اگر بخواهیم تجارت زعفران کنیم باید به چه نکاتی توجه کنیم؟

وقتی بخواهیم به صورت بین المللی تجارت زعفران کنیم، باید بدانیم چه نکاتی را در خرید زعفران در نظر بگیریم. این نکات چه مواردی هستند؟
  1. تشخیص زعفران اصلی و تقلبی
    چیزی به عنوان زعفران ارزان وجود ندارد! زعفران مرغوب گران است و هیچ اما و اگری وجود ندارد. اگر زعفران فراوانی را به قیمت فقط چند هزار تومان یا چند دلار اندک خریدید، آن را دور بریزید!

    اگر شنیدید کسی ادعا می کند زعفران ارزان دارد، اصلا به طرفش نروید. برای تولید هر ۱ گرم ادویه زعفران، تقریبا ۱۵۰ شاخه گل باید استفاده شوند و در این مسیر زحمت فراوانی هم کشیده می شود.

    زعفران واقعی رنگ سرخ یا قرمز تندی دارد و همهٔ رشته های آن رنگ و طول یکسانی دارند. سر زعفران واقعی شکل شیپور است. اگر زعفران را در آب گرم بگذارید، رنگ زردی به آن می دهد، اما رنگ خود رشته زعفران تغییری نمی کند.

    پیشنهاد می‌کنیم مقاله دیگر صدف پک درباره تشخیص زعفران اصل از تقلبی را مطالعه کنید. در این مطلب نکاتی را مطرح کرده‌ایم که به شما در تشخیص زعفران اصل کمک خواهد کرد.

    img_0973-imp.jpg

  2. خرید زعفران از کشاورز
    اگر می خواهید رشته های زعفران را بخرید، باید به شدت رنگ دهی، سال برداشت، کشور محل کاشت و مقدار رطوبت آن دقت کنید. برش، رنگ و عطر هم باید در خرید زعفران صادراتی بررسی شوند.

    شدت رنگ دهی:
    هرقدر شدت رنگ دهی بالاتر باشد، مطمئن می شوید زعفران کمتر دست کاری شده و طعم، عطر و رنگ بیشتری دارد. استاندارد بین المللی برای زعفران درجه یک، حداقل شدت رنگ دهی ۱۹۰ است.

    سال برداشت:
    زمان خرید زعفران صادراتی بسیار مهم است. فصل برداشت زعفران پاییز است. البته اگر زعفران به درستی انبار شود، برای سال ها می ماند. اما اگر گزینه های مختلفی دارید، زعفرانی را بخرید که به تازگی برداشت شده است.

    برش و رنگ:
    دنبال رشته های متراکم و کامل باشید. رشته های زعفران باید قرمز و شبیه شیپور باشند. رشته هایی که سفید، نارنجی یا زرد هستند، پرچم یا خامهٔ گل هستند. این قسمت ها وزن زعفران را بیشتر می کنند، اما طعمی ندارند.

    رطوبت:
    مقدار رطوبت در زعفران های مختلف، از ۲ درصد تا بیش از ۲۰ درصد است. رطوبت زعفران هرقدر کمتر باشد، بهتر است. رطوبت باقیمانده در زعفران وزن و درنتیجه قیمت آن را افزایش می دهد؛ کیفیت زعفران را هم کاهش می دهد.

    عطر:
    عطر زعفران باید زیاد باشد. زعفران را با نوک انگشت هایتان بسابید و دوباره بو کنید. بوی آن باید بیشتر شده باشد؛ باید بوی تازگی و تمیزی بدهد، نه بوی کهنگی یا بوی خاک.

    Saffronfarm-860808.jpg

  3. محیط نگهداری زعفران
    کیفیت زعفران در تماس با هوا، رطوبت، گرد و غبار و … تحت تأثیر قرار می گیرد. به همین خاطر محیط نگهداری زعفران بسیار اهمیت دارد. مورد دیگری که کیفیت زعفران را کاهش می دهد، زمان چیدن زعفران است.

    رعایت نکردن نکته های مهم در خرید زعفران صادراتی و شرایط حمل و نقل زعفران و همین طور محیط نگهداری زعفران تا قبل از جداسازی، بر کیفیت محصول نهایی اثر می گذارند.

    در فرایند تولید زعفران، مقادیر زیادی از مانده های زیستی گل زعفران هدر می روند. آن ها به سرعت از بین می روند و به همین دلیل باید تثبیت شوند. این مانده های زیستی سرشار از ترکیب های فنلی هستند و باید تأثیر دمای خشک شدن و جریان هوا بر رنگ و ترکیب فنلی آن ها مورد توجه قرار بگیرد.

    در آزمایش های مختلفی که روی فرایند خشک کردن زعفران انجام شده، آنتوسیانین ها و فلاونول ها در دماهای ۱۱۰ و ۱۲۵ سانتی گراد ازبین رفتند. در این آزمایش ها مشخص شد بهترین دمای خشک کردن برای حفظ کیفیت فیزیکی و شیمیایی این مواد، ۷۰ و ۹۰ سانتی گراد است. مدت زمان در دمای ۷۰ سانتی گراد دوبرابر ۹۰ سانتی گراد است.
  4. شرایط حمل و نقل زعفران
    شرایط حمل و نقل زعفران بسیار مهم است، چون این ادویه گران، و تولید آن دشوار است. بنابراین از دست رفتن حتی یک بار زعفران هم عواقب بسیار ناخوشایندی دارد.

    دو راه برای حفظ و نگهداری بار زعفران وجود دارند. اول اینکه از شرایط بهینهٔ حمل ونقل مطمئن شوید، و دوم اینکه بار زعفران را بیمه کنید.

    یکی از بهترین راه ها برای اطمینان از شرایط حمل و نقل زعفران بسته بندی مناسب آن است. زعفران به نور و نم حساس است، بنابراین باید بادقت بسته بندی شود.

    زعفران را معمولا در قوطی های فلزی و بعد هم در جعبه بسته بندی می کنند. زعفران را باید از تغییرات دمایی زیاد طی حمل ونقل هم محافظت کرد، چون ممکن است به این ادویه آسیب بزند.
منبع: صدف پک
 

جدیدترین ارسال ها

بالا