:: آمزش ساخت رنگين كمان ::

arashonline

Well-Known Member
با سلام
شرمنده آموزش كم ميزارم !
البته اين آموزش سادست ولي بدرد ميخوره !
-----------------------------------
1.jpg

براي ساختن يك رنگين كمان واقعي به يك عكس زيبا احتياج داريد كه جلوه‌اي طبيعي به كار شما ببخشد. لازم نيست براي پيدا كردن منظره به اينترنت رجوع كنيد. بهترين عكس در خود كامپيوتر شما قرار دارد.اگر ويندوز‌اكس‌پي را نصب كرده‌ايد به درايوي كه ويندوز روي آن نصب است برويد. به عنوان مثال اگر ويندوز را روي درايو‌C نصب كرده‌ايد مي‌توانيد از آدرس زير عكس WallPaper زيباي ويندوز را كپي كنيد:
‌C:\WINDOWS\Web\Wallpaper\Bliss.bmp‌
اين عكس را در داخل فتوشاپ باز كنيد.

2.jpg

با فشردن دكمه Create New Layer، در پايين پالت لايه‌ها يك لايه جديد بسازيد و سپس ابزار Gradient را انتخاب كنيد. دقت كنيد كه نوع گرادينت در حال اعمال روي Linear Gradient يا گرادينت خطي قرار داشته باشد. (نقطهA)سپس با كليك‌كردن روي پيش نمايش گرادينت (نقطه‌‌ B) پالت ويرايش گرادينت را باز‌كنيد. سپس روي گرادينت هفت رنگ (نقطه‌ C) كليك كنيد.

3.jpg

حالا بايد با كليك كردن و كشيدن نشانگر روي تصوير، رنگين كمان را بسازيد. دقت كنيد كه قبل از اين‌كه دكمه ماوس را روي تصوير بكشيد، بايد دكمه ‌‌Shift را نگاه داريد تا حركت نشانگر در يك جهت مستقيم محدود شود.

4.jpg

حالا يك رنگين‌كمان پررنگ و بدون انحنا روي لايه جديد ايجاد شده است. براي ايجاد انحنا فيلتر Polar Coordinates را از مسير Filter< Distort < Polar Coordinates باز كنيد. اين فيلتر مي‌تواند لايه رنگين‌كمان را در هر جهتي انحنا بدهد. عبارت Rectangular to Polar را انتخاب نماييد و OK كنيد. حالا رنگين‌كمان به يك شكل بيضي مانند تبديل شده است. البته چندان اهميتي ندارد كه چقدر به يك بيضي شبيه باشد. در مراحل بعدي اين مشكل حل مي‌شود.

5.jpg

براي تغيير شكل دادن رنگين كمان بايد از مسير ‌Edit< Free Transform ابزار تغيير شكل آزاد را باز كنيد. البته فشردن دكمه‌هايCtrl+T هم دقيقا همين كار را انجام مي‌دهد. حالا مي‌بينيد كه يك چهارگوش باريك در اطراف شكل تشكيل شده و اگر نشانگر ماوس را روي شكل ببريد، به يك پيكان سياه رنگ تبديل مي‌شود. با كشيدن و رها كردن شكل مورد نظر مي‌توانيد آن را به هر جاي ديگري انتقال بدهيد. همچنين با كشيدن گوشه‌هاي چهارگوش تشكيل شده مي‌توانيد اندازه لايه رنگين كمان را تا هر اندازه‌اي كه مي‌خواهيد بزرگ يا كوچك كنيد.

6.jpg

حتي اگر رنگين‌كمان را در جاي خوبي هم قرار داده باشيد، باز هم زيادي پر‌رنگ و واضح به نظر مي‌رسد و با استفاده از فيلتر محو كردن بايد كمي آن را محو كنيد. براي اين كار از مسير‌ ‌Filter< Blur< Gaussian Blur فيلتر محو سازي را باز كنيد و مقدار آن را به اندازه‌اي كم و زياد كنيد كه محو شدگي آن طبيعي به نظر برسد. سپس‌ ‌OK كنيد.

