مباحثي پيرامون فرمتهاي گرافيكي

rezagolm

New Member
دوستان سلام
اگر جسارت نباشد اميدوارم من را به عنوان يك تازه وارد در جمع خود پذیرا باشید .
راستش را بخواهید مطب مطرح شده خیلی جالب بود و همینطور پاسخهای داده شده جالب تر ودر ادامه مطلب دیگری که توجه من را به خودش جلب کرد مطلبی بود که دوست عزیز totia1 به عنوان پیشنهاد مطرح کرده بود و آن مطرح کردن موارد استفاده از فرمتهای مختلف فتوشاپ بود که بسیار مبحث مهمی است در امر گرافیک کامپیوتری و من هم خواستارم که در مورد این بحث بیشتر صحبت کنیم . پس از دوستانی که می توانند اطلاعاتی در این زمینه ارایه دهند خواستار نوشتن مطلب شان در این صفحه هستم .
باتشکر

rezagolm

New Member
عذرخواهی

دوستان ببخشید کمی ناشیانه و ناوارد عمل کردم منظورم از مطلب مطرح شده دروغ فتوشاپ بود .
باز هم ببخشید تازه کارم :oops:

bolghani

Member
سلام رضا جان
خوبي؟ به جمع بچه ها خوش آمديد... اميدوارم كه ما بتونيم از اطلاعات شما استفاده كنيم.

موفق باشيد.
طاها ابراهيمي

saman_sweden

Active Member
Re: عذرخواهی

rezagolm گفت:
دوستان ببخشید کمی ناشیانه و ناوارد عمل کردم منظورم از مطلب مطرح شده دروغ فتوشاپ بود .
باز هم ببخشید تازه کارم :oops:

معذرت که نظرم را پاک کردم

rezagolm

New Member
سلام
دوست عزیز طاها جان از اظهارلطفت سپاسگذارم و نیز امیدوارم که حقیر نیز بتوانم از اطلاعات شما بهرمند شوم.
ودوست عزیز آقای سامان هدف شما از نوشتن این مطلب چه هست ؟
ببخشید من منظورتان را نفهمیدم من به فتو شاپ اهانتی نکردم که شما ناراحت شدید. فتوشاپ یک برنامه پرقدرت در زمینه ویرایش تصویر است و فکر نمی کنم که کسی منکر این مساله باشد واین را هم بدانید که من یک کورل کار خاص نیستم من برای انجام کارم از تمام برنامه ها استفاده می کنم . جالب است که شما در مورد من چنین برداشتی داشتید که من یک کورل کار هستم.به هر حال از مطرح کردن نظرتان در این صفحه متشکرم . :!:

Majid

مدیر سایت
عضو کادر مدیریت
سلام آقا رضا
خوبي؟

آقا ورودتو تبريك ميگم به جمع خومون....

اميدوارم همونطوري هم كه طاها گفت بتونيم از اطلاعات مفيدتون استفاده كنيم..

در ضمن در مورد فرمتهاي فتوشاپ هم اگر ادامه بديم به نظر من هم جالبه...

خب يكي شروع كنه تا دنبالشو بگيريم..

چاكريم
مجيد

rezagolm

New Member
سلام دوست عزیز مجید جان

من فکر می کنم برای شروع این بحث باید از totia1 خواهش کنیم که شروع کند چون ایشان بودند که در مطلب دروغ فتوشاپ این مساله را مطرح کردند و برای اینکه حق ایده محفوظ بماند
پس من از شما تقاضا دارم که این مساله را به ایشان اطلاع دهید برای شروع بحث.
پیشاپیش از لطف شما سپاسگذارم .

از totia1 در دروغ فتوشاپ :

سلام
ببخشيد كه يهو مزاهم مي شم و فضولي مي كنم
اما بايد بدونيد كه فتوشاپ عكس ها رو به شكلهاي مختلف و براي كاربرد هاي مختلف ذخيره مي كنه مثلا وقتي شما يك عكس رو save for webمي كنيد در واقع بخش بزرگي از طيف هاي رنگي اون رو حذف مي كنيد .
درسته كه ممكنه نياز شما رو برآورده كنه ولي مثلا كسي كه مي خواد اين عكس رو به ليتوگرافي ببره و چاپ كنه ديگه بدردش نمي خوره .
من پيشنهاد ميكنم در يك فرست مناسب در مورد فرمت هاي مختلف تصاوير همه با هم صحبت كنيم

