آموزش استفاده از کد های کاربردی SQL در پروژه ها با پلاگین SQLite1.1

شروع موضوع توسط MahmoodM30 ‏29 اکتبر 2011 در انجمن برنامه Multimedia Builder

  1. MahmoodM30

    MahmoodM30 مدیر <A href="http://forum.majidonline.com/forums/

    ارسال‌ها:
    2,043
    تشکر شده:
    2,980
    امتیاز دستاورد:
    113
    سلام به همه دوستان عزیز امیدوارم حال همگی خوب باشه توی این تاپیک سعی کردم تا اونجایی که بلد بودم

    کد های کاربردی
    SQL‌ رو برای استفاده دوستان در پروژه هاشون یاد بدم که امیدوارم مورد توجه دوستان قرار بگیره و مشکلاتشون رو هم حل کنه.

    نمونه مثال هم برا هر قسمت ساختم و برا دانلود قرار دادم فقط برای اجرای نمونه مثال ها باید پلاگین ها و دیتابیس که پیوست کردم

    رو هم دانلود کنین و کنار مثال ها قرار بدین تا بتونین نتایج مربوط به کد های استفاده شده رو ببینن.


    قسمت های آموزش به شرح زیر هستن:


    -کاربردعملگر
    LIKE

    -کاربرد عملگر
    IN

    -کاربرد عملگر
    Between

    -کاربرد دستور
    ORDER BY

    -کاربرد دستور
    LIMIT

    -کاربرد دستور
    Group By

    -کاربرد دستور
    Having

    -کاربرد تابع
    () Avg

    -کاربرد تابع () Max

    -کاربرد تابع() Min

    -کاربرد تابع () Sum

    -کاربرد تابع
    Round ()

    [​IMG] Plugins.zip (712.8 کیلوبایت


    دیتابیس رو هم در زیر براتون پیوست کردم


    این قسمت رو هم تازه اضافه میکنم لینک نمونه مثالي کامل در مورد کار با پلاگين SQLite 1.1 هست که خیلی مفید میتونه باشه و خیلی از مشکلات دوستان رو حل میکنه

    که از قسمت هاي زير تشکيل شده:

    - ثبت نام عضو ( تصوير عضو هم ذخيره ميکنه يه چيز خيلي ساده هست که گفتم شايد دوستان به اين قسمت هم براي استفاده توي برنامه هاشون نياز داشته باشن شايد راه هاي ديگه هم باشه ولي من ساده ترين راه رو انتخاب کردم )

    - ويرايش عضو ثبت نام شده

    - حذف عضو ثبت نام شده

    - جستوجوي و پرينت عضو هاي ثبت نام شده

    - مشاهده تمام ثبت نام شده ها
     

    پیوست ها:

    • DataBase.zip
      اندازه فایل:
      752 بایت
      نمایش ها:
      671
    آخرین ویرایش: ‏30 اکتبر 2011
    نوشته شده توسط MahmoodM30 در ‏29 اکتبر 2011
    SajjadKhati، itsonnet، NicSoft و 19 نفر دیگر از این ارسال تشکر کرده اند.
  2. MahmoodM30

    MahmoodM30 مدیر <A href="http://forum.majidonline.com/forums/

    ارسال‌ها:
    2,043
    تشکر شده:
    2,980
    امتیاز دستاورد:
    113
    کاربردعملگر like

    این عملگر برای جستجوی یک الگوی مشخص در ستون جدول پایگاه داده ما مورد استفاده قرار میگیرد.

    نمونه مثال1: کاربرانی که اول اسم شهرشان با حرف "S" شروع شده باشد.
    [FONT=&quot]
    [/FONT][FONT=&quot]از جدول [/FONT][FONT=&quot]Persons[/FONT][FONT=&quot]

    [​IMG]

    [/FONT] کد مورد استفاده :
    [FONT=&quot]

    [/FONT]
    PHP:
    SQL$='SELECT * FROM Persons WHERE City LIKE "S%";'


    جواب :

    [​IMG]

    نمونه مثال2: کاربرانی که آخر اسم شهرشان به حرف "S" ختم شده باشد.


