با انواع هاست آشنا شوید

s.torahi

New Member
host cover


هاست چیست؟
هاست(Host) یک نوع سرویس آنلاین است که به شما اجازه می‌دهد سایت یا اپلیکیشن خود را در اینترنت به مخاطبان‌تان نشان دهید. فرض کنید می‌خواهید یک فروشگاه اینترنتی راه اندازی کنید. قبل از هر چیز یک دامنه زیبا و البته مرتبط انتخاب می‌کنید و سپس به سراغ یک طراح حرفه‌ای می‌روید. بعد از اینکه سایت را به کمک طراح، راه اندازی کردید باید آن را به دنیا نشان دهید. حالا نوبت خرید هاست یا همان میزبان سایت شما است. زمانی که هاستی را خریداری می‌کنید، فضایی بر روی سرور فیزیکی به شما تعلق پیدا می‌کند. شما می‌توانید در این فضا، همه فایل‌ها و داده‌های ضروری‌تان را برای سایت ذخیره کنید و آن را به درستی به کاربران‌تان نشان دهید.
در این مقاله سعی می‌کنیم به اختصار انواع HOST همچون هاست وردپرس، هاست لینوکس و HOST ویندوز را با هم مرور کنیم و ببینیم هر کدام از این‌ هاست‌ها چه مزایا و معایبی دارند.
هاست چگونه کار می‌کند؟
قبل از اینکه به سراغ انواع HOST برویم باید ببینم منظورمان از هاست چیست. همانطور که می‌دانید سرور یک رایانه فیزیکی است که بدون اختلال کار می‌کند و به افراد اجازه می‌دهد سایت شما را در هر بازه زمانی بدون قطع دسترسی، بازدید کنند. شرکتی که از آن فضای میزبانی وب را خریداری می‌کنید مسئول نگهداری سرور است و از آن در برابر حملات سایبری، هک و سایر مشکلات محافظت می‌کند. زمانی که تصمیم می‌گیرید یک سایت جدید راه اندازی کنید باید هاستی را بیابید که بهترین خدمات را برایتان به ارمغان بیاورد.
انواع فضای میزبانی وب:
همه ما خیلی خوب می‌دانیم که انواع مختلفی از هاست وجود دارد که هر کدام از آن‌ها برای مقاصد خاصی به کار می‌روند. حالا چه بخواهید یک وبلاگ شخصی راه اندازی کنید یا کسب وکارتان را توسعه دهید به یک گزینه مطمئن نیاز خواهید داشت. در ادامه سعی می‌کنیم برخی از این نوع میزبان‌ها را با هم مرور کنیم و ویژگی‌هایی که برایمان به ارمغان خواهند آورد را ذکر کنیم.
هاست اشتراکی:
شرکت‌های ارائه دهنده هاست معمولاً پلن‌های مختلفی را برای میزبانی وب در نظر می‌گیرند. شاید مهم‌ترین و ساده‌ترین نوع هاستی که در اختیار کاربران قرار می‌گیرد هاست اشتراکی باشد. این نوع HOST برای سایت‌هایی که جزء کسب ‌وکارهای کوچک و وبلاگ‌های شخصی محسوب می‌شوند گزینه بسیار عالی خواهد بود و می‌تواند انتظارات این طیف از کاربران را به خوبی برآورده کند.
با این نوع هاست، یک سرور میان چندین کاربر تقسیم می‌شود و فضای آن در اختیار همه قرار می‌گیرد. وب سایت‌هایی که بر روی یک سرور میزبانی می شوند منابع مشترکی همچون حافظه، پهنای باند و رم را خواهند داشت. این نوع HOST نسبت به سایر هاست‌ها معمولا ارزان‌تر است.
مزایای هاست اشتراکی:
  • این HOST هزینه بسیار پایینی دارد و برای کسب وکارهای کوچک می‌تواند گزینه بسیار عالی باشد.
  • نیازی به دانش فنی خاصی نیست و می توان به راحتی آن را مدیریت کرد.
  • گزینه‌های مربوط به سرور از پیش پیکربندی شده است.
  • کنترل پنل کاربر پسندی دارد و می توان به راحتی با آن کار کرد.
  • در بیشتر موارد حفظ و نگهداری جوانب فنی سرور بر عهده شرکت ارائه دهنده خدمات است.
معایب هاست اشتراکی:
  • شما کنترلی بر روی پیکربندی سرور نخواهید داشت.
  • زمانی که ترافیک سایر سایت‌ها افزایش پیدا می‌کند ممکن است از سرعت سایت شما کاسته شود.
هاست ابری:
هاست ابری چیست؟

