با سلام.
البته من دقیقاً دوربین مدل 312 را ندارم ولی چون کلاً مدل های زنیط مانند هم هستند توضیحاتی می دهم. قبل از هر چیز بگویم که زنیط دوربین خوبی است و نقاط قوت آن ارزانی بدنه و تجهیزات، کیفیت خوب و تمام مکانیکی بودن آن است که بسیار برای آموزش عکاسی مناسب می باشد و از نقاط ضعف آن می توان نداشتن حالت اوتو در عکاسی و کم کیفیت بودن نورسنج آن را نام برد.
کلاً برای آموزش عکاسی، هم کتاب های خوبی وجود دارد و هم سایت عکاسی به آدرس
http://akkasee.com دارای مقالات و انجمن بسیار خوبی می باشد.
چون گفته اید راجع به نورسنجی توضیح بدهم، اطلاعات کمی که دارم را می گویم اگر مشکل دیگری بود نیز بفرمایید.
مسلماً پس از فیلم گذاری در دوربین، رد کردن فیلم (کوک کردن شاتر)، نشانه روی و کادر بندی، تنظیم فاصله یا فوکوس و قبل از چکاندن شاتر باید عملیات مربوط به تنظیم نور را انجام داد. نور را برای این تنظیم می کنیم که بسته به شرایط موجود، نور مناسبی به فیلم بخورد و باعث ثبت عکس شود و این نور نبایستی کم یا زیاد باشد که در هر دو صورت عکس ما خراب خواهد شد.
4 عامل بر نور دهی موثرند و همواره در نور دهی و تنظیم نور و نورسنجی این 4 عامل را بایستی در نظر داشت:
- نور محیط
- حساسیت فیلم
- سرعت شاتر
- روزنه دیافراگم
نور محیط که ثابت هست و یا می توان با فلاش و یا چراغ نور را زیاد کرد.
حساسیت فیلم هم که روی خود جعبه فیلم نوشته است و باید ابتدا که حلقه را در دوربین می گذارید، یک بار برای کل حلقه فیلم ، کلید حساسیت که در بالا و سمت چپ دوربین است را بچرخانید و روی عدد صحیح تنظیم کنید؛ مثلاً اگر حساسیت فیلم 100 است آن را روی 100 تنظیم کنید و همین طور 200، 400، 800 و بالاتر. هر چه حساسیت فیلم بالاتر رود، می توان از آن در نور های کمتر و یا سرعت های بیشتر (زمان های نور دهی کمتر) عکاسی کرد ولی در عوض کیفیت عکس کمی بدتر می شود (برای چاپ های بزرگ) و قیمت آن فیلم نیز بیشتر می شود. برای عکاسی معمولی و در روز و فلاش و ... حساسیت 100 خوب و مناسب است. تنظیم کلید حساسیت برای فهماندن میزان حساسیت فیلم به میکرکامپیوتر درون دوربین است که وظیفه نورسنجی را بر عهده دارد.
این دو پارامتر که تقریباً ثابت بودند و تنظیم آنها راحت است و نیاز به تخصص و تجربه ای ندارد و می ماند تنظیم سرعت شاتر، روزنه دیافراگم و توضیحاتی راجع به نورسنج خود دوربین که در پست بعد توضیح می دهم.
راهنمای اجزا:
[MIUC]z1146555406[/MIUC]