    از جدولPersons

    [​IMG]

    کد مورد استفاده :
    [FONT=&quot]

    [/FONT]
    PHP:
    SQL$='SELECT * FROM Persons WHERE City LIKE "%S";'
    جواب :

    [FONT=&quot][​IMG]

    [/FONT]
    نمونه مثال3: کاربرانی که در اسم شهرشان از حروف "tav" استفاده شده باشد.


    از جدول Persons

    [​IMG]

    کد مورد استفاده :


    PHP:
    SQL$='SELECT * FROM Persons WHERE City LIKE "%tav%";'
    جواب :

    [​IMG]

    نمونه مثال4: کاربرانی که در اسم شهرشان از حروف "tav" استفاده نشده باشد.

    از جدول Persons

    [​IMG]


    کد مورد استفاده :


    PHP:
    SQL$='SELECT * FROM Persons WHERE City NOT LIKE "%tav%";'
    جواب :

    [FONT=&quot][​IMG]
    [/FONT]

    نمونه مثال5: کاربرانی که اول اسمشان با حرف "S" شروع شده باشد و آخر اسمشان به حرف "on" ختم شده

    باشد.

    از جدول Persons[FONT=&quot]

    [​IMG]

    [/FONT] کد مورد استفاده :


    PHP:
    SQL$='SELECT * FROM Persons WHERE LastName LIKE "S_end_on";'
    جواب :

    [​IMG]
     

    پیوست ها:

    • like.zip
      اندازه فایل:
      کیلوبایت 1.8
      نمایش ها:
      245
    آخرین ویرایش: ‏29 اکتبر 2011
    نوشته شده توسط MahmoodM30 در ‏29 اکتبر 2011
    SajjadKhati، itsonnet، mahdianco و 10 نفر دیگر از این ارسال تشکر کرده اند.
  3. MahmoodM30

    MahmoodM30 مدیر <A href="http://forum.majidonline.com/forums/

    ارسال‌ها:
    2,043
    تشکر شده:
    2,980
    امتیاز دستاورد:
    113
    کاربرد عملگر In

    این عملگر به شما اجازه میدهد که برای استفاده از عبارت WHERE از چند "VALUE" یا ارزش موجود در جدول بهره بگیرید.
    [FONT=&quot]
    [/FONT]
    نمونه مثال1: کاربرانی که اسمشان "Hansen","Pettersen" باشد.
    [FONT=&quot]
    [/FONT]
    از جدول Persons

    [​IMG]

    کد مورد استفاده :
    [FONT=&quot]
    [/FONT]
    PHP:
    SQL$='SELECT * FROM Persons WHERE LastName IN ("Hansen","Pettersen");'


    جواب :

    [FONT=&quot][​IMG]


    [/FONT]
     

    پیوست ها:

    • in.zip
      اندازه فایل:
      کیلوبایت 1.6
      نمایش ها:
      191
    نوشته شده توسط MahmoodM30 در ‏29 اکتبر 2011
    SajjadKhati، itsonnet، mahdianco و 11 نفر دیگر از این ارسال تشکر کرده اند.
  4. MahmoodM30

    MahmoodM30 مدیر <A href="http://forum.majidonline.com/forums/

    ارسال‌ها:
    2,043
    تشکر شده:
    2,980
    امتیاز دستاورد:
    113
    کاربرد عملگر Between

    این عملگر برای انتخاب مجموعه مقادیری بین دو مقدار معلوم به کار می رود دو مقدار که قابل شمارش باشد یا نوشته شود ویا قابل تاریخ گذاردن باشد(دو مقدار مورد آزمایش).

    نمونه مثال1: کاربرانی که اسم آنها بین این دو مقدار "Hansen" و "Pettersen" باشد.