7.jpg

حالا از پالت لايه‌ها در حالي كه لايه رنگين كمان فعال است، جلوه آميختگي آن را روي Screen قراردهيد و مقدار شفافيت آن را به ‌‌هشتاد‌درصد‌‌ تغيير دهيد. براي تغيير جلوه آميختگي كافي است همان‌طور كه در شكل مي‌بينيد روي دكمه‌اي كه علامت مثلثي شكل دارد و در سمت راست متغيرها قرار گرفته است كليك كنيد و از منوي باز شده گزينه Screen را انتخاب كنيد. مقدار شفافيت هم با وارد كردن عدد به داخل كادر يا كشيدن متغير آن تغيير مي‌كند.

8.jpg

همان‌طور كه مي‌بينيد بخش‌هايي از تصوير بايد حذف شوند. مخصوصا قسمت‌هاي پايين رنگين كمان كه محور پايين عكس را قطع مي‌كنند. براي حذف اين بخش‌ها هم مي‌توانيد از ابزار پاك‌كن استفاده كنيد و هم مي‌توانيد يك ماسك لايه روي آن بسازيد و با ابزار قلم مو و رنگ مشكي روي قسمتي كه مي‌خواهيد آن را بپوشانيد رنگ كنيد تا آن قسمت حذف شود. قبل از كار كردن با ماسك لايه‌ها (كه با كليك كردن دكمه ‌Create Layer Mask در پايين پالت لايه‌ها ايجاد مي‌شود) دقت كنيد كه رنگ پيش‌‌زمينه روي سياه و سختي نوك قلم‌‌مو روي صفر قرار‌داشته باشد.

9.jpg

اگر دقت كرده باشيد داخل رنگين كمان كمي انعكاس نور و روشني بيشتري دارد. ساخت اين روشني بسيار ساده است. يك لايه جديد بسازيد و با رنگ سفيد داخل آن را رنگ كنيد. سپس از همان روش مرحله هفت مقدار شفافيت آن را به ‌‌25‌درصد‌‌ كاهش دهيد. حالا يك رنگين‌كمان كاملا طبيعي روي صفحه دسكتاپ شما نقش بسته است. اين آموزش را مي‌توانيد روي هر تصوير ديگري استفاده كنيد. فقط دقت كنيد اگر در تصاوير ديگر، درختي يا بوته‌اي در پيش زمينه تصوير وجود دارد، روشني بازتابش رطوبت در داخل رنگين كمان را نبايد روي آن اعمال كنيد.

و در انتها

10.jpg
منبعشم فكر ميكنم مجله شبكه بوده منتها تغييرات خودمو يادمه !
موفق بايد / آرش

GFX Master

مدیر انجمن گرافیک دو بعدی ومسئول فروشگاه
آرش جان خیلی عالی بود منتها تا اونجایی که من میدونم برای بوجود اومدن رنگین کمان حتما آب لازمه!!! :دی

arashonline

Well-Known Member
ايول بابا آب چرا سارا خانم !
والا من تو هر جايي رنگين كمان رو ديدم
167.gif
2.gif

Erfan

Active Member
چه عجب !!! اين بابا هم يه آموزش توپ گذاشت !!!

دست خوش برادر !!!

جالب بود !!! يعني خوب بود !!!

مخلصيم, بارزام @

Erfan

Active Member
آرش جان خیلی عالی بود منتها تا اونجایی که من میدونم برای بوجود اومدن رنگین کمان حتما آب لازمه!!! :دی

منم موافقم !!!

توي در و دهات ما هم حتماً بايد آب باشه تا رنگين كمون درست بشه !!! ولي اينجا ... !!!:D :D :D :lol:

مخلصيم, بارزام @

Erfan

Active Member
خدا نكنه كه من مثل تو بشم !!!

خدا رو شكر كه همين هستم ... خدايا صد مرتبه شكر .. !!!
218.gif
226.gif

Rezaei

Member
--------------------------------------------------------------------------------

--------------------------------------------------------------------------------

ولی تا اونجایی که من یادمه گفتن باید بخار آب باشه!!!!!!!!!:دی

جدیدترین ارسال ها

بالا