ضوابط میلگرد بستر و ضوابط اجرای آن

b-babaei

New Member
از آرماتور بستر (میلگرد بستر) برای افزایش میزان استحکام دیوارها استفاده می‌شود. عمده‌ترین کاربرد میلگردها در دیوارسازی با استفاده از مصالح مختلف است، زیرا دیوارهای ساخته شده با بلوک‌های آجری، سیمانی یا سفالی به تنهایی مقاومت کافی برای مقابله با نیروهای عمودی زلزله را ایجاد نمی‌کنند. به همین دلیل باید با استفاده از این آرماتورها ایمن‌تر شوند. توجه داشته باشید که رعایت استانداردهای میلگرد بستر در هنگام اجرا بسیار حیاتی است. در ادامه با نکات ضرروی اجرا و ضوابط میلگرد بستر آشنا شوید.
نکات ضروری برای اجرای میلگرد بستر
  • در کمترین حالت قطر میلگردها باید 4 میلی‌متر و در بیشترین حالت باید نصف ضخامت ملات بستر باشد.
  • حداکثر قطر مجاز برای آرماتور بستر 8 میلی‌متر است، زیرا حداکثر ضخامت مجاز برای ملات 16 میلی‌متر می‌باشد.
  • در بلوک‌های هبلکس با بند بستر کمتر از 3 میلی‌متر، مقطع میلگردهای آرماتور بستر می‌تواند مستطیلی یا کتابی باشد که این اقدام باعث فرو کامل میلگرد در ملات نازک می‌شود.
  • استحکام تسلیمی برای تولید میلگردها باید حداقل 450 مگاپاسکال و استحکام نهایی حداقل 550 مگاپاسکال باشد و نسبت استحکام نهایی به تسلیم نمی‌تواند کمتر از 1.2 باشد.
  • در صورتی که استحکام تسلیم کمتر از حد تعیین شده باشد، تنها با تأیید مهندس محاسب مجاز است و همچنین نسبت استحکام نهایی به تسلیم نمی‌تواند کمتر از مقدار مشخص شده باشد.
  • برای جلوگیری از زنگ زدگی، میلگردهای بستر باید گالوانیزه یا دارای پوشش اپوکسی باشند و در غیر این صورت، آرماتورهای بستر باید از جنس فولاد ضد‌زنگ باشند.
  • همچنین برای افزایش چسبندگی بین میلگردهای بستر و ملات، میلگردهای طولی آرماتور باید مفتول‌های سطح آجدار داشته باشند و میلگرد میانی که دو میلگرد طولی را به هم وصل می‌کند، می‌تواند به صورت مستقیم یا موازی قرار گیرد.
برای کسب اطلاعات بیشتر به سایت آکادمی عمران مراجعه کنید.
 

میلگرد بستر چیست؟ قیمت میلگرد بستر + ضوابط اجرایی

میلگرد بستر (Bed joint reinforcement) یک المان فلزی است که طبق آیین نامه ها و قوانین ساختمان سازی، در بستر دیوار مورد استفاده قرار می گیرد. میلگردهای بستر با توجه به کارایی که دارند، می توانند به صورت عمودی و افقی در ساختمان ها و به دو شکل نردبانی و خرپایی مورد استفاده قرار گیرند. اجرای میلگرد بستر برای وال پست های فلزی ضروری است. ولی در صورتی که نیاز به اجرای وال مش باشد، می توان بدون نیاز به میلگردهای بستر ساختمان ها را اجرا نمود.

مقاوم سازی ساختمان ها در برابر زلزله، از جمله موضوعاتی که پس از زلزله کرمانشاه بسیار مورد توجه قرار گرفت. یکی از مصالحی که باید برای عملکرد دیوارهای غیر سازه ای ساختمان ها در بابر زلزله به ویژه در راستای افقی مورد استفاده قرار گیرد، میلگرد بستر است. میلگردهای بستر در واقع یک نوع المان فلزی هستند که می توانند برای مهار دیوارها در راستای افقی و عمودی نصب شوند. این میلگردها نقش مهمی را در کنترل حرکات ساختمان در حین زلزله به همراه خواهند داشت. بنابراین، استفاده از آن ها برای تمامی ساختمان ها با دیوارهای آجری، هبلکس و بتنی توصیه می شود.
این موضوع در نشریه ۷۲۹ راهنمای طراحی لرزه ای دیوارهای بنایی غیرسازه ای مسلح به میلگرد بستر، به طور دقیق ذکر شده است که میلگردهای بستر خرپایی به میلگردهایی که به صورت نردبانی ساخته می شوند، ارجحیت دارند. میلگردهای بستر پس از قرارگیری در داخل دیوار، لازم است که با ملات بستر به طول کامل مدفون شوند. پیوستگی که میان میلگردها و ملات به وجود می آید، تاثیر زیادی روی مقاوم ساختمان و سازه دارد. بنابراین، طبق استاندارد مشخص شده، لازم است که که در هر 400 میلی متر، مفتول های طولی میلگردهای بستر به مفتول های میانی متصل گردند.
اگرچه برای اجرای وال پست ، استفاده از میلگرد بستر جهت مهار دیوارها ضروری است؛ اما روش دیگری نیز برای مهار دیوارها وجود دارد که نیازی به میلگردهای بستر نخواهد داشت و آن هم حذف میلگرد بستر دیوارهای غیر سازه ای با کمک سیستم وال مش است. در این سیستم می توان بدون نیاز به میلگرد بستر و هزینه جهت خرید آن ها، پس از دیوارچینی مقاوم سازی دیوارها را انجام داد. بنابراین، برای ساختمان هایی که میلگرد بستر کار گذاشته نشده اند، می توان از سیستم وال مش برای مهار دیوارها استفاده کرد.
https://www.wallpostmesh.com/blog/articles/what-is-bed-joint-reinforcement/
 

جدیدترین ارسال ها

بالا