    از جدول Persons
    [​IMG]

    کد مورد استفاده :

    PHP:
    SQL$='SELECT * FROM Persons WHERE LastName BETWEEN "Hansen" AND "Pettersen";'

    جواب :

    [​IMG]

    نمونه مثال2: کاربرانی که اسم آنها بین این دو مقدار "Hansen" و "Pettersen" نباشد.

    از جدول Persons

    [​IMG]

    کد مورد استفاده :

    PHP:
    SQL$='SELECT * FROM Persons WHERE LastName NOT BETWEEN "Hansen" AND "Pettersen";'

    جواب :

    [​IMG]
     

    پیوست ها:

    • between.zip
      اندازه فایل:
      کیلوبایت 1.7
      نمایش ها:
      158
    نوشته شده توسط MahmoodM30 در ‏29 اکتبر 2011
    itsonnet، jamalfery20، m20a و 11 نفر دیگر از این ارسال تشکر کرده اند.
  5. MahmoodM30

    MahmoodM30 مدیر <A href="http://forum.majidonline.com/forums/

    ارسال‌ها:
    2,043
    تشکر شده:
    2,980
    امتیاز دستاورد:
    113
    کاربرد دستور order by

    اين دستور برای مرتب کردن اطلاعات جدول بر اساس مقادير يک يا چند ستون برحسب شاخص هايی مثل ترتيب حروف الفبا ، بزرگتر يا کوچکتر بودن اعداد و ... استفاده می شود .

    این عبارت به طور پیش فرض اطلاعات را صعودی مرتب میکند، اگر شما تمایل دارید اطلاعات خود را به طور نزولی مرتب کنید باید از عبارتDESC استفاده کنید .


    نمونه مثال1: مرتب کردن داده های جدول بر اساس نام خانوادگی (LastName)

    از جدول Persons

    [​IMG]

    کد مورد استفاده :

    PHP:
    SQL$='SELECT * FROM Persons ORDER BY LastName;'

    جواب :

    [​IMG]

    نمونه مثال2: مرتب کردن داده های جدول به صورت نزولی بر اساس نام خانوادگی (LastName)

    از جدول Persons

    [​IMG]

    کد مورد استفاده :

    PHP:
    SQL$=' SELECT * FROM Persons ORDER BY LastName DESC;'
    DESC مخفف کلمه Descending یعنی نزولی میباشد.

    ASC مخفف کلمه Ascending یعنی صودی

    جواب :

    [​IMG]
     

    پیوست ها:

    • order by.zip
      اندازه فایل:
      کیلوبایت 1.7
      نمایش ها:
      160
    نوشته شده توسط MahmoodM30 در ‏29 اکتبر 2011
    itsonnet، jamalfery20، m20a و 12 نفر دیگر از این ارسال تشکر کرده اند.
  6. MahmoodM30

    MahmoodM30 مدیر <A href="http://forum.majidonline.com/forums/

    ارسال‌ها:
    2,043
    تشکر شده:
    2,980
    امتیاز دستاورد:
    113
    کاربرد دستور limit

    براي تعیین تعداد رکورد های بازگشتی کاربرد دارد.

    نمونه مثال1: انتخاب دو سطر اول جدول

    از جدول Persons

    [​IMG]

    کد مورد استفاده :

    PHP:
    SQL$='SELECT * FROM Persons LIMIT 2;'

    جواب :

    [​IMG]

    نمونه مثال2: نشان دادن مقدار آخرین سطر بر اساس P_Id

    از جدول Persons

    [​IMG]

    کد مورد استفاده :

    PHP:
    SQL$='SELECT LastName FROM Persons ORDER BY P_Id DESC LIMIT 1;'

    جواب :

    [​IMG]

    نمونه مثال3: نشان دادن مقدار اولین سطر بر اساس P_Id

    از جدول Persons


    [​IMG]

    کد مورد استفاده :

    PHP:
    SQL$='SELECT LastName FROM Persons ORDER BY P_Id LIMIT 1;'

    جواب :

