4 شیوه‌ی عجیب اما رایج کلاهبرداری در خرید و فروش خودروی دسته دوم !!!

sara amini

New Member
در نتیجه‌ی افزایش قیمت خودرو، کاهش واردات و تاخیر در تحویل خودرو‌های داخلی، تمایل بسیاری از افراد برای خرید خودروی صفر هم کمتر شد. در نتیجه بازار خرید و فروش خودرو دست دوم هم رونق دوباره‌ای گرفت. در این میان فراموش نکنید که کلاهبرداری خرید و فروش خودرو نیز روز به روز بیشتر می‌شود. کلاهبرداری خرید و فروش خودرو اما مرزهای ترفندهای کلاهبرداران را جابه‌جا کرده است. اگر کلاهبرداری خرید و فروش خودرو را یک چاه درنظر بگیریم، در امر پیدا کردن انتهای این چاه، عاجز خواهیم ماند، به دو دلیل؛ اولا روز به روز قوانین خرید و فروش خودرو تغییر می‌کند. ثانیا متاسفانه تمامی شگردهای کلاهبرداران خرید خودرو را هم که پیدا کنید، باز این افراد سودجو به یک طریقی سر خریدار و فروشنده را کلاه می‌گذارند.

موارد زیر از جمله‌ی این کلاهبرداری‌هاست:

1. پارکینگ دوقبضه و ادعای خسارت
در این روش که متاسفانه به تازگی زیاد باب شده، کلاهبردار در قامت یک خریدار به سراغ خودروی شما می‌آید. خریدار خودروی شما را می‌بیند و علی‌رغم آگاهی از آسیب‌های خودرو آن‌ها را در قولنامه قید نمی‌کند و یا به صورت کامل قید نمی‌کند.

خودرو به پارکینگ دو قبضه منتقل می‌شود اما خریدار در روز تعویض پلاک با کارشناس خودرو حاضر می‌شود و با مستند کردن آسیب‌های خودرو، از شما ادعای دریافت خسارت یا کاهش قیمت خودرو را دارد و حق هم با اوست!

شما بهتر است که همان موقع خسارت را بدهید و این خسارت را به لیست تجربه‌های خود اضافه نمائید. شدیدا توضیه می‌شود که به هیچ عنوان راه شکایت را در پیش نگیرید؛ زیرا وارد یک بی‌راهه پرهزینه می‌شوید. قانونا حق با شخصی است که با شگرد خود به کلاهبرداری خرید و فروش خودرو پرداخته است. شما فقط با هزینه زیاد دادگاه و وکیل روبه‌رو خواهید شد که به جز هزینه مالی، هزینه‌ای زیادی هم از لحاظ روحی برای شما خواهد داشت.

2. جابه جایی خودرو در فاصله بین تنظیم قولنامه و تعویض پلاک
یکی دیگر از روش‌های کلاهبرداری خرید و فروش خودرو، جابه‌جایی خودرو در فاصله بین تنظیم قولنامه و تعویض پلاک است. در این شگرد شما به همراه یک کارشناس خبره برای خرید یک خودرو مراجعه می‌کنید و خودرو را بازبینی می‌کنید و کارشناس هم سلامت فنی و بدنه خودرو را تایید می‌کند اما فروشنده با ترفند‌هایی شماره شاسی را در قولنامه ذکر نمی‌کند.

قولنامه در محضر نوشته می‌شود و بیعانه هم پرداخت می‌شود. فردای آن روز به تعویض پلاک مراجعه کرده و همه چیز قانونی و درست پیش می‌رود. غافل از اینکه پس از خرید خودرو متوجه تصادفی بودن خودرو می‌شوید. در مرحله اول به کارشناس شک می‌کنید، اما کارشناس را خودتان انتخاب کرده‌اید. نکته اینجاست که خودروی تحویلی به شما با خودروی کارشناسی شده متفاوت است. در روز معامله یک خودروی سالم بدون رنگ را به شما نشان داده‌اند و در روز تعویض پلاک یک خودروی چپ شده با همان مشخصات ظاهری را به شما تحویل داده اند.

3. هول کردن خریدار خودرو، یک شگرد قدیمی و کاربردی
هول کردن خریدار برای خرید خودرو یکی از شگرد‌های قدیمی و پرکاربرد کلاهبرداران است که همچنان قربانی می‌گیرد. شما به عنوان خریدار یک خودرو با قیمت مناسب پیدا می‌کنید و برای بازدید مراجعه می‌کنید. در زمان بازدید شما، فرد دیگری هم به همراه کارشناس خودرو برای بازدید مراجعه می‌کند. پس از پایان کارشناسی، خریدار دوم اصرار دارد که خودرو را بخرد و به این طریق شما را هول می‌کند تا از ترس از دست دادن یک موقعیت خوب، خودرو را بخرید. متاسفانه فروشنده، کارشناس و خریدار دوم همگی هم دست هستند و یک خودروی تصادفی با کلی ایراد فنی و بدنه را به شما فروخته‌اند.

4. فروش گنجشک رنگ‌شده به‌جای قناری (فروش خودرو لوآپشن به جای خودروی فول)
حتما داستان فروش گنجشک رنگ شده به‌جای قناری را به‌خاطر دارید. متاسفانه یکی از بیشترین کلاهبرداری خرید و فروش خودرو به همین موضوع بر می‌گردد. این روش که متاسفانه در خودرو‌های لوکس بسیار پرکاربرد است و سود زیادی را نصیب کلاهبرداران می‌کند، بیش از همه در خودرو‌های توسان، اسپورتیج و سانتافه کاربرد دارد؛ چون این خودرو‌ها در تیپ‌های مختلف و به سفارش کشور‌های مختلف وارد ایران می‌شوند. کلاهبرداران خودرو‌های لوآپشن را خریداری می‌کنند و با اضافه کردن آپشن‌های تقلبی خودرو را به عنوان فول آپشن و به قیمت بسیار بالاتر می‌فروشند.

اما چاره چیست؟!
تنها راه مصون ماندن از این کلاهبرداری استفاده از کارشناسان خبره است؛ چرا که حتی کارشناسان کم تجربه هم در تشخیص آپشن تقلبی از فابریک کارخانه به مشکل می‌خورند.

موارد فوق تنها بعضی از موارد موجود از انواع تقلباتی است که در زمان خرید و فروش خودرو توسط کلاهبرداران انجام می‌شود و متاسفانه هر روز روش‌های جدیدتری برای کلاهبرداری ظهور می‌کند که به راحتی هم قابل تشخیص نیستند اما بهترین راه برای مصون مانده از این روش‌های کلاهبرداری مراجعه کردن به مراجع و مراکزی است که به صورت قانونی مشغول به فعالیت هستند و وضعیت خودرو‌های موجود در آن‌ها چه از نظر مدارک و چه از نظر سلامت فنی و بدنه کاملا مشخص است.

برای مشاهده‌ی مجموعه‌ی کاملی از خودروهای کارشناسی‌شده اینجا کلیک کنید.
 

جدیدترین ارسال ها

بالا