سیر تا پیاز سرطان دهان

این روزها شنیدن نام سرطان نسبت به گذشته بار معنایی کمتری دارد چرا که میزان شناخت آن بسیار بیشتر شده و همچنین راه‌های درمانی متعددی هم برای این بیماری کشف شده است. در میان انواع سرطان‌هایی که اغلب با آن‌ها آشنایی دارید، سرطان دهان کمی ناشناخته‌تر است. به همین علت در این مقاله تصمیم گرفتیم که به این سؤال که سرطان دهان چیست؟ یا راهکارهای درمان آن به چه صورت است پاسخ دهیم.آشنایی و شناخت علائم و انجام آزمایش‌های تشخیصی به‌موقع می‌تواند به درمان موفق و بهبود کیفیت زندگی بیماران کمک کند؛ اما در نهایت این نکته را در نظر داشته باشید که تشخیص ابتلا به این بیماری بر عهده‌ی متخصص است و ممکن است شما علائم سرطان دهان را داشته باشید، اما این علائم لزوما به معنای وجود سرطان دهان نباشد و نشان‌دهنده‌ی بیماری دیگری باشد. در ادامه این مقاله از سایت دنتیوا با ما همراه باشید.

سرطان دهان چیست؟​

سرطان دهان Oral cancer به رشد غیرقابل‌کنترل و غیرعادی سلول‌های سرطانی در نواحی مختلف دهان اشاره دارد. این بیماری می‌تواند بر روی لب‌ها، زبان، لثه‌ها، کف دهان، دیواره‌های گونه، سقف دهان (کام)، و حلق تأثیر بگذارد. به‌ همین‌ علت سرطان دهان با عنوان‌های مختلفی از جمله: سرطان گلو، سرطان لوزه، سرطان زبان و یا حتی سرطان لثه شناخته می‌شود. شایع‌ترین نوع سرطان دهان معمولاً از نوع کارسینوم سلول سنگفرشی است که به دلیل ساختار و ویژگی‌های سلول‌های پوششی سطح دهان این نوع سرطان رایج‌تر است. سرطان دهان می‌تواند به‌سرعت گسترش یابد و دیگر اندام‌ها را درگیر کند، لذا برای تشخیص و درمان سریع و به‌موقع بیماری به متخصص گوش و حلق و بینی مراجعه کنید.
علائم سرطان دهان

انواع سرطان دهان و زبان​

سرطان دهان به انواع مختلفی تقسیم می‌شود که می‌توان آنها را به‌صورت زیر توصیف کرد:
  1. کارسینوما سلول سنگفرشی (Squamous Cell Carcinoma):
    این نوع شایع‌ترین نوع سرطان دهان است و از سلول‌های سنگفرشی که سطح داخلی دهان و زبان را می‌پوشانند، منشأ می‌گیرد. این نوع سرطان معمولاً به دلیل عوامل محیطی و عادات نادرست مانند مصرف دخانیات و الکل بروز می‌کند. واژه‌ی کارسینوما به معنای سرطان است.
  2. آدنوکارسینوما (Adenocarcinoma):
    این نوع سرطان از غدد بزاقی سرچشمه می‌گیرد و نسبت به دیگر انواع سرطان دهان کمتر شایع است. آدنوکارسینوما می‌تواند بر روی هر یک از غدد بزاقی اصلی یا فرعی در دهان تأثیر بگذارد.
  3. ملانوما دهانی (Oral Melanoma):
    این نوع سرطان، نوع نادری از سرطان است که از سلول‌های تولیدکننده ملانین در دهان شروع می‌شود و معمولاً در سقف دهان یا لثه‌ها ظاهر می‌شود و می‌تواند رنگدانه‌های تیره داشته باشد.
  4. سارکوما (Sarcoma):
    سرطان سارکوما از بافت‌های پیوندی مانند عضلات و استخوان‌ها نشأت می‌گیرد و ممکن است در ناحیه فک و دهان رخ دهد.
  5. لنفوم (Lymphoma):
    این نوع سرطان از بافت لنفاوی در ناحیه حلق و لوزه‌ها آغاز می‌شود و می‌تواند به‌سرعت به دیگر قسمت‌های بدن گسترش یابد.
  6. بازال(Basal cell carcinoma): این نوع سرطان معمولا روی لب‌ها ظاهر می‌شود و از سلول‌های بازال منشأ می‌گیرد.
مطالعه ادامه مقاله سرطان دهان Oral cancer
 

جدیدترین ارسال ها

بالا