    [​IMG]
     

    پیوست ها:

    • limit.zip
      اندازه فایل:
      کیلوبایت 1.7
      نمایش ها:
      152
    نوشته شده توسط MahmoodM30 در ‏29 اکتبر 2011
    SajjadKhati، itsonnet، sepidarbr و 15 نفر دیگر از این ارسال تشکر کرده اند.
  7. MahmoodM30

    MahmoodM30 مدیر <A href="http://forum.majidonline.com/forums/

    ارسال‌ها:
    2,043
    تشکر شده:
    2,980
    امتیاز دستاورد:
    113
    کاربرد دستور Group By

    در هنگام استفاده از برخي از توابع درون ساخته SQL که عمل محاسبه ( مثل مجموع و ميانگين ) را بر روي داده ها انجام مي دهند ، اين مشکل وجود دارد که اين توابع قادر به جدا کردن و متمايز کردن اطلاعات موجود در دو ستون نسبت به هم نيستند و نتايج محاسبات را به صورت کلي براي همه آنها در نظر مي گيرند .

    از دستور Group By براي دسته بندي يک ستون بر حسب مقادير مشابه فيلدهاي يک ستون ديگر استفاده مي شود .


    نمونه مثال1: جمع کل سفارشات (OrderPrice) هر مشتری ( Customer )

    از جدول Orders

    [​IMG]

    کد مورد استفاده :

    PHP:
    SQL$='SELECT Customer,SUM(OrderPrice) FROM Orders GROUP BY Customer;'

    جواب :

    [​IMG]
     

    پیوست ها:

    • group by.zip
      اندازه فایل:
      کیلوبایت 1.5
      نمایش ها:
      162
    آخرین ویرایش: ‏29 اکتبر 2011
    نوشته شده توسط MahmoodM30 در ‏29 اکتبر 2011
    itsonnet، sadeghza، jamalfery20 و 11 نفر دیگر از این ارسال تشکر کرده اند.
  8. MahmoodM30

    MahmoodM30 مدیر <A href="http://forum.majidonline.com/forums/

    ارسال‌ها:
    2,043
    تشکر شده:
    2,980
    امتیاز دستاورد:
    113
    کاربرد دستور Having

    از اين دستور براي افزودن شرط به توابع درون ساخته SQL استفاده مي شود ، زيرا از دستور Where نمي توان براي کار با مقادير خروجي توابع درون ساخته SQL استفاده کرد .

    به عبارت ديگر Having براي اعمال شرط به ستون ها اعمال مي شود و همان کاري را مي کند که Where
    در رکوردها انجام مي دهد .


    نمونه مثال1: جمع کل سفارشات (OrderPrice) هر مشتری کمتر از 2000 باشد

    از جدول Orders

    [​IMG]

    کد مورد استفاده :

    PHP:

    SQL$='SELECT Customer,SUM(OrderPrice) FROM Orders GROUP BY Customer HAVING SUM(OrderPrice)<2000;'

    جواب :

    [​IMG]

    نمونه مثال2: جمع کل سفارشات (OrderPrice) هر مشتری بیشتر از 1500 باشد

    از جدول Orders

    [​IMG]

    کد مورد استفاده :

    PHP:
    SQL$='SELECT Customer,SUM(OrderPrice) FROM Orders GROUP BY Customer HAVING SUM(OrderPrice)>1500;'

    جواب :

    [​IMG]
     

    پیوست ها:

    • having.zip
      اندازه فایل:
      کیلوبایت 1.6
      نمایش ها:
      142
    نوشته شده توسط MahmoodM30 در ‏29 اکتبر 2011
    itsonnet، ansoft، Amit13 و 6 نفر دیگر از این ارسال تشکر کرده اند.
  9. MahmoodM30

    MahmoodM30 مدیر <A href="http://forum.majidonline.com/forums/

    ارسال‌ها:
    2,043
    تشکر شده:
    2,980
    امتیاز دستاورد:
    113
    کاربرد تابع ()Avg

    تابع Avg براي محاسبه ميانگين اعداد موجود در يک فيلد به کار مي رود . اين تابع اعداد را با هم جمع کرده و آنها را به طور اتوماتيک بر تعدادشان تقسيم مي کند و نتيجه را به عنوان خروجي بر مي گرداند .