هاست ابری یکی دیگر از میزبان‌هایی است که اخیراً به یکی از گزینه‌های محبوب کسب و کارها تبدیل شده است. به کمک میزبان ابری، شرکت ارائه دهنده خدمات، تعدادی سرور را که در دیتاسنتر های مختلفی میزبانی می‌شوند و با هم تبادل اطلاعات دارند را در اختیار کاربران خود می‌گذارد. در این شرایط، فایل‌ها و منابع شما در هر سرور کپی می‌شود و زمانی که یکی از سرورها مشغول می‌شود یا مشکلی برای سرور پیش می آید، ترافیک سایت‌تان به سرور دیگری انتقال داده می‌شود. همه این موارد دست در دست هم می‌دهند تا زمان داون تایم سایت‌تان کاهش پیدا کند.
مزایایی که هاست ابری برایتان به همراه خواهد داشت:
  • زمان Down Time کاهش پیدا می‌کند و گاهی از اوقات به صفر می‌رسد.
  • از کارافتادگی یکی از سرورها تاثیری بر روی سایت شما نخواهد داشت.
  • منابع بر اساس نیازتان به شما اختصاص پیدا می‌کنند.
  • بر اساس مقدار منابعی که مصرف می‌کنید هزینه از شما گرفته می‌شود.
  • این نوع هاست نسبت به سایر گزینه‌ها مقیاس پذیرتر است.
معایب هاست ابری:
  • برآورد هزینه واقعی کمی دشوار است.
  • دسترسی روت همیشه ممکن نیست.
هاست وردپرس:
هاست وردپرس چیست؟

وردپرس یکی از پلتفرم‌های محبوب برای مدیریت سایت‌هاست که طرفداران زیادی در میان وب‌مستر ها دارد. این سیستم مدیریت محتوا به دلیل کاربرد آسان و مدیریت ساده‌ای که دارد جزء اولین گزینه‌‌های راه اندازی سایت در ایران و حتی جهان محسوب می‌شود و می‌تواند نیاز کاربران را تا حد زیادی برآورده کند. هاست وردپرس شکل دیگری از HOST اشتراکی است که تنها برای سایت‌های وردپرسی طراحی شده است. در این شرایط سرور شما برای وردپرس پیکربندی می‌شود و افزونه‌هایی نیز از قبل بر روی آن نصب می‌گردد. در چنین شرایطی به راحتی می‌توان قالب را نصب کرد و از امنیت و فضایی که در اختیارمان قرار می‌گیرد لذت برد.
از آنجایی که این نوع HOST پیکربندی بسیار بهینه شده‌ای دارد، سرعت لود یا همان سرعت بارگذاری بسیار بالایی برایتان به ارمغان می‌آورد و در نهایت مشکلات موجود را کمتر می‌کند. هاست وردپرس در کنار افزونه‌های از پیش نصب شده، قالب‌های آماده و صفحه ساز های مختلفی را هم در اختیار شما قرار می‌دهد و همین امر مدیریت سایت را برایتان ساده‌تر می‌سازد.
هاست وردپرس چه مزایایی می‌تواند برایتان به همراه داشته باشد؟
  • هزینه خرید آن زیاد بالا نیست و کاربران مبتدی هم می‌توانند به راحتی از آن استفاده کنند.
  • نصب وردپرس تنها با چند کلیک امکان پذیر است.
  • عملکرد سایت‌های وردپرسی را بهبود می‌بخشد.
  • افزونه‌ها و قالب‌های مورد نیاز از پیش نصب شده است.