ImanYari

Member
سلام به همه!
خوب به نظر من بهتره از يه جايي شروع كنيم...
من ميخوام در مورد فرمت TIFF صحبت كنم
اين يكي از فرمتهاي با كيفيتي هستش كه فتوشاپ ميتونه بده
در اين فرمت هم به صورت flatten image ميشه تصوير رو ذخيره كرد هم به صورت layer
اين فرمت خاصييتي كه داره اينه كه تمام پيكسل ها رو دونه به دونه ذخيره ميكنه ! يعني اگر شما در حالت فشرده نشده اين فرمت كار كنين حجم فايلهايي كه از نظر اندازه يكي هستن (مثلا 1024x768) يكسان ميشه و فقط تعداد رنگهاي بكار رفته در اون روي حجم اثر ميذاره كه خيلي ناچيز هستش
اين فرمت يكي از فرمتهايي هستش كه معمولا براي ليتوگرافي استفاده ميشه
البته معمولا حجمش خيلي زياد هست و گاهي از psd هم بيشتر ميشه!
خوب اينا اطلاعاتي بود كه من راجع به اين فرمت داشتم
حالا اگر نظرتون رو بگين ممنون ميشم

totia1

Member
خوب دوستان

خيلي خوشحالم كه پيشنهادم را قبول كرديد فقط خواهش مي كنم اگر بحث شروع شد ولش نكنيد تا آخر :)

ولي الان وقت ندارم وقتي آمدم مطلبم را مي نويسم

فعلا :wink:

totia1

Member
فرمت فايلهاي گرافيكي

خوب دوستمان ImanYari فرمت TIFF را معرفي كرد ند. البته باز هم بايد راجع به اين فرمت صحبت كرد اما من مي خواهم فرمت ديگري را به شما معرفي كنم ٍEps فرمتي شبيه به TIFF است با طيف رنگ كامل (RGB كامل) معمولا تصاويري كه به همراه متن براي چاپ حرفه اي حاظر مي شوند با اين فرمت آماده سازي مي شوند در فتو شاپ اين فرمت اكسپورت مي شود

Ali_ix

Well-Known Member
سلام

بحث جالبي شروع شده كه اميدوارم ادامه پيدا كنه.... :wink:

ما كه خودمونو نوخود هر آشي كرديم گفتيم اينجا هم يه حرفي بزنيم.... :wink: :roll: :lol:

خوب در ادامه صحبتهاي توتيا بايد بگم كه يه كاربرد خيلي باحال فرمت EPS انتقال يه طرح از كورل به فتوشاپه كه تا حالا خيلي كار منو را انداخته ... :wink:

شما هر طرحي رو توي كورل با فرمت EPS اكسپورت كنيد ميتونيد به هر اندازه و Resoloution كه ميخوايد ازش تو فتوشاپ استفاده كنيد... :wink: :roll:

ببخشيد پريدم وسط بحثتون ... لطفا ادامه بديد... :wink:

علي. 8)

totia1

Member
بله همانطور كه دوستمون Ali_ix گفتند :

يه كاربرد خيلي باحال فرمت EPS انتقال يه طرح از كورل به فتوشاپه كه تا حالا خيلي كار منو را انداخته ...

شما هر طرحي رو توي كورل با فرمت EPS اكسپورت كنيد ميتونيد به هر اندازه و Resoloution كه ميخوايد ازش تو فتوشاپ استفاده كنيد...

فرمت EPS مانند يك حلقه ارتباطي بين كورل - فري هند فتوشاپ- فايرورك و نرم افزارهاي ديگر است :)

نكته مهم در مورد چاپ تصاوير اين است كه ما زماني از اين فرمت استفاده مي كنيم كه تصوير ما كاملا اصلاح شده و مي خواهيم آن را به وسيله يك چاپگر سازگار با PostScript چاپ كنيم . :wink:
خوب كسي هست كه در مورد ويژگيهاي ديگر اين فرمت چزي بداند :?:

فعلا :D

rezagolm

New Member
سلام دوستان

ببخشید فعلأ مشغله ام خیلی زیاد شده ولی حتمأ در فرصت مناسب حقیر هم در بحث جالبتان شرکت خواهم کرد .

با عرض پوزش و ابراز تشکر فراوان

totia1

Member
مثل اينكه بحث ما خيلي هم طرفدار نداره :roll:

با اينحال براي اينكه اين فرمت راتمام كنم بايد به اين مطلب اشاره كنم كه اگر يك فايل بافرمت Epsرا با بقيه فرمت ها مقايسه كنيم مي بينيم كه فايلهاي Eps اندازه بزگتري دارند

rezagolm

New Member
سلام دوست عزیز توتیا

خواهش می کنم من خیلی طرفدار هستم ولی وقتم یکمقدار کم شده . خوشبختانه بقیه دوستان هستند . میتوان از اطلاعات خوبشان استفاده کرد .من هم بزودی به جمعتان می پیوندم .
در پایان از شما خیلی متشکرم بابت اطلاعات خوب ومفیدتان
موفق باشید

ImanYari

Member
خوب من هم در مورد eps صحبت كنم كه عقب نمونم!!!
eps يكي از فرمتهاي بين المللي و عمومي postscript هستش
جالبه بدونين اين فرمت حتي در نرم افزارهاي مهندسي مثل autocad هم پشتيباني ميشه
مثلا شما ميتونين نقشه اي رو كه با اتوكد كشيدين يا طرح سه بعدي اون رو وقتي كه رندر ميكنين با فرمت eps به فتوشاپ بفرستين