    نمونه مثال1: مقدار میانگین ستون عددی OrderPrice را به دست بیاورید.

    از جدول Orders

    [​IMG]

    کد مورد استفاده :

    PHP:
    SQL$='SELECT AVG(OrderPrice) AS OrderAverage FROM Orders;'

    جواب :

    [​IMG]
     

    پیوست ها:

    • avg().zip
      اندازه فایل:
      کیلوبایت 1.4
      نمایش ها:
      144
    نوشته شده توسط MahmoodM30 در ‏29 اکتبر 2011
    itsonnet، jamalfery20، evil_gates و 6 نفر دیگر از این ارسال تشکر کرده اند.
  10. MahmoodM30

    MahmoodM30 مدیر <A href="http://forum.majidonline.com/forums/

    ارسال‌ها:
    2,043
    تشکر شده:
    2,980
    امتیاز دستاورد:
    113
    کاربرد تابع()Max

    اين تابع ، بيشترين مقدار موجود در بين مقادير فيلدهاي يک ستون را بر مي گرداند .

    نکته : اين تابع با ستون هايي که داده آنها از نوع عددي يا حروفي باشد ، مي تواند به کار رود . در فيلدها با مقادير عددي تابع بزگترين عدد و در فيلدها با مقادير متني ، تابع کلمه اي که به ترتيب حروف الفبا از آ تا ي در فارسي و A تا Z در انگلِسي در آخرين رده باشد ، را بر مي گرداند .

    نمونه مثال1: بزرگترین مقدار ستون عددی OrderPrice را به دست بیاورید.

    از جدول Orders

    [​IMG]

    کد مورد استفاده :

    PHP:
    SQL$='SELECT MAX(OrderPrice) AS LargestOrderPrice FROM Orders;'

    جواب :

    [​IMG]
     

    پیوست ها:

    • max().zip
      اندازه فایل:
      کیلوبایت 1.4
      نمایش ها:
      142
    نوشته شده توسط MahmoodM30 در ‏29 اکتبر 2011
    SajjadKhati، noorabas، alireza.vb6 و 14 نفر دیگر از این ارسال تشکر کرده اند.
  11. MahmoodM30

    MahmoodM30 مدیر <A href="http://forum.majidonline.com/forums/

    ارسال‌ها:
    2,043
    تشکر شده:
    2,980
    امتیاز دستاورد:
    113
    کاربرد تابع ()Min

    اين تابع ، کمترين مقدار موجود در بين مقادير فيلدهاي يک ستون را بر مي گرداند .

    نکته : اين تابع با ستون هايي که داده آنها از نوع عددي يا حروفي باشد ، مي تواند به کار رود . در فيلدها با مقادير عددي تابع کوچکترين عدد و در فيلدها با مقادير متني ، تابع کلمه اي که به ترتيب حروف الفبا از آ تا ي در فارسي و A تا Z در انگلِسي در بالاترين رده باشد ، را بر مي گرداند .


    نمونه مثال1: کوچکترین مقدار ستون عددی OrderPrice را به دست بیاورید.

    از جدول Orders

    [​IMG]

    کد مورد استفاده :

    PHP:
    SQL$='SELECT MIN(OrderPrice) AS SmallestOrderPrice FROM Orders;'

    جواب :

    [​IMG]
     

    پیوست ها:

    • min().zip
      اندازه فایل:
      کیلوبایت 1.4
      نمایش ها:
      104
    نوشته شده توسط MahmoodM30 در ‏29 اکتبر 2011
    SajjadKhati، itsonnet، sepidarbr و 11 نفر دیگر از این ارسال تشکر کرده اند.
  12. MahmoodM30

    MahmoodM30 مدیر <A href="http://forum.majidonline.com/forums/

    ارسال‌ها:
    2,043
    تشکر شده:
    2,980
    امتیاز دستاورد:
    113
    کاربرد تابع ()Sum

    تابع Sum ، مجموع مقادير اعداد در يک فيلد را محاسبه کرده و به عنوان خروجي بر مي گرداند .

