریق Zend Optimizer اجرا می کنه. کافیه زمانی که کد در موتور Zend داره اجرا میشه، بتونید کد رو بکشید بیرون! این کد بر روی RAM قرار می گیره و همین طور که گفتم طرفی که این کارو می تونه انجام بده باید بتونه اطلاعات RAM رو بخونه و اون رو Analyse کنه تا به Source Code برسه
البته همین Dezender مربوط به Qinvent هم 100% مواقع درست جواب نمی ده. مثلاً من نرم افزار My Customer فارسی شده رو که Dezend کردم، کاراکتر های فارسیش به هم ریخت! یا نرم افزار Siqma هم به همین شکل با زبان فارسی مشکل پیدا کرد. ولی خوب برای نرم افزار های انگلیسی خوب جواب میده