تفاوت چاپ افست و چاپ دیجیتال در چیست؟

gamutprint

New Member
چاپ دیجیتال چیست و چه فوایدی دارد؟
چاپ دیجیتال یکی از روش‌های تبدیل تصاویر دیجیتال به محصولات چاپی است. این روش معمولاً شامل چاپ حرفه‌ای در تیراژهای کم‌تعداد توسط نشر رومیزی و دیگر منابع دیجیتال است که به وسیلهٔ چاپگرهای لارج فرمت و/یا چاپگرهای لیزری و جوهرافشان حرفه‌ای انجام می‌شود. چاپ دیجیتال دارای هزینه بیشتری برای چاپ هر صفحه در مقایسه با روش‌های سنتی مثل چاپ افست است ولی این قیمت بالاتر معمولاً با صرفه جویی در هزینه‌های دیگری که در تهیه پلیت‌های چاپ انجام می‌شوند برای تیراژهای کم‌تعداد جبران می‌شود. این روش امکان چاپ بلافاصله پس از تقاضا در تیراژ محدود را فراهم می‌آورد و امکان تغییر تصاویر و محتویات صفحه (اطلاعات متغیر) در هر برگ چاپی را در اختیار می‌گذارد. صرفه جویی در نیروی انسانی و توان رو به گسترش ماشین‌های چاپ دیجیتال در بالا بردن کیفیت، پایین آمدن هزینه تمام شده هر برگ چاپی و بالا رفتن تیراژ به این معناست که چاپ دیجیتال در حال رسیدن به نقطه رقابت با چاپ افست و حتی پیشی گرفتن از آن است.

انواع چاپگرهای دیجیتال

  • چاپگر جوهرافشان
  • چاپگر لیزری
  • چاپگر حرارتی
  • چاپگر تصعید رنگ
  • چاپگر الکتروفتوگرافی

لیتوگرافی چیست؟

لیتو گرافی فرایندی است كه در طي آن صفحه هايي فلزي از جنس آلومينيوم موسوم به زينك يا پليت ساخته مي شود. از اين صفحه ها در چاپخانه هاي مجهز به سيستم چاپ افست براي انجام عمليات چاپ بر روي كاغذ استفاده ميشود. بنابر اين ليتوگرافي يك مرحله ي واسطه اي در چاپ افست است . فايلهاي طراحي شده ابتدا در ليتوگرافي تبديل به صفحات فلزي شده و سپس اين صفحات به چاپخانه ارسال مي گردد تا در آنجا بوسيله ي آنها عمليات چاپ بر روي كاغذ صورت بگيرد.
در ليتوگرافي ابتدا فايلها به چهاررنگ اصلی سازنده ي خود تقسيم مي شوند و سپس تصوير مربوط به هر رنگ با نوعي پليمر مخصوص بر روي صفحه ي فلزي چاپ مي شود . جنس سطح اين ورقه ي فلزي از موادي پوشانيده شده است كه به هيچ عنوان مركب چاپ را به خود جذب نميكند. در عوض جنس مواد پليمري كه طرح را با آن را بر روي زينك چاپ مي كنند جاذب مركب مي باشد. از همين خاصيت در چاپ استفاده مي شود. براي ساخت زينك دو روش وجود دارد روش قديمي كه امروزه هنوز هم كم و بيش مورد استفاده قرار مي گيرد از دستگاهي به نام ايميج ستر (Image Setter)استفاده مي شود. اين دستگاه هر چهار فايل تفكيك شده از فايل اصلي را با رنگ مشكي بر روي طلق شفاف پرينت مي گيرد. در حقيقت دستگاه ايميج ستر چيزي جز يك پرينتر سياه و سفيد بزرگ ليزي با قابليت پرينت بر روي طلق شفاف نيست. البته دقت چاپ و رزولوشن پرینت در اين دستگاه فوق العاده بالاست. پس از اينكه اين طلق ها آماده شد آنها را بر روي زينك هاي خام چسبانده و با گيره هاي مخصوصي فيكس مي كنند. سطح زينك خام از ماده ي پليمري جاذب مركب پوشانده شده است و در طي فرايند ساخت زينك قسمت هاي اضافي از روي سطح آن برداشته مي شود تا فقط بخشهاي طرح باقي بماند. در حقيقت عمليات چاپ بر روي زينك برعكس حالت معمول انجام مي شود.

مزایای استفاده از روش لیتوگرافی

  • وقتی برای چاپ از روش لیتوگرافی استفاده می شود، شما می توانید کاغذهایی با ابعاد بسیار بزرگ نیز استفاده کرده و چاپ را بر روی آنها انجام دهید.
  • استفاده از این روش در چاپ افست، امکان انجام فرآیند چاپ را بر روی انواع متریال امکان پذیر کرده است.
  • کیفیت چاپ بسیار بالا و با دقت صورت می گیرد.
  • در تیراژهای بالا، هزینه ها به میزان چشمگیری کاهش پیدا می کند و سطح چاپ شده دوام طولانی خواهد داشت.
تنها عیبی که می توان برای این روش برشمرد، طولانی بودن، زمان بر بودن و بالا بودن میزان هزینه ها مخصوصا زمانی است که حجم کار چاپ زیاد نیست. اگر کاری با حجم بالا را قصد داشته باشید با این روش انجام دهید، هزینه ها کاهش پیدا کرده و ضمنا در مدت زمان کوتاه تری نیز کار چاپ به پایان خواهد رسید.

هولوگرام چیست؟
واژه هولوگرام به معنای تمام نگار یا بعد نگار برچسبی است با قابلیت افزودن آیتم های امنیتی و فوق امنیتی، یک محصول تصویری با قابلیت ایجاد تصاویر سه بعدی، که با تکنولوژی هولوگرافی و با استفاده از لیزر به صورت برچسب تولید می شود و دارای جلوه های بصری منحصر به فرد از نام، آرم و یا طرح های گرافیکی در لایه های مختلف است. هولوگرام یک ساختار تقریبا مسطح است که از پستی و بلندی هایی در حد میکرون و یا کوچکتر تشکیل شده است. که بر اثر نوردهی مناسب طی فرآیندی پیچیده و بسیار دقیق اپتیکی بصورت یک تصویر سه بعدی ایجاد می گردد و در واقع نور منعکس شده از آن تداعی کننده شی واقعی است.

افست چیست؟
چاپگر افست (Offset Printing) با نام لیتوگرافی افست نیز شناخته می‌شود. در صنعت نشر کتاب و چاپ سررسید از چاپگرهای عظیم افست استفاده می کنند تا همزمان سرعت و صرفه ی اقتصادی را برایشان به ارمغان آورد.

تکنولوژی های بکار رفته در چاپ افست، از زینک های آلومنیوم ساخته شده است، که برای انتقال تصویر بر روی کاغذ از سیلندر بلنکت (پتو) استفاده و سپس تصویر بر روی کاغذ پرس می‌شود. به این عمل، چاپ آفست می‌گویند، زیرا جوهر مستقیماً بر روی کاغذ منتقل نمی‌شود. در چاپگرهای افست، فایل ارسال شده به چهار رنگ تشکیل دهندۀ CMYK تقسیم می‌شود و این رنگ ها بر روی سطح ورقۀ آلومنیومی چاپ می‌شود. چاپ افست، با عملکردی روان و آسان، در زمینۀ استفاده از آن نیز، نمرۀ بالای راحتی در استفاده را نیز در دست دارد، چراکه تنظیمات آسانی دارد و کار با آن دشوار نیست.
 

جدیدترین ارسال ها

بالا