    نمونه مثال1: مجموع مقدار ستون عددی OrderPrice را به دست بیاورید.

    از جدول Orders

    [​IMG]

    کد مورد استفاده :

    PHP:
    SQL$='SELECT SUM(OrderPrice) AS OrderTotal FROM Orders;'

    جواب :

    [​IMG]
     

    پیوست ها:

    • sum().zip
      اندازه فایل:
      کیلوبایت 1.4
      نمایش ها:
      120
    نوشته شده توسط MahmoodM30 در ‏29 اکتبر 2011
    itsonnet، sepidarbr، jamalfery20 و 10 نفر دیگر از این ارسال تشکر کرده اند.
  13. MahmoodM30

    MahmoodM30 مدیر <A href="http://forum.majidonline.com/forums/

    ارسال‌ها:
    2,043
    تشکر شده:
    2,980
    امتیاز دستاورد:
    113
    کاربرد تابع() Round

    تابع round ، مقادير عددی از نوع اعشار را به نزدیکترین عدد صحیح گرد میکند .

    نمونه مثال1: مقدار عددی اعشار فیلد UnitPrice را به نزدیکترین عدد صحیح گرد کنید

    از جدول Products

    [​IMG]

    کد مورد استفاده :

    PHP:
    SQL$='SELECT ProductName, ROUND(UnitPrice,0) as UnitPrice FROM Products;'

    جواب :

    [​IMG]
     

    پیوست ها:

    • round().zip
      اندازه فایل:
      کیلوبایت 1.5
      نمایش ها:
      103
    نوشته شده توسط MahmoodM30 در ‏29 اکتبر 2011
    itsonnet، sepidarbr، jamalfery20 و 10 نفر دیگر از این ارسال تشکر کرده اند.
  14. hm7373

    hm7373 New Member

    ارسال‌ها:
    15
    تشکر شده:
    2
    امتیاز دستاورد:
    1
    سلام آقا محمود،
    میشه برام توضیح بدید که از پایگاه داده چه استفاده هایی میشه کرد؟
     
    نوشته شده توسط hm7373 در ‏1 سپتامبر 2012
  15. Singular

    Singular Active Member

    ارسال‌ها:
    598
    تشکر شده:
    236
    امتیاز دستاورد:
    43
    سلام این سورس هایی که گذاشتید و توضیح دادید .. فایل dll مرتبط به برنامه امبد نشده .... اون فایلها رو از کجا باید بیاریم؟؟؟؟
    ممنون بابت این سایت پر محتوا
     
    نوشته شده توسط Singular در ‏19 مارس 2013
  16. Singular

    Singular Active Member

    ارسال‌ها:
    598
    تشکر شده:
    236
    امتیاز دستاورد:
    43
    فقط یه چیزه دیگه..پست اولیو که توضیح دادید .. من نمیتونم دانلود کنم.. نمیدونم چرا همش میگه شما وارد نشدید این حرفا :(
     
    نوشته شده توسط Singular در ‏19 مارس 2013
    jamalfery20 و behrouzgholami از این پست تشکر کرده اند.
  17. m20a

    m20a Member

    ارسال‌ها:
    43
    تشکر شده:
    20
    امتیاز دستاورد:
    8
    سلام آقا محمود. آیا راهی هست دوتا شرط باهم به sql بدیم؟
    مثلا (OrderPrice) هر مشتری کمتر از 1500 باشد وCustomer برابر Hansen باشد
    راهی داره؟
     
    نوشته شده توسط m20a در ‏18 اکتبر 2017

به اشتراک بگذارید