فیستول مقعدی چیست؟ معرفی بهترین روش های درمان فیستول

saba88

Member

فیستول چیست؟​

بیماری فیستول یا در اصطلاح پزشکی ناسور، به مسیر، مجرای یا اتصال غیر طبیعی گفته میشود، که دو عضو از بدن را به هم مرتبط می کند. شایع ترین موضع ایجاد این بیماری در مقعد است. در این حالت بخشی، مجرای ایجاد شده از یک طرف به انتهای روده بزرگ و از طرف دیگر به پوست اطراف مقعد متصل میشود.
از کجا بفهمیم فیستول داریم؟
فیستول از بیماریهای پر نشانه ای است که سریعاً علائم ظاهری آن نمایان میشوند. علائم این بیماری بسته به میزان پیشرفت عارضه متفاوت هستند. از جمله مهمترین این علائم میتوانیم به این موارد اشاره کنیم:

درد
خونریزی
خارش و سوزش اطراف مقعد
قرمزی و التهاب اطراف دریچه مقعد
ترشحات مخاطی و خونی
مشاهده آبسه یا حفره روی سطح پوست اطراف مقعد
بوی نامطبوع
ممکن است همه بیماران این علائم را همزمان تجربه نکنند.

عوارض
مجرای فیستول بیماری جدی است که باید هرچه سریع تر درمان شود. اگر نسبت به درمان این بیماری بی توجهی کنید، ممکن است عوارض دیگری برای شما ایجاد شود. از عوارض درمان نکردن این بیماری می توانیم به این موارد اشاره کنیم:

تشدید علائم بیماری، افزایش درد، عفونت و …
پیشروی بیماری و افزایش طول و تعداد مسیر فیستول
پیشروی عفونت به سایر بافت های بدن
عفونت خون
سرطان پوست
برای درمان فیستول به چه پزشکی مراجعه کنیم؟
فیستول بیماری عفونی، ناحیه نشیمنگاهی است. فیستول فقط با روش جراحی درمان میشود. بنابراین برای درمان این بیماری هم باید از متخصص جراح عمومی کمک بگیرید. این متخصص در جراحی بخش های مختلف بدن تسلط دارد.

تشخیص
تشخیص فیستول با معاینه شروع میشود و پزشک هم در همین معاینه تشخیص قطعی می دهد. اما برای جراحی باید مسیر دقیق فیستول مشخص شود. بنابراین پزشک از سونوگرافی یا اسکن برای تشخیص دقیق بیماری استفاده می کند.
درمان فیستول
برای درمان، بیماران چاره ای جز جراحی ندارند! باید این مسیر تخلیه و برداشته شود. برای جراحی فیستول پزشکان لیزر درمانی را توصیه میکنند، که در حال حاضر بهترین روش قطعی برای از بردن فیستول است. دیگر روش درمان این بیماری جراحی سنتی بوده است؛ که امروزه به علت ایجاد عوارض متعدد به ندرت انجام میشود.

در ادامه به بررسی بیشتر این دو روش می پردازیم:

درمان فیستول با لیزر
لیزر جدیدترین روشی است که برای جراحی های عمومی استفاده میشود و به دلیل حذف عوارض متعدد مثل عفونت و نیز حذف درد یا خونریزی مورد استقبال بیماران نیز قرار گرفته است.

در این روش تمامی مراحل درمان توسط لیزر انجام میشود. برای درمان فیستول با لیزر نیازی به بیهوشی نیست و جراحی تحت بی حسی انجام میشود.

مراحل درمان شامل برش مسیر فیستول، سوزاندن این مسیر و تخلیه عفونت و مسدود کردن ورودی های فیستول است. در آخر هم بسته به نوع فیستول و محل قرارگیری آن، زخم را بخیه کرده و یا به همان شکل رها می کنند.

در طول جراحی بیمار درد یا خونریزی ندارد. علت این موضوع این است که لیزر حین برش ورودی اعصاب و عروق آسیب دیده را ترمیم می کند و از درد یا خونریزی جلوگیری میشود.
فیستول مقعدی چیست؟ معرفی بهترین روش های درمان فیستول - پارسی زی
 

جدیدترین ارسال ها

بالا