بازار تقاضاي گواهي الکترونيکي کساد است

PhonieX

مدیر انجمن <A href="forum.majidonline.com/forums/6


رييس مرکز توسعه تجارت الکترونيکي از بازار غير فعال تقاضا براي گرفتن گواهي الکترونيکي گله مند است.


به گزارش عصر ارتباط، با وجود آن‌که بخش عرضه گواهي الکترونيکي آماده است اما بخش تقاضا به صورت غيرفعال باقي مانده است. جعفر محمودي، با بيان اين مطلب در نشست مطبوعاتي که پيرامون برگزاري نخستين "همايش ملي زيرساخت کليد عمومي (PKI)- کاربردهاي گواهي و امضاي الکترونيکي در دولت الکترونيکي" برگزار شد، گفت: پروژه گواهي الکترونيکي بيش از چهار سال است که کليد خورده و جنبه فني اين طرح نيز به اتمام رسيده، اما با وجود اعلام سرويس‌دهي به ارگان‌ها، هنوز بخش تقاضا فعال نيست.


رييس مرکز توسعه تجارت الکترونيکي، دليل اصلي اين اتفاق را عدم توجيه مديران دانست و از برگزاري همايشي در اسفندماه خبر داد که در آن تمام آنچه که مديران دولتي بايد درباره گواهي و امضاي الکترونيکي بدانند برايشان شرح داده مي‌شود.


به گفته وي، تا زماني‌که استفاده از گواهي الکترونيکي در جامعه رايج نشود ايران به دولت الکترونيکي دست نمي‌يابد.


او در بخشي از سخنان خود به اقدام غيرقانوني وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي براي ارايه گواهي الکترونيکي اشاره کرد و گفت: وزير بازرگاني سابق در اواخر دولت نهم ابلاغيه‌اي به وزارتخانه‌ها فرستاد که براساس آيين‌نامه اجرايي ماده 32 قانون تجارت الکترونيکي، تمامي مراکز صدور گواهي الکترونيکي بايد در ذيل مرکز دولتي ريشه فعاليت کنند، اما همچنان برخي از دستگاه‌ها به صورت غيرقانوني به کار خود ادامه مي‌دهند.


جعفري، نقش مرکز توسعه تجارت الکترونيکي را به عنوان يک رگولاتور و تنظيم‌کننده مقررات و ضوابط ارزيابي کرد.


او گفت: ورود در فضاي CA نيازمند دانش فني و برخي تجهيزات است، براي همين شرکت‌هاي خصوصي تا از سودآوري در اين بازار مطمئن نشدند نبايد در اين حوزه سرمايه‌گذاري کنند.


نخستين همايش ملي زيرساخت کليد عمومي (PKI)- کاربردهاي گواهي و امضاي الکترونيکي در دولت الکترونيکي چهارم و پنجم اسفندماه در سالن همايش‌هاي بين‌المللي رايزن برگزار مي‌شود که مرکز تحقيقات صنايع انفورماتيک مجري و برگزارکننده اين همايش است.


مرکز تحقيقات صنايع انفورماتيک، برنامه راه‌اندازي مرکز مياني خصوصي را از حدود چهار سال پيش در دستور کاري خود قرار داده، اما اين برنامه امسال با جديت بيشتري پيگيري شده است.


ويدا سينا- مديرعامل مرکز تحقيقات صنايع انفورماتيک- در پاسخ به خصوصي يا دولتي بودن اين مرکز به عصرارتباط، گفت: بيش از 50 درصد سهامداران مرکز تحقيقات صنايع انفورماتيک را شرکت‌هاي خصوصي تشکيل مي‌دهد، بنابراين فعاليت اين مرکز در رديف بخش خصوصي به شمار مي‌آيد.


او گفت: CP و CPS لازم براي ايجاد مرکز مياني را به وزارت بازرگاني ارايه کرده و اين وزارتخانه در حال حاضر به صورت ضمني با مرکز انفورماتيک همکاري مي‌کند.


به گفته وي، مرکز تحقيقات صنايع انفورماتيک به عنوان يک شاخه کاري براي ايجاد اين مرکز مياني نگاه مي‌کند و در صورت تشکيل آن، نه فقط به شرکت‌هاي انفورماتيکي بلکه به تمام شرکت‌هاي خصوصي سرويس خواهد داد.



منبع
 

جدیدترین ارسال ها

بالا