هاست اختصاصی :
در دنیای میزبانی وب، هاست اختصاصی نسبت به سایر هاست‌ها جایگاه ویژه‌ای دارد. این نوع هاست سرور فیزیکی مخصوص شما را در اختیارتان قرار می‌دهد. این موضوع بدین معنی است که سرور با تمامی منابعش فقط برای سایت شما در نظر گرفته می‌شود. در چنین شرایطی، به راحتی می‌توان نسبت به کارهایی که بر روی سایت انجام می‌شود اشراف داشت. به عنوان مثال می‌توانید سرورتان را آنگونه که دوست دارید پیکربندی کنید، سیستم عامل تان را انتخاب نمایید، نرم افزارهایی که دوست دارید را به کار بگیرید و محیط هاست را بر اساس نیازتان تنظیم کنید. واقعیت این است که اجاره هاست اختصاصی به معنای داشتن یک سرور شخصی قدرتمند است. نکته مهمی که باید درباره هاست اختصاصی مدنظر داشته باشید هزینه‌ای است که بر دوشتان می‌گذارد. معمولاً سایت‌های بزرگی که ترافیک سنگینی دارند از این نوع هاست استفاده می‌کنند و استفاده از آن برای کسب وکارهای کوچک توصیه نمی‌شود.
مزایای استفاده از هاست اختصاصی:
  • کنترل کاملی بر روی پیکربندی سرور خواهید داشت.
  • گزینه های عالی برای افزایش امنیت سرور و آپتایم آن در اختیارتان قرار می‌گیرد.
  • دسترسی روت به سرور امکان پذیر است.
معایب هاست اختصاصی:
  • بسیار گران قیمت است و برای کسب وکارهای بزرگ مناسب است.
  • برای مدیریت آن نیاز به دانش فنی و تخصصی است.
هاست لینوکس چیست و چه کاربردی دارد؟
هاست لینوکس چیست؟

خوب تا به اینجای کار سعی کردیم هاست‌ها را بر اساس نوع فضایی که در اختیارتان قرار می‌دهند دسته بندی کنیم. در این بخش می‌خواهیم به سراغ جوانب دیگر Host برویم و ببینیم سیستم عامل‌ها چه نقشی در تعیین هاست سایت‌ها دارند. در این طبقه بندی دو نوع هاست قرار می‌گیرد که یکی از آن‌ها هاست لینوکس و دیگری هاست ویندوز است. HOST لینوکس یکی از ارجح‌ترین نوع میزبان برای آن‌ دسته از افراد که در حوزه طراحی وب فعالیت می‌کنند. هاست لینوکس همانطور که از نامش پیداست از سیستم عامل لینوکس بهره ‌‌می‌برد. لینوکس یکی از سیستم عامل‌های محبوب در دنیاست و کاربران زیادی بر روی رایانه‌های خود از این سیستم عامل استفاده می‌کنند.
مزایای هاست لینوکس:
  • مقرون به صرفه است.
  • ‌سیستم عامل لینوکس متن باز است.
  • امنیت بالایی دارد.
هاست ویندوز چیست و چه کاربردهایی می‌تواند برایمان داشته باشد؟
هاست ویندوز هم یکی از میزبان‌های محبوب برای برخی از کاربران است و از سیستم عامل ویندوز بهره می‌برد. از آنجایی که بیشتر شرکت‌های ارائه دهنده HOST از سیستم عامل لینوکس استفاده می‌کنند کاربران به طور پیش فرض به این گزینه تمایل پیدا می‌کنند. اما برخی از افراد سرور ویندوزی را بهترین انتخاب می‌دانند و بر این باورند که این نوع سرور مزایای بیشتری برایشان به همراه خواهد داشت.
سخن نهایی:
هاست(Host ) یکی از پرکاربردترین عناصر برای راه اندازی سایت‌های آنلاین محسوب می‌شود. شما می‌توانید سایت‌تان را بدون طراحی زیبا و چشم نواز راه اندازی کنید اما مطمئن باشید که بدون خرید یک هاست مناسب و البته مطمئن قادر نخواهید بود توانایی‌هایتان را به رخ جهانیان بکشانید. برای اینکه وارد دنیای کسب وکارهای آنلاین شوید باید خودتان را با سایتی که بر روی HOST مناسب میزبانی شده است مجهز نمایید.

سخن نهایی:

هاست(Host ) یکی از پرکاربردترین عناصر برای راه اندازی سایت‌های آنلاین محسوب می‌شود. شما می‌توانید سایت‌تان را بدون طراحی زیبا و چشم نواز راه اندازی کنید اما مطمئن باشید که بدون خرید یک هاست مناسب و البته مطمئن قادر نخواهید بود توانایی‌هایتان را به رخ جهانیان بکشانید. برای اینکه وارد دنیای کسب وکارهای آنلاین شوید باید خودتان را با سایتی که بر روی HOST مناسب میزبانی شده است مجهز نمایید.
 
سلام وقت بخیر
در مورد فضای ذخیره سازی بلاک چین هم لطفا توضیحاتی بذارید
سردرگم شدیم
مقاله ساده نویسی شده پیدا نکردم
 

جدیدترین ارسال ها

بالا