مشابه اين فرمت فايلهاي dxf در مورد فرمتهاي سه بعدي هستش
dxf يكي از فرمتهاي آبجكتهاي سه بعدي عمومي هست كه توسط تمامي نرم افزارهاي سه بعدي ساز و مهندسي پشتيباني ميشه

totia1

Member
خيلي ممنون (( بلعخره مدير انجمني گفتن :wink: ))

خوب هنوز هم فرمت Eps تمام تمام نشده شايد چون واقا حرفه اي ترين فرمت در فايلهاي گرافيكي اين فرمت هست ولي فكر مي كنم تا هم اينجا توضيح خوبه البته ممنون مي شم اگر باز هم كسي هست كه مطلب جديدي راجع به اين فرمت مي داند برامون بنويسه .
براي تاييد مطالب گفته شده راجع به اين فرمت اينهم توضيح خود adobedoc

Encapsulated PostScript (EPS) language file format can contain both vector and bitmap graphics and is supported by virtually all graphic, illustration, and page-layout programs. EPS format is used to transfer PostScript-language artwork between applications. When you open an EPS file containing vector graphics, Photoshop rasterizes the image, converting the vector graphics to pixels.
EPS format supports Lab, CMYK, RGB, Indexed Color, Duotone, Grayscale, and Bitmap color modes, and does not support alpha channels. EPS does support clipping paths. Desktop Color Separations (DCS) format, a version of the standard EPS format, lets you save color separations of CMYK images. You use DCS 2.0 format to export images containing spot channels.To print EPS files properly, you must use a PostScript printer.

EPS is a Vector File Format, but it can contain Raster Images. It's the largest file size, and can't be compressed. Is Lossless. Use it when saving paths in Photoshop - used often in Illustrator, and imports into Quark Xpress. Photoshop 7.0 supports multiple layers.

فعلا :دالي:

totia1

Member
از ابراز علاقه همه دوستان متشكرم :lol: :lol:

با با يه هايي يه هويي حتي يك نفس كش هم پيدا نمي شه 8O

اينهم فرمت هاي مختلف فتوشاپ :idea: :idea: :idea:

خوب بگذريم - فرمت بعدي png

كسي مي دونه اين فرمت چه ويژگي دارد :?: :wink:

totia1

Member
خوب اگر اجازه بديد ادامه مي ديم

PNG يكي از فرمت هاي جديدبراي فايلهاي گرافيكي هست كه از كلمات Portable Network Graphics گرفته شده اين فرمت «فرمت روتين خروجي برنامه فاير ورك هست كه همراه دريم ويور ارائه شده و داراي خصوصيت درهم بافتگي تصوير است
يكي از ويژگيهاي اين فرمت اينه كه چندين رنگ وچندين درجه از ترانسپارانسي را پشتيباني مي كندو از اين نظر بسيار مهم است

خوب ديگه چي :?: :wink:

تابعد :wink:

rahmani

Member
درباره فرمت ها

با سلام؛
در مورد فرمت ها به مطالب زير توجه كنيد.
فرمت tiff از تصاوير با mode چهار رنگcmyk و RGB و gray scale پشتيباني مي كند
از اطلاعات vector يا برداري پشتيباني نمي كند از dueton پشتيباني نمي كند و براي web مناسب نيست. براي چاپ با در نظر گرفتن موارد بالا مناسب است.
فايل عادي آن فشردگي ندارد و پر حجم است. اما در LZW فشرده شده ولي هيچ اطلاعاتي از دست نمي دهد.
از alfa channel پشتيباني ميكند اما در برخي از نرم افزارها مشكل ساز است مخصوصا در هنگام خروجي.
تا حدودي(بسيار ضعيف) از clipping path پشتيباني ميكند.

فرمت EPS از
clipping path, RGB,CMYK,Vector data,dueton, پشتيباني ميكند.
براي web مناسب نيست. براي چاپ مناسب است.
از alfa channel پشتيباني نمي كند.
پر حجم است و هنگام ذخيره سازي اطلاعات از دست نمي دهد.

فرمت JPEG
از CMYK و RGB و gray scale پشتيباني مي كند
از dueton پشتيباني نمي كند. از vector data پشتيباني نمي كند.
كم حجم بوده و هنگام ذخيره سازي به نسبت فشردگي اطلاعات از دست مي دهد.
براي چاپ نامناسب اما براي web مناسب است.

فرمت DCS2
از cmyk, RGB,Alfa channel,Clipping path پشتيباني مي كند
پر حجم بوده و فاياهاي فشرده نمي سازد.
اطلاعات از دست نمي دهد.
براي چاپ بسيار مناسب است ولي در web كاربرد ندارد.

در مورد فرمت هاي ديگر اگر براي شما كاربر دارد در مطالب بعدي مي نويسم.

بالا